想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題。
因為今年踏入高齡,今年一直努力中,不想有其他因素影響,所以選擇唔打。(工作需要又一定要打/檢測)

我有護士朋友同我講,要打完疫苗半年先可以有BB 。雖然我見有人話一個月就得,但我都唔敢博。

民房

pineapple912 發表於 21-8-11 11:16
如題。
因為今年踏入高齡,今年一直努力中,不想有其他因素影響,所以選擇唔打。(工作需要又一定要打/檢測 ...

我同你一樣,都係唔想打

大宅

pineapple912 發表於 21-8-11 11:16
如題。
因為今年踏入高齡,今年一直努力中,不想有其他因素影響,所以選擇唔打。(工作需要又一定要打/檢測 ...

我唔會打,唯有自費檢測,但擔心唔知兩星期一檢會維持幾耐,如果再縮短時間或者越嚟越少檢測中心就好麻煩⋯

懷孕/備孕都唔會有醫生肯寫醫生紙證明唔適合打針,好慘⋯

別墅

losochi 發表於 21-8-14 11:12
我唔會打,唯有自費檢測,但擔心唔知兩星期一檢會維持幾耐,如果再縮短時間或者越嚟越少檢測中心就好麻煩 ...

我就係努力左一段時間都無,所以決定打針唔想理了。

複式洋房

如題。

我今年都備孕,1516咗好耐,最後都打哂兩針復必泰,因為睇返婦產科學院(香港及英國),美國嗰邊出咗報告都係建議打,因為萬一懷孕而唔小心中招,早產機會率比冇中嘅比率高3成,同埋引起嚴重懷孕併發症較高,所以我最後都決定打。

*我都係高齡

首頁

尾頁

跳至