自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

愛佢變左害佢
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

理得佢

珍珠宮

bk都見唔少
Over bmi 都話唔肥,係大隻
過重都話唔洗減,大個標高自然會瘦
話自己小朋友瘦想增肥,細問之下,小朋友本身生長線已經有85

肥定唔肥,真係人人都唔同睇法

侯爵府

foggyao 發表於 21-9-4 11:08
我都有個男仔朋友,佢全家瘦底,佢細時好肥好肥,跑都跑唔郁嗰款,父母又係由得佢想食就食。
之後佢升中時 ...

其實真係啱

我一直都好瘦好細粒,高得勁慢,人生肥咗2年,唯一明顯高個一次,高完就勁瘦亦無再高過

想像唔到如果無肥過,可能而家喺侏儒

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我覺得發育時期食多d都唔怕既,但要有返適當運動,咁細個我唔會比佢地飲奶茶,我大仔就12歲我都唔會比佢飲

水晶宮

畀面勳章

foggyao 發表於 21-9-4 11:08
我都有個男仔朋友,佢全家瘦底,佢細時好肥好肥,跑都跑唔郁嗰款,父母又係由得佢想食就食。
之後佢升中時 ...

係,我都好羡慕d男仔肥肥地
我仔又係谷極都唔肥,又唔係食得少丶又冇乜垃圾食物

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

MKma 發表於 21-9-4 09:53
今朝去茶餐廳食早餐,見到父母阿囝一家三口,個囝囝肥到相撲手咁,塊面啲肉堆到五官都聚在一起似的,但父母 ...

你形容個肥仔好有畫面

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

MKma 發表於 21-9-4 09:53
今朝去茶餐廳食早餐,見到父母阿囝一家三口,個囝囝肥到相撲手咁,塊面啲肉堆到五官都聚在一起似的,但父母 ...

但咁肥,小朋友會唔會自卑?
我仔仔之前疫情肥,雙下巴、肚腩乜都出齊,佢自己都覺得唔開心!後尾疫情緩和,暑假keep住日日游水,游左兩個月,雙下巴冇左,影學生相靚左,佢有返自信。

侯爵府

回覆樓主:

肥姐同欣宜就知,我成日覺得肥姐害左個女,因養成佢錯誤飲食習慣。有時出街,見到啲一家3口4口好似有個pattern咁,一係全家肥,一係全家瘦,見過有一家最嚇人,一家3口,個小朋友初小,再加一個中年親戚,似姨婆果類,成家都相撲手咁,一家可ko一部lift咁滯,都好奇佢地生活習慣會點先會搞成咁。

侯爵府

回覆樓主:

我168cm女,但我27歲前都勁瘦,所以我唸應唔關肥有助增高事,我又成日唔食正經午餐,又唔飲湯,反而發育期 鐘意瞓午覺,我覺得瞓對我增高關鍵,因我父母都唔高的。

侯爵府

funseller 發表於 21-9-5 05:25
但咁肥,小朋友會唔會自卑?
我仔仔之前疫情肥,雙下巴、肚腩乜都出齊,佢自己都覺得唔開心!後尾疫情緩和 ...

是肥到好pou嗰種肥,佢成家人都好有份量,希望個細路大啲會扯高喇!

子爵府

我好著重小朋友飲食,細個少油少鹽冇零食(雪糕、朱古力、糖等),因為我知大個佢自己會去食垃圾食物,細個控制到佢幾耐就幾耐

子爵府

李露眉 發表於 21-9-4 09:57
細個肥,大個好大機會都係肥

通常D黑社會就係D大肥仔。因為自細大份覺得在小學已經蝦蝦霸霸無心上學。

首頁

尾頁

跳至