自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我果時住宿舍,手洗完衣架掛入衣櫃,無人就打開門,有客就關門
洗完用大毛巾揸乾先

珍珠宮

ching17644 發表於 21-8-31 19:53
我同老公 同佢哥 佢哥女朋友 老爺奶奶一齊住,我啲內衣全部自己手洗掛番房,但佢哥女朋友搬左黎就2年 最近 ...
你都忍受到咁多人住一間屋,呢啲咁小事點解忍唔到呀?除非自己一家人搬出去住,如果唔得乜都要慣啦

男爵府

ching17644 發表於 21-8-31 20:38
佢條底底貼住得老公面巾 其實如果你掛係廁所 我知人地條面巾係到 都唔會好意思啲底褲貼住 又唔係無位 佢之 ...

究竟有無洗過?掛在面巾隔離都好意思,是否專登?正係相見好同住難,好難頂姐

男爵府

回覆樓主:

係近排先咁做,我覺得有d專登,咁大個人都唔避忌下,一係你叫99 出聲同佢講,一係叫你c6 同佢大哥講,再唔係你私下WhatsApp 佢。講真廁所成日有人沖涼,d濕氣令到潮濕又容易生細菌。

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

唔好自己做醜人
同老公講,叫佢直接同佢阿哥講
佢女朋友咁做令佢尷尬同hi到佢面巾唔衛生
如果佢阿哥正常人一個
自然會叫自己女朋友掛返入去

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

ching17644 發表於 21-8-31 19:53
我同老公 同佢哥 佢哥女朋友 老爺奶奶一齊住,我啲內衣全部自己手洗掛番房,但佢哥女朋友搬左黎就2年 最近 ...

照幫佢掛去洗手間, 第二個位...
等佢出聲先回應佢

複式洋房

mike89 發表於 21-8-31 20:39

好容易每次入去沖完涼都唔小心整濕少少或者唔覺意整跌唔知道 ...

haha但我掂都唔想掂

複式洋房

Moti 發表於 21-8-31 20:41
即係你覺得佢有心玩嘢?如果係嘅,直接叫佢將啲咁私人嘅嘢掛返喺自己間房。底褲始終有細菌,咁貼住好唔衛 ...

我係屋企都係做薯仔 佢哥先係最大 仲惡過老爺奶奶 無人會出聲

子爵府

1107king 發表於 21-8-31 20:47
究竟有無洗過?掛在面巾隔離都好意思,是否專登?正係相見好同住難,好難頂姐
...
無洗過?嘩。。。。。唔好意思,我想嘔。。。。

樓主,我會叫自己老公掛返條面巾入房,同咁多人住,真係要百忍成金

水晶宮

回覆樓主:

最大問題,有無位掠,如果係廁所共用,又係掠衫地方,咁無辦法

叫佢掠好d,我覺得係杆上無問題,臉巾隔離就唔得

同埋,真係無窗可以掠???

水晶宮

YUKISHING 發表於 21-8-31 20:54
係近排先咁做,我覺得有d專登,咁大個人都唔避忌下,一係你叫99 出聲同佢講,一係叫你c6 同佢大哥講,再唔 ...

如果係近排先發生,咁好明顯啦,想趕人走啦。睇吓邊個頂邊個唔先咁解啦。正所謂一山不能藏二虎,何況一個奶奶、一個阿嫂;直程兩虎係度,佢先排除一個異己,先再解決另一個㗎啦。(人性的考驗)。

複式洋房

Charlotte_mom 發表於 21-8-31 20:43
我果時住宿舍,手洗完衣架掛入衣櫃,無人就打開門,有客就關門
洗完用大毛巾揸乾先
...

其實我日日都手洗 我自己都揸乾架 掛係房都無咩野 放假屋企無人我都會掛陣廁所 大約有人番黎前就掛番房

複式洋房

whyyou 發表於 21-8-31 20:47
你都忍受到咁多人住一間屋,呢啲咁小事點解忍唔到呀?除非自己一家人搬出去住,如果唔得乜都要慣啦
...

所以唯有上黎呢到同大家傾下 等自己唔好諗甘多 睇開啲 哈

複式洋房

1107king 發表於 21-8-31 20:47
...

其實得係覺得有啲轉登 佢成日做啲野都好似做比人睇甘 我就比較低調啲

珍珠宮

2024年龍年勳章

charlieXD 發表於 21-8-31 20:55
唔好自己做醜人
同老公講,叫佢直接同佢阿哥講
佢女朋友咁做令佢尷尬同hi到佢面巾唔衛生

Good idea

琥珀宮

回覆樓主:

有心玩嘢逼走你哋霸間屋

複式洋房

YUKISHING 發表於 21-8-31 20:54
係近排先咁做,我覺得有d專登,咁大個人都唔避忌下,一係你叫99 出聲同佢講,一係叫你c6 同佢大哥講,再唔 ...

我都覺佢專登 因為有幾次我老公未沖涼 佢沖先 就有掛係廁所 跟住我老公沖就見到 係囉 甘個人都唔避忌 琴日個件到以架番黎沖埋涼都未收 佢仲要做社工 家庭個啲 其實佢更加清楚呢啲野

珍珠宮

李露眉 發表於 21-8-31 20:59

叫佢掠好d,我覺得係杆上無問題,臉巾隔離 ...
其實我對樓主講嘅嘢有啲保留,話內衣褲掛喺沖涼桿上面但又喺佢老公面巾隔離,我想像唔到面巾點會喺嗰個位,呢樣嘢我覺得有啲不盡不實

複式洋房

李露眉 發表於 21-8-31 20:59

叫佢掠好d,我覺得係杆上無問題,臉巾隔離 ...

佢間房係有位架 有得掠架

公爵府

Mrs.Chan 發表於 21-8-31 20:42
咁無公德,底褲水滴滴掛出街

無人叫你水滴滴掛出去,用布整乾D先掛出去吾得架咩?

首頁
12345...10

尾頁

跳至