家庭理財

跳至
[積金保險] AXA周年紅利USD0.2

首頁

尾頁

男爵府

今天打開AXA張周年保單,驚見張危疾單周年紅利0.2美元,你敢派我就敢POST。不知咒他好還是不咒他好

琥珀宮

之前有無紅利?

珍珠宮

cllok 發表於 21-8-16 18:15
今天打開AXA張周年保單,驚見張危疾單周年紅利0.2美元,你敢派我就敢POST。不知咒他好還是不咒他好 ...

紅利係非保證,唔派都得。不過 US$0.2 真係衰過唔派

男爵府

回覆 木土土 的帖子

好少去看危疾保單價值,所以冇留意到往年有沒,今天收到周年報表,看到0.2,……………………,好想問間公司是不是要執笠,又不想他執哦,危疾單來☹

禁止訪問

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

最近cut咗份供了24年的人壽儲蓄保(303),雖然未收到票但已知是蝕少少,廢到無論

別墅

cllok 發表於 21-8-16 23:33
回覆 木土土 的帖子

好少去看危疾保單價值,所以冇留意到往年有沒,今天收到周年報表,看到0.2,………… ...

份危疾保單仍需要供款嗎?記得以前嘅危疾儲蓄保單,宣傳時話供款一定年期後,會以红利可代替供款,讓红利一直滾存,唔知到咗今日有冇JM實現到呢?

珍珠宮

sumyee 發表於 21-8-17 12:22
最近cut咗份供了24年的人壽儲蓄保(303),雖然未收到票但已知是蝕少少,廢到無論
...

仍未供完?如果已24年,應該是收成期,本息會不斷滾存。如果你而家先cut,保險公司賺晒。

大宅

虎到金來勳章

MissMaMa 發表於 21-8-17 16:13
仍未供完?如果已24年,應該是收成期,本息會不斷滾存。如果你而家先cut,保險公司賺晒。
...

供終身,無期限,見唔到收成期

珍珠宮

sumyee 發表於 21-8-17 16:53
供終身,無期限,見唔到收成期

要供終身真係好搵笨,你cut 都啱。
我第一份人壽+儲蓄,供20年,但保障至100歲。

男爵府

回覆 Winnie890 的帖子

張單供完了,23年,未回本

男爵府

AXA我都有份紅利供款儲蓄單,買時講只需供7年,紅利超少,跟本不夠供,年年扣現金價值,今年忍不住畀我cut單,越擺越少錢,激死人,騙子

珍珠宮

Winnie890 發表於 21-8-17 10:30
回覆 cllok 的帖子

你買咗幾多年得0.2 咁過份?

週年紅利係呢個年度額外派嘅息

禁止訪問

子爵府

cllok 發表於 21-8-16 18:15
今天打開AXA張周年保單,驚見張危疾單周年紅利0.2美元,你敢派我就敢POST。不知咒他好還是不咒他好 ...

我都有兩份好年青時買下既保單,一份供20年,已供滿,一份供終身既人壽單,近呢幾年派息少得可憐,$1美金定$2美金,一份唔洗供就放埋一邊,等自己兩腳一伸就比受益人,另一份仲供緊見錢唔多,但每年見個派息就好氣憤
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

禁止訪問

伯爵府

Betty媽咪 發表於 21-8-18 15:34
我都有兩份好年青時買下既保單,一份供20年,已供滿,一份供終身既人壽單,近呢幾年派息少得可憐,$1美金 ...
我都有份供款20年嘅保單, 今年最後一年, 但收唔到佢供款單, 打去hotline 打到火都滾都未接唔到去真人接聽。 要我輸入電話密碼, 我根本就無個電話密碼。 即係無可能駁到去CS。 Email又好耐都唔覆。 我發誓唔會再買任何AXA產品。! 衰到咁!

子爵府

Danjunior 發表於 21-12-20 15:00
我都有份供款20年嘅保單, 今年最後一年, 但收唔到佢供款單, 打去hotline 打到火都滾都未接唔到去真人接 ...

我早兩星期打去有人聽電話的,服務尚可,解答到我需要,但紅利仲衰過唔派。我知系非保證,但真係當人乞衣,年年都夾附一份預算表,即按年度表現幾多年後收到幾錢,年年呢一元原地踏步,都唔知點解仲要編,明知做唔到
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

大宅

Betty媽咪 發表於 21-12-20 15:45
我早兩星期打去有人聽電話的,服務尚可,解答到我需要,但紅利仲衰過唔派。我知系非保證,但真係當人乞衣 ...
又話有紅利實現率,可投訴保鑒局嗎?

男爵府

減齡達人勳章

十保九騙

首頁

尾頁

跳至