時政擂台

跳至

首頁
45678...11

尾頁

水晶宮

畀面勳章

kuhs 發表於 21-8-4 11:12
佢又冇叫你幫襯,每個人都有自由,有乜好嬲,禁有d野係某d鋪頭先有得買

係囉 我都好憎黃人黃店 但我啥會阻止家人幫襯 每個人都有自由選擇嘅權利,你自己唔幫襯咪得囉

大宅

無話可說 發表於 21-8-4 11:47
係呀,呢間野我連門口經過都唔幫襯架,做到咁出,點解仲要比錢佢賺!

確實,啱開個陣有幫襯過,依家經過都唔會入去。
不過其他人入去我就唔理喇。有佢哋自由個嘛。

象牙宮

YY1101 發表於 21-8-4 13:06
去邊買都要比你管
好心啦
自己吾去咪得

都話佢用自己錢我唔理,問題係用左消費券

象牙宮

至愛朱古力 發表於 21-8-4 13:09
所以樓主個 post已傳到係 FB比人串緊

fb?咪又係黃人group!呢度都有人話唔幫襯啦

象牙宮

beebee67890 發表於 21-8-4 13:11
人各有志,冇人應該阻止人購物飲食自由,我有得揀唔幫襯黃店,但唔會阻人哋幫襯,相反亦唔應該有人左右我嘅 ...

我都從來無叫人唔好幫襯,但我會講呢間係有份暴動罷工黃店!消費券係屬於屋企,唔係自己私己,所以我先嬲老公係果間野消費,佢用自己零用我話之理

象牙宮

bobotenten 發表於 21-8-4 13:14
確實,啱開個陣有幫襯過,依家經過都唔會入去。
不過其他人入去我就唔理喇。有佢哋自由個嘛。
...

以前我都有買,係暴動開始無!我嬲佢用消費券買,唔係用私己錢,佢用自己錢話之佢啦

珍珠宮

無話可說 發表於 21-8-4 12:18
我已經分得唔算開了,係有隻青蛙係門口果d,同呢間泰國野先唔幫襯!有香港加油我已經當睇唔到,連百佳都迫 ...
講真大家都係黃店, 點解你自己幫襯百佳, hktv mall又得, 人地幫襯其他黃店就唔得? 好雙重標準喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 21-8-4 10:53
尋晚趁我唔得閒,2個話去買野,有消費券唔使錢嘛,以為又去donki,點知去間泰國死黃店呀 仲要話我 ...

如果品質好,去黃店都唔係問題,但呢間泰黃啲嘢真係好垃圾,明你點解咁嬲

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢間除咗黃到黑,D野又唔平。 班擁躉話支持手足,買野唔駛睇價錢喎

侯爵府

樓主你有無 懷疑過你仔同你老公根本就係黃嘅!只不過平日怕你煩,所以扮藍。

男爵府

你去幫襯返藍店,洗晒佢d錢!

珍珠宮

回覆樓主:

呢間黃店啲嘢好鬼貴
我雖然唔鍾意黃店
但我冇限死自己

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

無話可說 發表於 21-8-4 13:15
fb?咪又係黃人group!呢度都有人話唔幫襯啦

fb仲邊係黄人gp? 係黄人賴C唔走先啱。
佢哋有mewe,有signal,...當初身邊黄人四圍幫dl..迫人dl ,又話唔會再用fb..又話有緣再見,ws又講俾人知道晒。宜家仲係度 咁耐,只有一個唔再用fb...佢之前仲delete 晒佢老公嘅警察相,resigned 成家移咗去應國,我buy佢,坐言起行。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

無話可說 發表於 21-8-4 12:09
如果佢用自己零用我唔反對,之前講明消費券係買屋企野!正如佢想換手錶就自己儲錢,(佢人工唔係全部比晒 ...

咪佢都係買屋企野, 點解唔得??
即係你買就得, 佢地買就要問過你先得?

侯爵府

我好開心,荃灣間龍門應該執咗,好多日都冇開門

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 21-8-4 10:53
尋晚趁我唔得閒,2個話去買野,有消費券唔使錢嘛,以為又去donki,點知去間泰國死黃店呀 仲要話我 ...

佢哋係故意定係根本係咁嘅政治立場先
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

至愛朱古力 發表於 21-8-4 13:09
所以樓主個 post已傳到係 FB比人串緊

係咪你傳架

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

太執著吧

侯爵府

2024年龍年勳章

setrea 發表於 21-8-4 13:33
我好開心,荃灣間龍門應該執咗,好多日都冇開門

咁正, 我番工路過紅磡嗰間執左好耐!

珍珠宮

marcus_hclee 發表於 21-8-4 11:43
好彩我同我老公同一陣線
佢仲執著過我

我老公同個女都係,比我更固執

首頁
45678...11

尾頁

跳至