想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

tammmmyy 發表於 21-8-23 07:51
回覆 carcar1225 的帖子

我唔係哩個鍾醫生。 但我覺得我個主診醫生人好好,只係政府醫院既制度問題另外我 ...

一定會平安架
唔好意思,想問多少少,抽卵有無麻醉架?放胎係咪需要忍尿忍到好急架?好驚忍唔到

大宅

我係威爾斯做係清醒抽卵(好似係打鎮靜劑), 另外放胎係急尿放(7-8成急就得)

別墅

大約12-13萬,未計雪胎,只計1次放胎

大宅

回覆 errerr 的帖子

請問針藥點計架?你用幾多mg?

別墅

回覆 tammmmyy 的帖子

350 淨10日計藥費連醫生費超聲波 2萬左右

複式洋房

我都係睇鍾凱詩醫生,睇咗接近一年,有冇嘢可以幫到你?一齊交流下!

洋房

Kmwhml 發表於 21-8-25 11:15

我都係睇鍾凱詩醫生,睇咗接近一年,有冇嘢可以幫到你?一齊交流下! ...

我岩岩先開始睇咋,早幾年係出面照過輸卵管,塞左一邊 子宮無其他問題,先生精子都ok,只係形態差啲啲,問題不太。鍾醫生建議我去照多次輸卵管,睇下係咪真係塞左,佢話有可能之前照個時太緊張,令到啲藥水過唔到。佢話如果係通既就可以試IUI,而家都糾結緊好唔好直接IVF算了,畢竟IUI成功率唔高

複式洋房

carcar1225 發表於 21-8-25 11:44
我岩岩先開始睇咋,早幾年係出面照過輸卵管,塞左一邊 子宮無其他問題,先生精子都ok,只係形態差啲 ...

我個人覺得年紀over 35,錢方面又應付到,一黎就做ivf。因為時間唔等人,我上年十月36,果時聽鍾醫生講,各方面都check唔到有問題就建議iui先,加上佢話始終ivf取卵係手術都有風險。我第一次iui打75iu(醫生話最低劑量都太多卵,可以轉ivf或終止療程,奈何當時自己心臟有d唔舒服所终止療程。一路做左3次iui都唔得,最後都做埋ivf 。

不過,有d人一兩次iui都成功,佢哋會覺得iui ok!所以,你要自己衡量。

洋房

Kmwhml 發表於 21-8-26 16:42
我個人覺得年紀over 35,錢方面又應付到,一黎就做ivf。因為時間唔等人,我上年十月36,果時聽鍾醫生講,各 ...

都係既,鍾醫生見我都後生,未夠32,俾多次機會照下輸卵管,如果真係塞就唔洗諗IUI,可以直接做IVF。
想問下你個時抽卵放胎係咪都係鍾醫生做,痛唔痛架,有無麻醉呢

複式洋房

carcar1225 發表於 21-8-26 20:25
都係既,鍾醫生見我都後生,未夠32,俾多次機會照下輸卵管,如果真係塞就唔洗諗IUI,可以直接做IVF。
想問 ...

我係全程都係鍾醫生,我係極度怕痛,我都唔知點解我有哪來的勇氣去做ivf,做之前我都同鍾醫生講,我好驚我怕痛,我好驚佢抽卵時我唔聽話郁來郁去,搞到刺穿腸之類,但最後結果係,唔痛:只係有少少唔舒服嘅感覺。冇麻醉,只係用鎮靜劑。過程好順利,連鍾醫生都讚我嘅反應俾佢預期中好!所以你都唔使太擔心到時候真係唔知點解會有哪來的勇氣去接受呢個抽卵手術。

利申: 我有宗教信仰.。之前有不斷禱告但求自己可以應付到個手術

洋房

littlefire 發表於 21-8-22 15:22
齋產檢2xxx-5xxx ,唔係照超聲波者咩? 好貴!我上次跟開董醫生,覆診2000內,冇藥
...

李教授單次診金$1860,加$600超聲波,因為要定時拎荷爾蒙藥同埋室陰道藥(安胎作用)所以拎埋藥的話就要$5xxx

大宅

Lauka 發表於 21-8-29 01:11
李教授單次診金$1860,加$600超聲波,因為要定時拎荷爾蒙藥同埋室陰道藥(安胎作用)所以拎埋藥的話就要$5 ...

甘佢真係貴,董醫生同周醫生診金1200, 照超聲波都係600 定價

首頁

尾頁

跳至