夫婦情感

跳至
del  

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Del

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 12:36
同老公 奉子成婚差不多10年,有3個小朋友,全職家庭主婦,無收入。
佢呢排隔2日先返黎,一直只話做野,我都 ...
自己做好財政,留多的錢先,勿出聲

男爵府

同老公 奉子成婚差不多10年,有3個小朋友,全職家庭主婦,無收入。

做事情要諗後果,唔可以做左先算。同佢講好易,但最好諗埋你段說話其實個purpose喺邊,因為如果你冇想法但佢有,到時就會變左你俾佢牽住鼻子走。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你不如唸下自己條路先

會帶小朋友走?離婚?定只係想爆佢一獲泄心中不忿?又或是只想佢認錯道歉回頭?

侯爵府

諗清楚方向先?會唔會離婚?身頭有無錢?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

數下自己有多少條件, 能否獨立生活。你標題的男人反應你有多少把握?知已知彼,方可問你標題上的問題。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

在迷路時,最好的方法就是停下來,不用考慮對方怎麼樣,只需要的是,了解自己想怎麼樣。自信同勇氣,是做人不能缺少的東西,想清楚才決定下一步吧

大宅

Angelice-BeBe 發表於 21-7-30 13:44
你不如唸下自己條路先

會帶小朋友走?離婚?定只係想爆佢一獲泄心中不忿?又或是只想佢認錯道歉回頭?

我無諗過發生,亦無能力走,講出黎可能只係想比佢知,我知道,睇下佢點處理, 我係想佢回頭。

子爵府

全職家庭主婦,無收入,有幾多積蓄?丈夫財政狀況係點?宜家開始盡量儲多d錢,同時以唔同理由問佢攞多d錢,小朋友分別幾多歲,如果已經返晒學,去搵份part先,另外再搵人back up湊小朋友,長遠自己要出番來工作,問題唔係點樣同佢講,宜家係如果你或佢選擇離婚,你同小朋友如何生活?

大宅

kwhkwh 發表於 21-7-30 13:51
數下自己有多少條件, 能否獨立生活。你標題的男人反應你有多少把握?知已知彼,方可問你標題上的問題。 ...

我無條件走。亦唔知佢對個女仔係玩玩下定認真。個女仔唔知佢有老婆仔女。我忍,扮唔知,定比佢知我發現叫佢揀

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 14:52
我無條件走。亦唔知佢對個女仔係玩玩下定認真。個女仔唔知佢有老婆仔女。我忍,扮唔知,定比佢知我發現叫 ...

其實你老公呃人無老婆仔女,害埋另一個女人
我係你我會直接出聲。
佢甘樣呃人應該都係玩而唔會放棄家庭
如果有諗過放棄家庭揀個女仔,就唔會甘呃人會對人坦白

唔好介意我直接,你老公甘樣呃人,人品好有問題。

大宅

Angelice-BeBe 發表於 21-7-30 13:44
你不如唸下自己條路先

我尋晚好夜先發現,真係好想即刻叫醒佢 當面對質,因為唔到佢唔認。但我想等今晚仔女訓哂,靜落黎先傾,我唔知之後方向係點,post完先有d迷茫。因為真係完全無打算

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 14:46
我無諗過發生,亦無能力走,講出黎可能只係想比佢知,我知道,睇下佢點處理, 我係想佢回頭。
...

身邊嘅case...有男人就算比老婆揭穿左,依然會玩落去,只係明目張膽玩,定表面氹番你,暗地玩。所以局面未必有改變。

問題係你自己點處理?為左小朋友會忍落去?心裏永遠有條刺,自己面對到?

大宅

buibui1123 發表於 21-7-30 14:58
其實你老公呃人無老婆仔女,害埋另一個女人
我係你我會直接出聲。
佢甘樣呃人應該都係玩而唔會放棄家庭

我都覺得佢無打算放棄家庭。我係估個女仔唔知,因為見個女仔叫買介子,又話影結婚相咁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 14:52
我無條件走。亦唔知佢對個女仔係玩玩下定認真。個女仔唔知佢有老婆仔女。我忍,扮唔知,定比佢知我發現叫 ...
5好咁傻。 樓上 jm 冇老點你。
你有樣好, 起碼你知道冇條件。 那麼千萬不要「叫佢揀」。 萬一佢5要你,你哭都無謂。
你做人阿媽, 步步要小心計算, 不能沒打算, 你明嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 15:05
我都覺得佢無打算放棄家庭。我係估個女仔唔知,因為見個女仔叫買介子,又話影結婚相咁
...

如果個女仔唔知,又話買介子又話結婚相
佢似乎好急住結婚既感覺
最擔心係你扮唔知然後佢地一直繼續,到時個女仔萬一有左,到時局面更麻煩。

大宅

buibui1123 發表於 21-7-30 15:12
如果個女仔唔知,又話買介子又話結婚相
佢似乎好急住結婚既感覺
最擔心係你扮唔知然後佢地一直繼續,到時 ...

女仔話想買介子,好浪漫,c6回覆話好啊。見女仔搵影結婚相d野,c6就話要同攝影師再傾下個期咁。咁我係應該要同佢講我知道左?

複式洋房

KOEY062 發表於 21-7-30 15:29
女仔話想買介子,好浪漫,c6回覆話好啊。見女仔搵影結婚相d野,c6就話要同攝影師再傾下個期咁。咁我係應該 ...

有無懷疑過其實你c6同佢一齊已經好耐? 唔會係幾個月貨仔嗰隻,要好好打算下先攤牌。

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 15:29
女仔話想買介子,好浪漫,c6回覆話好啊。見女仔搵影結婚相d野,c6就話要同攝影師再傾下個期咁。咁我係應該 ...

我都唔敢教你應該點做
因為個個既case都唔同,你先最清楚你老公性格係點同預計到佢既反應
平日佢對家庭態度,係咪好錫小朋友,係咪覺得佢唔會放棄家庭?
你希望佢回頭,亦唔係想離婚,所以唔需要叫佢揀。
如果我係你既情況,我諗我會冷靜話佢知自己知道左,直接話會比次機會佢叫佢處理好。
因為我覺得,如果你無打算離婚,但又繼續當唔知,一陣有機會佢地感情深左,更難分開。然後我真心覺個女仔唔知佢有老婆,一陣有左唔出奇。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 14:46
...

如果你講左
佢話離婚,小朋友歸你
但係又走數唔俾錢呢?

你要諗清楚自己之後點行先好決定講唔講出來
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
12345...9

尾頁

跳至