單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

親親我好媽 發表於 21-9-30 09:38
上小一都仲搵藉口唔返工拎綜援? 社區保母朝7晚11都係$20個鐘,乜原來單親照顧仔女就理所當然拎 ...

小一唔算大, 有全職媽媽係會更好,尤其單親。 社區資源並唔係話要就有,好多人有需要, 任何人都要排隊! FYI, 16以下的兒童, 都要有大人看管, 所下,樓主全職湊仔,是應該及正確的。

就算唔同情,都試下同理吧!

大宅

親親我好媽 發表於 21-10-4 18:44

香港700萬人都要照顧小朋友,700萬人都要拎綜援? :unkn ...

700萬人都照顧一個細路的話, 香港有1400萬人, 如有意見, 請繼續。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

親親我好媽 發表於 21-12-14 09:17
小學返全日,單親媽媽都可以有時間返工,唔好大條道理攞綜援,人無恥真係無敵
...

最無恥係無理取鬧的人!! 冷血排第二!

如有意見請繼續,你真合作!順手睇睇自己係乜人。

大宅

親親我好媽 發表於 21-12-14 09:17
小學返全日,單親媽媽都可以有時間返工,唔好大條道理攞綜援,人無恥真係無敵
...

你又來了, 現在那來小一返全日。 你等等先, 今時今日, 呢句唔適用。

禁止訪問

大宅

親親我好媽 發表於 21-12-14 10:30
不如你睇下樓主有留言既舊post,8月時拎緊綜援仲搵d出現金糧既工,咁樣隱瞞詐騙算唔算無恥呢?
...

唉, 我反而有追你的舊post, 你休息下啦。 你自己都有細路,你身邊又抱恙。

樓主做緊乜, 佢自己知就得啦。 有心詐騙,當然係無恥,重點係刑事罪行!!你提咗佢,佢聽就聽, 佢唔聽,追住佢閙又為乜先?

唔開心,追住堆’1010‘去鬧,如果幫到你,咁你繼續啦。 我開工教功課。

大宅

親親我好媽 發表於 21-12-14 10:30
不如你睇下樓主有留言既舊post,8月時拎緊綜援仲搵d出現金糧既工,咁樣隱瞞詐騙算唔算無恥呢?
...

仲有,已如你所願, 望咗樓主舊post, 只見2015有開post去求工作。 其他的, 我唔爬文啦,我又唔係法官,無價值咁做。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至