夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

複式洋房

樓主我擔心你老公誤會你默許佢咁做。
知道你知道但又唔反對。

不如靜靜地搬去酒店住一星期睇佢有咩反應。
佢搵你時你答佢:我心情好差情緒好差,唔想影響到頭家,搬開住冷靜下。

佢問你幾時番時,你答佢:當你覺得仲需要頭家需要我既時候。

當比個警告佢。同睇佢點答

伯爵府

mandy’t 發表於 21-7-31 22:09
樓主我擔心你老公誤會你默許佢咁做。
知道你知道但又唔反對。

我都認同你嘅睇法, 呢個也不失為一個好辦法 逼嗰C6面對後果。 但樓主要忍心放低369 一陣子, 確實唔容易

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

搬去酒店住,如果個老公唔關心樓主,咁樓主點落檯?一直唔返去定自己死死地氣返屋企?

伯爵府

回覆 mickey2013 的帖子

如果樓主C6真係咁無情, 真係可以死心但事情總要解決, 樓主C6 仲有冇出去過夜? 佢有冇多呢啲時間陪你? 若果佢冇再出去過夜,多咗時間陪你的話 ,即是佢仲同留戀個家, 樓主試下問佢有冇說話同你講, 等佢講出解決辦法。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cathngai 發表於 21-8-1 10:50
回覆 mickey2013 的帖子
如果樓主C6真係咁無情, 真係可以死心但事情總要解決, 樓主C6 仲有冇出 ...

呢個係樓主5會想要的結局。任何決定, 只要有一c 機會出呢個結果,都不應該試,風險太大。
尤其酒又飲左, 安慰又做左, pw都改埋,擺明c6想齊人。而又樓主「要」接受既(呢個可能係最「平衡」各方的「利益」), 如何走下去真係傷神。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

回覆 kwhkwh 的帖子

無奈 難道要忍受佢享齊人之福嗎? 逃避不是一個方法, 始終問題要解決。
若果第三者不知道佢C6已婚, 一個唔覺意有咗, 咁就 連累多兩個人。 樓主真係要好好盤旋, 作兩手準備。

子爵府

回覆樓主:

呢個去酒店住方法,我兩個月前試過算有效,但我既情況無樓主咁差, 我都深知老公性格,佢唔會搵我,我自己搵左個朋友傾訴,分析點行。
當時諗離開屋企兩日,係想佢試下一個人在家無左我既感覺,兩日後係我主動whatsapp 佢, 叫佢出去見面, 我唔會自己番屋企,等佢唔知我下一步想點。出到黎佢第一句就話番屋企先,我話講清楚先。 講左自己感受,佢做既野點傷害大家感情, 一齊建立既家係咪就咁就散? 佢都即回應個家係好重要, 唔會再做傷害我既事。
人係可以錯,但唔可以一錯再錯,機會俾左唔珍惜,就要接受結果。 要賠上一家人既幸福,值唔值得,叫佢自己衡量。

cathngai    發表於 21-8-1 11:31
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

咁可唔可以帶埋369一齊走?

伯爵府

janus198 發表於 21-8-1 11:25
咁可唔可以帶埋368一齊走?
帶埋三六九一齊走,佢就唔會感受到 冇咗樓主嘅壓力。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cathngai 發表於 21-8-1 11:21

無奈 難道要忍受佢享齊人之福嗎? 逃避不是一個方法, 始終問題要解決 ...

係。係無奈。
每人每case 不同。處理手法因人而異。
有權有勢三妻四妾等閒事。我睇法同某些jm 一樣, 講數議價, 真係好睇自身實力同條件。
故事一開始,雙方實力太懸殊。好似我之前回應話齋,如果冇369, 樓主一早爆左啦, 使等而家問我們意見咩?
呢個要「解決」的「問題」, 好似樓主自己話齋,要俾時間c6攪。
唉。

cathngai    發表於 21-8-1 11:48
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

我擔心,其實第三者已經有咗,所以先去買戒指, 影婚紗照, 若果係咁,情願早啲畀第三者知道,等佢自己決定。 希望唔係到這個地步!而家連 個第三者係乜嘢人, 佢哋兩個感情 去到什麼地步都唔知 , 真係好難作出抉擇

大宅

cathngai 發表於 21-8-1 11:21

無奈 難道要忍受佢享齊人之福嗎? 逃避不是一個方法, 始終問題要解決 ...

其實聽樓主所講
外面個女人似乎唔知個男人已婚仲要有369
如果知道甘樣被呃,正常都會即刻飛左個男人
亦唔會有幾多女人接受到個男人有三個小朋友
我自己覺得,呢樣野呃唔到幾耐,外面個女人又話買介子,又話影婚紗相,似乎都想快d結婚
所以最後結局,我會覺得就算個男人對個女人坦白,even話會離婚都好,個女人都會想飛左樓主老公

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-31 18:06
好多謝大家花時間留言,由初初好迷茫,到您地理性咁提出好多方法去面對,而家暫時比時間佢,睇下佢點處理 ...

