自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

上星期日惠康買咗兩盒Häagen-Dazs,雖然係特價$120/2盒,都要$20條,全部都係容嘅!好搵笨囉!最慘又冇得拎返去退貨單都去埋堆填區,有冇jm都買咗,未買嘅千祈唔好買

男爵府

唔明樓主想講咩
雪糕喺雪櫃拎出嚟食係溶?
咁應該係個雪櫃唔夠凍,關星期日喺惠康特價買咩事

珍珠宮

Muimui2011 發表於 21-8-27 23:32
上星期日惠康買咗兩盒Häagen-Dazs,雖然係特價$120/2盒,都要$20條,全部都係容嘅!好搵笨囉!最慘又冇得 ...
就算係都係你買嗰間咁啫,你又冇講邊間買,我地小心啲咩?

ada0707    發表於 21-8-28 08:57

珍珠宮

上星期日惠康買咗兩盒Häagen-Dazs,雖然係特價$120/2盒,都要$20條,全部都係容嘅!好搵笨囉!最慘又冇得 ...

定係天氣熱,返屋企期間溶左?

大宅

回覆樓主:

我樓下間惠康長期排長龍,我諗未出到惠康門口都已經溶左,所以只會喺7仔買雪糕雪條呢類野

珍珠宮

2023年兔年勳章

telfast 發表於 21-8-28 00:25
我樓下間惠康長期排長龍,我諗未出到惠康門口都已經溶左,所以只會喺7仔買雪糕雪條呢類野
...

X2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

一見特價我會買, 係7 仔, 惠long, 百x 都買過
買完極速返屋企, 再雪一陣食都無試過咁喎
btw, 盒裝百x 有時會特價, 平到$110 X 2 盒( 共6支)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

買得多,從來無試過咁。
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我成日買都冇試過咁喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

...

我屋企附近果間都係,我會去百佳,有自助收銀機,唔洗點排

別墅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我帶帶冰袋,入面擺雪種

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

個溶法似係之前已經溶哂再雪番,唔知係樓主問題定係惠康問題,但有時d超市/便利店經常見到雪櫃門無閂好,咁佢哋d雪糕溶咗佢哋都唔知/唔想

伯爵府

會唔會係雪櫃唔夠凍?

大宅

經常買 冇試過咁樣

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

上個月買過係溶嘅,原來係佢雪櫃壞咗我買返去過咗一個星期食先發現,我都係無單。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都試過係咁,係留下買,仲用雪袋裝返屋企,食時已經係一舊野,真係無仇報

大宅

一罐可樂 發表於 21-8-28 00:43
一見特價我會買, 係7 仔, 惠long, 百x 都買過
買完極速返屋企, 再雪一陣食都無試過咁喎
btw, 盒裝 ...

弱弱一問,點知百佳幾時做特價?係咪要成日巡舖?

男爵府

...

我樓下果間都係超長龍,如果要買雪糕係要兩個人落去,一個負責排隊一個差不多到就跑去攞貨

首頁

尾頁

跳至