夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Pepero 發表於 21-7-30 17:33
千祈唔好爆比男家知,唔好老點樓主,男家一知,老公覺得無面,就返唔到轉頭。

而且99一定幫自己個仔,爆 ...
如果樓主冇3個孩子在手, 當然唔會教咁做啦。
作為一個嫲嫲, 會捨得3個孫兒家庭破碎嗎?
我奶奶都未必喜歡我, 但都會睇在d孫份上企我嗰邊。
我將來也會做奶奶, 個仔外面有女人, 我實鬧爆。

子爵府

3個小朋友幾大?

男爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 17:21
係,我真係想同佢講我知道,我忍唔到儲到錢先爆,先走,先作打算。我明白您地ge講法,錢好重要,我無能力 ...

你爆咗出嚟,但你又唔會走,佢玩得更加肆無忌憚
真係唔好爆住,挖得幾多得幾多,儲定錢留後路

大宅

Angelice-BeBe 發表於 21-7-30 17:40
勸你千祈唔好同男家講

我朋友case...6299直頭勸佢放手,但留低個孫仔。世上真係咩人都有,自己個仔出軌, ...
叫人走, 但留低個孫仔....... 我見識少, 原來真係會要細唔要大

男爵府

Klly1983 發表於 21-7-30 17:22
樓主想爆, 明的, 針拮唔到肉唔知痛。如果係我, 可能會衝動爆, 不過唔係爆老公, 而係爆俾奶奶, 男家親人知, ...

樓主唔諗住走,千祈唔好爆出去,爆俾男家長輩知,佢冇臉更加豁出去,到時就可能冇灣轉

大宅

crystal媽咪 發表於 21-7-30 16:35
我睇曬上面你及其他人留言
千祈唔好爆住,再比佢揀
不如留定多d錢(留比自己/小朋友)

諗返轉頭,佢由呢1,2年開始慢慢愈來愈夜返,由1,2點,到天光先返,到最近一星期先返黎一,二次,有時一返就訓,或者返一返黎又出去。
因為佢工作時間一向唔穩定,疫情開始又轉左工作性質,所以我真係無懷疑過,問親佢就淨係話做野,我都唔會再多問。
性生活因為佢夜返,已經好幾個月無。
我有3個小朋友,真係花好多時間照顧佢地,而且有時會曳,要鬧,可能佢覺得我成日黑口黑面,情緒唔好。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Klly1983 發表於 21-7-30 17:22
樓主想爆, 明的, 針拮唔到肉唔知痛。如果係我, 可能會衝動爆, 不過唔係爆老公, 而係爆俾奶奶, 男家親人知, ...
我5知道點解你講得出「針拮唔到肉唔知痛。」, 男有外遇呢樣野, 女人最痛大家明白。
阿樓主都好清楚, 佢冇條件。 如果佢只有一人, 我相信佢一早爆左, 但有3小朋友, 樓主5食, 小朋友都要食。
我5同你爭論, 大家都是女人, 我出發點著眼點樣對自己最有利。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

kwhkwh 發表於 21-7-30 18:03
我5知道點解你講得出「針拮唔到肉唔知痛。」, 男有外遇呢樣野, 女人最痛大家明白。
阿樓主都好清楚, 佢 ...

多謝你,我明白大家都係為左我同小朋友著想先會花時間留言比意思,只係我都揸唔到主意,唔知可以點做,大家有2方面ge意思分析都好重要,多謝你地每一個留言。

侯爵府

係,我真係想同佢講我知道,我忍唔到儲到錢先爆,先走,先作打算。我明白您地ge講法,錢好重要,我無能力 ...
樓主,你的冤屈,大家好明白。 我理解的。 也高興你忍到而家你冇爆。
先走再作打算>>得罪咁講, 你講得真瀟灑。

出面大環境5係你想像中咁易過, 你睇下大家留言勸你有水cap 水, 有錢儲錢5係老點你。
ftm 有冇儲蓄?有冇計過可以熬幾耐?

大宅

wingyaumama 發表於 21-7-30 17:47
3個小朋友幾大?

3,6,9

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,你老公是否公務員?有冇物業?如果答案係yes,尚可以攤開來傾,搏一搏。萬一結果係離婚,經濟上和住居都唔使咁擔心。但攤牌前要起清小三個底,攤牌之後就好難搵証據。

侯爵府

如果爆左, 男方反應係你意料, 回家兼斷小三, 我真心恭喜你。
但你有多少把握會有happy ending?

侯爵府

SUMSUM_88 發表於 21-7-30 17:51
你爆咗出嚟,但你又唔會走,佢玩得更加肆無忌憚
真係唔好爆住,挖得幾多得幾多,儲定錢留後路
...
jm 的第一句真係金石良言。

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 18:00
諗返轉頭,佢由呢1,2年開始慢慢愈來愈夜返,由1,2點,到天光先返,到最近一星期先返黎一,二次,有時一 ...

佢返咩工要返夜晚呀?同埋冇行埋幾個月同你黑口黑面對佢,事出必有因,佢先出去揾女人!如果你真係想回頭你都要檢討吓自己点樣可以行落去!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Klly1983 發表於 21-7-30 17:56
叫人走, 但留低個孫仔....... 我見識少, 原來真係會要細唔要大

因為成個family,就係得這一粒孫,仲要係仔。

別墅

KOEY062 發表於 21-7-30 12:36
同老公 奉子成婚差不多10年,有3個小朋友,全職家庭主婦,無收入。
佢呢排隔2日先返黎,一直只話做野,我都 ...

我同你有d唔同佢我老公同個女人一齊左五年,有一日突然同我講佢唔要我,我連發夢都無諗過佢識第二個當下我好崩潰,唔知點做,就算我帶埋個女上去佢佢媽屋企揾佢,甚至我話要跳樓佢都無反應, 但係我要同我自己講可唔可以輸, 我唔想我d仔女無老豆,终於我用盡所有方法我掹到佢返黎同個女人分手, 可能好多人覺得我好戇鳩, 沈至我阿媽都叫我放棄佢,但我唔想.我同我媽講條路我自己揀第日有乜野第日先算 呢刹那我淨係想搶佢返黎,十七年感情

伯爵府

想生BB熱投

KOEY062 發表於 21-7-30 18:09
3,6,9

我知我講左你都唔會咁做,但我都係要講。
你自己走。留低369俾佢搞啦。仲駁到佢會翻嚟⋯ 駁佢搞唔掂,駁個女仔都未必想做後弟乸。

你放下369佢都唔翻轉頭搵你,你都好好過翻自由日子。

你要多為你自己啊!你唔諗自己無人諗你。369都未識諗的。
I am Agent P

子爵府

szeman83 發表於 21-7-30 18:36
我同你有d唔同佢我老公同個女人一齊左五年,有一日突然同我講佢唔要我,我連發夢都無諗過佢識第二個當下我 ...

通常一個男人主動話唔要你都好難挽救,你點做到?

大宅

Angelice-BeBe 發表於 21-7-30 18:32
因為成個family,就係得這一粒孫,仲要係仔。
你朋友捨得個仔俾男家嗎, 有冇打官司?

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 12:36
同老公 奉子成婚差不多10年,有3個小朋友,全職家庭主婦,無收入。
佢呢排隔2日先返黎,一直只話做野,我都 ...

佢應該估到我發現左,佢改左電話密碼

首頁
12345...9

尾頁

跳至