自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有粒1cm大的粉瘤生左面額,近兩年越黎越大粒,已睇皮膚專科醫生說切除後一定有疤痕,日間診所做手術費要2萬6,本身無買保險,所以想睇多一位醫生攞下意見,各位有無皮膚科或整形外科醫生介紹,價錢合理,謝謝

大宅

c+lemon 發表於 21-8-10 21:58
有粒1cm大的粉瘤生左面額,近兩年越黎越大粒,已睇皮膚專科醫生說切除後一定有疤痕,日間診所做手術費要2萬 ...

老公面都生咗粒粉瘤,不過起初唔大,無理佢,上年大粒咗(前後成8年),超過2cm,最終都割咗!

男爵府

tingtingb 發表於 21-8-10 22:39
老公面都生咗粒粉瘤,不過起初唔大,無理佢,上年大粒咗(前後成8年),超過2cm,最終都割咗!
...

想問係私家定政府做手術,我最擔心是做完疤痕好深好大,醫生話襯未發炎就最好割左佢,遲下發炎開刀會仲闊

男爵府

c+lemon 發表於 21-8-10 21:58
有粒1cm大的粉瘤生左面額,近兩年越黎越大粒,已睇皮膚專科醫生說切除後一定有疤痕,日間診所做手術費要2萬 ...

我老公一年前整左,左邊臉近耳門位置,$5000

男爵府

我有粒生響手踭附近,我家庭醫生話大粒既皮膚科醫生未必搞得掂,想包痕靚要搵整型外科。

大宅

popofat 發表於 21-8-10 22:49
我有粒生響手踭附近,我家庭醫生話大粒既皮膚科醫生未必搞得掂,想包痕靚要搵整型外科。
...
睇賽馬會轉排東華,2個月排到有期,平靚正,手踭,唔覺有巴痕,医生又nice

wcpcelia    發表於 21-8-11 11:36

男爵府

happy66 發表於 21-8-10 23:00
睇賽馬會轉排東華,2個月排到有期,平靚正,手踭,唔覺有巴痕,医生又nice
...

好喎等我去排下。因為幾皮野真係貴

大宅

happy66 發表於 21-8-10 23:00
...
請問你用乜嘢途徑( 因為我額頭都有一粒粉瘤睇咗街症但醫生都冇轉介我) 可以轉介去東華。

大宅

Fannychan3377 發表於 21-8-10 23:42
請問你用乜嘢途徑( 因為我額頭都有一粒粉瘤睇咗街症但醫生都冇轉介我) 可以轉介去東華。
...
普通賽馬會街政,話手踭有粒野,医生話粉瘤,我話會變大話,話可能會,跟住問我想割嗎?就寫纸排,本話排成年甚至2年,但排了個幾月就至电2星期後有位,2個月就攪掂,上午去做,完成,下午返工,覺政府都不差。

大宅

happy66 發表於 21-8-11 08:48
普通賽馬會街政,話手踭有粒野,医生話粉瘤,我話會變大話,話可能會,跟住問我想割嗎?就寫纸排,本話排成 ...
謝謝你的回覆。

珍珠宮

子爵府

happy66 發表於 21-8-11 08:48
普通賽馬會街政,話手踭有粒野,医生話粉瘤,我話會變大話,話可能會,跟住問我想割嗎?就寫纸排,本話排成 ...

你好彩提早做,正常排一兩年

大宅

tingtingb 發表於 21-8-10 22:39
...

想問割完面個疤痕明顯嗎?

男爵府

我仔細時真係割過鼻上的神經纖維瘤,揾咗一個出名嘅皮膚科醫生睇,他其後再介紹我哋去一個出名嘅整型外科醫生,好似記得係金鐘,15年前好似收4萬。

首頁

尾頁

跳至