樓主,其實我有另一愚見,就系留3 個小朋友給你C6 照顧,因為現在是暑假,你不用憂心小朋友返學和功課,C6放工就whatsapp 對方,叫佢放工即回家,話有事想唔通,想行開幾日念清楚,叫c6 自己照顧3 個小朋友,你自己就去酒店住兩三日,這幾日你就去整下頭髮,做下facial, 整下甲扮下靚,佢whatsapp你就已讀不回,但你要好忍得,佢會用小朋友問題不停叫你返去,你要忍到唔理小朋友兩三日,等C6 感受下無了你的日子個家可以點處理,將來佢話要離婚,你就提意3 個小朋友跟佢,因為你無經濟能力照顧。3 位小朋友揾幼稚園,小學,中學和做功課都有排佢煩。

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-31 18:06
好多謝大家花時間留言,由初初好迷茫,到您地理性咁提出好多方法去面對,而家暫時比時間佢,睇下佢點處理 ...

你不如用133 打比個女仔,直接同佢講,你系佢太太,問對方知唔知C6 有老婆和3 個仔女,等對方唔好被騙,對方都要知真相有得選擇,等對方先爆你C6,好過你爆

別墅

KOEY062 發表於 21-7-30 18:00
諗返轉頭,佢由呢1,2年開始慢慢愈來愈夜返,由1,2點,到天光先返,到最近一星期先返黎一,二次,有時一 ...

明白要睇住3,6,9係非常用神和忙碌。不過,就佢近排不回家的情況,其實唔難留意到有問題。

另外,奉子成婚的婚姻關係其實不是十分堅固的,你們一直的關係如何?你C6 的性需求是否一直都不細?看情況,他對個女人有性有愛,現階段仍然是熱戀中!

就因你本身的經濟狀況,保留現狀是暫時對孩子好,但你自身卻非常難受,基本上在照顧孩子方面亦有影響。

現在只有你才能較清楚什麼對C6仍會留戀,他對小朋友嘅感情如何?他以前最鍾意你什麼地方?

TBC

Best Regards, Mrs Mak1997 :-P :-D

別墅

如果他同孩子關係不錯,孩子就是你有的傾談條件!就咁睇現在情況,C6應該感到你知道有事,但佢都係估估下,當然唔會問,明知理虧,又唔想俾人爆,也可以拖住先。不過,拖拖下就真好似其他JM 講,個女人可能好快大埋肚,案件重演!

建議你平心靜氣去表達現在的情況,看看他有什麼回應,起碼比佢知道你無默許你們之間有第三者,另外,也給他知道這樣對個家的影響,三個小朋友成長!

另外,你們年紀有幾大?你會否能夠安排到留低369比C6 照顧幾天,等佢知道你的難處?

其實,真要知大家嘅想法,先有辦法去解決,如果你就咁唔聲當自己比時間C6去解決,係無幫助的!要保住個家要出聲
Best Regards, Mrs Mak1997 :-P :-D

別墅

小虎豬媽媽 發表於 21-8-1 12:05
樓主,其實我有另一愚見,就系留3 個小朋友給你C6 照顧,因為現在是暑假,你不用憂心小朋友返學和功課,C6 ...

如果我係樓主、我都會咁做!

複式洋房

mickey2013 發表於 21-8-1 10:14
搬去酒店住,如果個老公唔關心樓主,咁樓主點落檯?一直唔返去定自己死死地氣返屋企? ...

到時如果樓主老公唔搵樓主,咁樓主自己心中有數唔洗留有一絲希望,為自己仔女佢打算。

到時佢真係唔搵既話,就話自己冷靜完番屋企,
因為當初都係話要冷靜唔開心所以先去酒店住。

因為我始終覺得樓主有3個小朋友,加上佢老公對佢應該仲有情,可以一試。

如果咩都唔做,一黎果面感情深左,到時就會好難甩身,太多變數,二黎小3都會想結婚想生b都會要男人做決定,三黎男人覺得你知道有小3都接受到,唔差在離婚,只係名義上分別。

當然樓主自己每步都要自己諗清楚先做決定,因為人人心中把尺都唔同,人人盤數都唔同,樓主自己先清楚要點計法,自己老公性格同重唔重視親情同家人

cathngai    發表於 21-8-1 14:46

侯爵府

kenfung71 發表於 21-7-30 14:35
在迷路時,最好的方法就是停下來,不用考慮對方怎麼樣,只需要的是,了解自己想怎麼樣。自信同勇氣,是做人 ...

咪係 自己路 自己選 當然啦 你無錢 输面大 一次不忠

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 21-8-1 12:13
你不如用133 打比個女仔,直接同佢講,你系佢太太,問對方知唔知C6 有老婆和3 個仔女,等對方唔好被騙,對 ...

唔需要講自己係邊個,同佢講條佬有老婆有三個仔女咪得,讚佢咁有愛心,後底乸都爭住做,祝佢忙到甩碌但幸福然後收線

首頁
45678...9

尾頁

跳至