1-3歲

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我已經唔係想報名幼, 只係幾間普通學校宜家網頁個 Schdeule 都係11月6日見

其實係唔係間間都係咁? 迫D家長早D揀想入邊間?
你地係點揀架?

大宅

其實每年都係咁, 因為教育局要學校1月頭第一次註冊。11月in, 12月有結果, 仲有一個月收其他offer同考慮。
每年都有家長問撞左時間去邊間interview好,亦有啲一人走幾埸,我小朋友上年都一日走三場。
如果有多個offer, 通常等到收哂offer 再決定,橫掂統一註冊係一月。或者有啲家長會照俾留位費,到五月第二次註冊再決定。所以呢兩個月份通常係學校call waiting

男爵府

靛青女 發表於 21-8-30 20:37
其實每年都係咁, 因為教育局要學校1月頭第一次註冊。11月in, 12月有結果, 仲有一個月收其他offer同考慮。
...

宜家都可能會一日3場. 係辛苦個小朋友 (岩岩2歲)
希望佢唔好扭計啦....

水晶宮

係專登既, 等你地取捨
仲要係唔俾你改時間,

大宅

回覆 klsabb 的帖子

加油呀,上年我小朋友面試都未夠兩歲,但同佢講當去玩,就會覺得唔辛苦囉。面試完通常可以玩下校園入面啲大車同滑梯

子爵府

回覆樓主:

正常,你要取捨 真係趕唔到就算

男爵府

靛青女 發表於 21-9-10 21:08
回覆 klsabb 的帖子

加油呀,上年我小朋友面試都未夠兩歲,但同佢講當去玩,就會覺得唔辛苦囉。面試完通常 ...

我宜家就係同佢去下D playgroup 試下堂. 同佢報下可能上幾堂, 等佢習慣下去陌生環境玩

男爵府

李露眉 發表於 21-9-9 14:28
係專登既, 等你地取捨
仲要係唔俾你改時間,

係呀..我都覺得係專登.
唔好D家長唔好心大心細

首頁

尾頁

跳至