自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

說得對

子爵府

回覆樓主:

都唔明個政府做乜,隔七日不如唔好隔

公爵府

牛年勳章

小ice 發表於 21-8-14 10:55
說得對

講得好啱呀!
可能佢做特首仲好

水晶宮

Mrs周 發表於 21-8-14 10:37
我覺得中央已經係不滿,所以好多嘢都阿爺出手。

唔炒係免得添亂,比反中嘅人有位入

水晶宮

回覆樓主:

有抗體就放行只隔離7日?

珍珠宮

回覆樓主:

好心啦,起碼來自疫情重災區人士要加強檢疫,尤其是單日確診十萬宗的美國。否則等同輸入「行走中的病毒傳播機」係香港。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/658581/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E5%B7%B2%E6%89%93%E7%96%AB%E8%8B%97%E4%B8%A6%E6%9C%89%E6%8A%97%E9%AB%94%E9%83%BD%E7%A2%BA%E8%A8%BA-%E5%B0%88%E5%AE%B6%E6%86%82%E5%83%85%E6%AA%A2%E7%96%AB7%E6%97%A5%E5%BC%95%E7%88%86%E7%AC%AC%E4%BA%94%E6%B3%A2

子爵府

唔見棺材唔流淚

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Amy1974 發表於 21-8-14 07:48
唔多現實,個個都炒曬,揾邊個做野?

換過班人可能仲衰....

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

好多打左針中左都無病徵,變左大家 掉以輕心
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

回覆樓主:

因為港元是同美元掛鈎,向美國傾斜是正常吧

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一早我地班c9都話出事啦!
政府淨係識收緊對香港市民既措施,食肆冇爆 自願檢測由14日改7日…,真係好做唔做…淨係識蝦我地班基層市民

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

buzzanna 發表於 21-8-14 07:33
其實有冇渠道比小巿民反對?

唔係撐yc. 但我覺得政府入面要有2邊聲音
無奈,黃議員走火入魔 鈎結外勢力,宜家政府變晒一言堂

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

granja 發表於 21-8-14 11:03
換過班人可能仲衰....

公爵府

熊熊老婆 發表於 21-8-14 07:26
希望政府即刻收緊!
美國入境只隔離7日?有冇攪錯!
https://www.hk01.com/%E7%A4 ...

我都O 哂咀,美國高危地區喎!有冇可能只隔離七日!
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

翡翠宮

MM2H 發表於 21-8-14 08:17
想先了解多點,打完針重症減弱,載菌量少,但變種傳播感染高,載菌者實際傳播力對未打針嘅,有幾高? 見早前 ...

變種對外國傳染力強,但香港就算有變種輸入,都唔見有大規模爆發
唯一講,香港係事後應對 防守方面做得唔錯
但係唔係要切斷源頭,唔好比個案輸入呢?
就好似最初醫院咁,佢地就算點專業 都頂唔順源源不絕個確診入院個案
心痛班醫護同警察,一有個案 我諗佢地真係如臨大敵
到底幾時先完

翡翠宮

ddkaka 發表於 21-8-14 08:19
日日十幾萬確診都屬中風險,班癈官癈到一個點,香港市民自求多福

...

琴日唔知邊個話 如果有第5波就要收緊防疫限制
照咁睇…第五波快架啦,佢地繼續將高風險地區變做中風險,繼續比佢地黎香港啦

子爵府

2024年龍年勳章

熊熊老婆 發表於 21-8-14 07:26
希望政府即刻收緊!
美國入境只隔離7日?有冇攪錯!
https://www.hk01.com/%E7%A4 ...

呢個真係離譜,就算退一萬步7+7,家居嗰7天都冇理由四圍行嘠~~

禁止訪問

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

搞成咁,到而家政府都冇宣佈話要收返緊喺美國返嚟嘅隔離措施,真係痴線

水晶宮

selinako^^ 發表於 21-8-14 11:22
變種對外國傳染力強,但香港就算有變種輸入,都唔見有大規模爆發
唯一講,香港係事後應對 防守方面做得唔 ...

變種病毒流入社區無造成大爆,好大功勞係大家都戴好口罩,發現後即做檢測查驗,但呢個政府嘅關口漏洞呢就無做好堵截!搞完一波又一波!市民點努力防疫都唔夠政府玩!唔好唔記得小朋友係無針打,政府唔係天真到以為7成9成人打晒針就安全呀?打晒針一樣可傳染比無打針嘅人!外寬內緊? 咪再玩香港人啦!但求有學返有工返正常過活已足矣,要外國人入來旅行增經濟效率? 睇怕到時本土經濟都死埋添呀!

首頁
23456...8

尾頁

跳至