自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有冇人玩開咖?我想做gym係咪搵教練會好啲呢?

子爵府

回覆樓主:

疫症都令我唔敢去,我今年5月揾咗個健身教練之後俾人炒咗,再補番嗰個教得好差,我哂咗$9600元。

子爵府

呀咩956 發表於 21-8-5 17:24
疫广证都会我唔敢去。
香港已經好好啦

侯爵府

呀咩956 發表於 21-8-5 17:24
疫症都令我唔敢去,我今年5月揾咗個健身教練之後俾人抄咗,再補番嗰個教得好差,我哂咗$9600元。
...

嘩,咁貴咖

子爵府

回覆樓主:

唔止,係你差唔多完,係咁叫你入房俾錢學落去,萬萬声架。

男爵府

我最近都 join左個教練, $4000十堂, 唔知貴定平, so far 上左一半覺得唔錯
有教練跟真係學多左野, 連平時自己以為好簡單既拉筋, 都用錯方法

子爵府

ntk_mami 發表於 21-8-5 17:33
我最近都 join左個教練, $4000十堂, 唔知貴定平, so far 上左一半覺得唔錯
有教練跟真係學多左野, 連平時自 ...

平,我要$800蚊一堂。
阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

子爵府

回覆樓主:

其實佢地好似美容院咁,睇客劏。開個貴啲價你唔得佢又平番啲俾你。
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

子爵府

回覆樓主:

遇到又平又好教練就好,唔係就好似我咁哂咗啲錢喇。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

christyheihei 發表於 21-8-5 16:54

係,唔識好易受傷,我跟過私人教練差不多3年,上年疫情停咗,加上隻手傷咗

水晶宮

回覆 christyheihei 的帖子

過來人, 真心答你, 如果冇做開運動, 首先可以到GYM or outdoor 跑步先, 練好絛氣打咗底先. 2個月咁上下就可以揾PT, 一般30小時到. 基本都會學得矖GYM既器械同玩法, 另外PT都會跟你意願去教你想學同focus既嘢. 之後就可以自己做運動,當然有PT跟住一定會好D有人鞭策自己, 但我覺得太貴. 同埋 GYM會有group exercise 可以上, 好多嘢玩, 到你想再move on to next level先再join PT都得.

珍珠宮

呀咩956 發表於 21-8-5 17:38
遇到又平又好教練就好,唔係就好似我咁哂咗啲錢喇。

唔好既教練就見得多,叫你跑步機跑10分鐘,跟住吹下水,咁就一個鐘

子爵府

回覆樓主:

我都係睇下coffee 和其他YouTuber片,響公園跑下步,得明就響屋企練下馬甲線,拉下筋,又無點介口,都減左15磅同有微弱的小小線,我無咁多錢跟教練學
而家成本係$0

子爵府

虎到金來勳章

哈比族 發表於 21-8-5 20:08
我都係睇下coffee 和其他YouTuber片,響公園跑下步,得明就響屋企練下馬甲線,拉下筋,又無點介口,都減左1 ...
減咗 15 磅咁多?JM練咗幾耐

子爵府

Michellebaby123 發表於 21-8-5 20:13
減咗 15 磅咁多?JM練咗幾耐

講起黎都慚愧,跑左步都一年,不過又介唔到口,又奶茶、又雪糕、又薯片、又食飯盒...,如果你介到口,應該瘦得多

侯爵府

哈比族 發表於 21-8-5 20:41
講起黎都慚愧,跑左步都一年,不過又介唔到口,又奶茶、又雪糕、又薯片、又食飯盒...,如果你介到口,應該 ...

其實我都有跑開步,聽左你地咁講,我都係疊埋心水跑步算其實我就係好為食唔介口,所以愈黎愈肥

侯爵府

christyheihei 發表於 21-8-5 16:54

我自己有搵pt
好似700左右

伯爵府

ntk_mami 發表於 21-8-5 17:33
有教練跟真係學多左野, 連平時自 ...

新手未教過一個客都唔會收$400

侯爵府

VickiC 發表於 21-8-5 21:10
我自己有搵pt
好似700左右

真係好貴

侯爵府

christyheihei 發表於 21-8-5 22:26
真係好貴

佢已經收得我好平
我幫襯咗10年
10年嚟好似只加咗$20

首頁

尾頁

跳至