自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

之前同前男友分手,導火線係我生日個日佢話會陪我食飯,但最後5點幾先會唔得行唔開,我自己係屋企喊咗一晚

我唔係唔明佢做嘢忙,只係要求唔高,唔係要咩禮物唔係要食好貴,係真係想佢陪我only ,咁簡單原來都做唔到

分開咗佢唔係無求返我一齊,只係一諗起個晚就好唔開心,我唔係唔再中意佢,只係不斷付出不斷等人搵真係好辛苦

純粹呻下,最近心情真心好差

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

queeniebabyy 發表於 21-8-27 18:24
之前同前男友分手,導火線係我生日個日佢話會陪我食飯,但最後5點幾先會唔得行唔開,我自己係屋企喊咗一晚
...
都要睇吓佢真忙定假忙,有時做嘢好難講,唔知佢份工係咪隨時行得開,不過你咁嬲,嬲到要分手,我估佢平時都唔重視你,如果未結婚已不被重視就要三思吖

洋房

simpleAA 發表於 21-8-27 18:42
都要睇吓佢真忙定假忙,有時做嘢好難講,唔知佢份工係咪隨時行得開,不過你咁嬲,嬲到要分手,我估佢平時都 ...

同意…我之前就係咁
佢都無留我,只係講 「我份工真係會忙到行唔開,你自己睇唔開你會好辛苦」就係咁..我又自己返返去佢身邊。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

如果你係接受唔到佢成日陪唔到你,就唔好心軟喺返埋一齊,盞重覆不停傷心

珍珠宮

queeniebabyy 發表於 21-8-27 18:24
...

如果佢係工作上的忙,我又唔覺得有什麼問題,佢去陪兄弟,陪小三,自己去玩,你就話姐

為這樣的事情而分手,其實你都好港女,佢私下同自己好友講這件事的話,我估佢身邊的親友一定叫佢同你這個女人分手。

你反而給人的感覺是港女。

s0650993    發表於 21-8-27 23:59

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實你之前有講過,話同佢講野,好似對住空氣咁,我覺得你選擇分手,都唔係單一生日果件事。

我只可以同你講,對方只要心係有你,無論幾忙,都會想盡辦法抽時間比你,那怕只得幾分鐘。以前我曾經識過一個男仔,佢一工作就會好忙,就算得一兩分鐘空檔都會msg,又或者打電話關心。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

唔會介意
唔知係咪習慣左
初結婚時,大時大節、咩節日都唔係話請假就請到。
咁要返工都無計

子爵府

...

如果真係因為工作,我接受同體諒。我老公以前份工都係咁,拍拖時都試過我生日陪唔到我,有1⃣️次年三十晚公司有突發事,約左我父母食飯都遲到,我地照食唔等佢;

大宅

其實生日個晚
我真係好傷心
可能個排做嘢又唔順利
我真係喊足一晚 諗起都想喊 覺得好委屈
但我知佢係忙 佢有佢難處

男爵府

唔好話人地,有時忙起上黎
自己生日嗰日都未必準時放到工

大宅

冇睇過你之前嘅post。如果只係簡單咁樣問,另一半生日冇陪你有冇問題,我覺得真係冇問題,同埋好小事。有邊個想返工,邊個唔使為將來,邊個唔使為層樓,今晚食唔到咪第二晚囉,真係好小事。

子爵府

mln 發表於 21-8-27 18:50
如果佢係工作上的忙,我又唔覺得有什麼問題,佢去陪兄弟,陪小三,自己去玩,你就話姐

為這樣的事情而分 ...

人地又未必為呢件事件嘅。非一日之寒,事前一定好多嘢唔happy 嘅。好似我有個朋友佢男友成日都話唔得閒,好多正經事侈,外人一看就知佢男友乜料啦佢唔聽,嘥曬D青春最後被一個電郵分手現在未嫁出。

子爵府

視乎當晚佢趕住做乜啦,如果做災難救援、緊急手術、臨時記者會呢啲緊急嘢我會體諒,但如果係一般話趕project嗰啲擺明就係唔重視你啦,趕極喺公司樓下食餐快飯或者收工仆嚟送份禮物都識卦。

水晶宮

2018復活節勳章

queeniebabyy 發表於 21-8-27 18:56
其實生日個晚
我真係好傷心
可能個排做嘢又唔順利

你想復合?

其實個男人愛唔愛你你自己最清楚

珍珠宮

...
早啲分手對大家都好

大宅

losttoa 發表於 21-8-27 19:25
你想復合?

其實個男人愛唔愛你你自己最清楚

其實我都唔應該再諗

事實一早擺在眼前

水晶宮

2018復活節勳章

queeniebabyy 發表於 21-8-27 19:28

其實我都唔應該再諗

放過自己啦

伯爵府

回覆樓主:

唔好同啲拉低自己生活質素,影響自己情緒嘅男人一齊,冇幸福

珍珠宮

2023年兔年勳章

c.vieri 發表於 21-8-27 18:54
唔會介意
唔知係咪習慣左
初結婚時,大時大節、咩節日都唔係話請假就請到。

大宅

如果佢真係返工請唔到假陪我,咁都無辦法,
暫時未試過我生日佢唔喺身邊,不過唔係年年慶祝 呢樣係我要求嘅。
但如果你男朋友份工真係咁忙可以提前慶祝吖,都要大家就時間嘅

首頁
12345...6

尾頁

跳至