自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

MC(TIGER) 發表於 21-9-6 23:35
掃左安心,你地仲會幫小朋友填紙嗎?

15歲以下兒童如同行成年人使用安心出行可豁免掃描

水晶宮

回覆樓主:

漸漸餐廳會要求安心出行

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

抿死,黄店自作自受

侯爵府

支持執法

珍珠宮

回覆樓主:

見到好人人寫紙仔 跟著摺埋入箱 但系無人睇住佢地寫咩野 夠竟有無亂寫都唔知 聽我朋友講佢識個顏色朋友佢填既電話號系123456 名系淋病(自行想像系邊個)我朋友話唔會再有下次跟佢食

侯爵府

大力大力 發表於 21-9-6 21:47
大部分食肆都冇嚴格執行、抵罰~

佐敦食肆開餐食客無填妥紙仔 警罰停晚市堂食14日 負責人嘆無辜

kckammy

侯爵府

Piaget 發表於 21-9-6 23:29
無咩辜啫,咁細間舖隨便抽查已經有7人又唔用安心出行,又冇填紙仔,可想而知平日幾離譜。罰得太輕添呀!
...

kckammy

公爵府

2024勳章

大力大力 發表於 21-9-6 21:47
大部分食肆都冇嚴格執行、抵罰~

佐敦食肆開餐食客無填妥紙仔 警罰停晚市堂食14日 負責人嘆無辜

原來係黃店, 恭喜

男爵府

一早應該大力執法啦,有措施但冇巡查等於紙老虎,而家咁就好,最好某啲人飯都唔好出去食,不過應該唔得,睇下佢地口中嘅黨鐵日日都仲咁迫就知啦

翡翠宮

回覆樓主:

多行不義必自斃

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

一早強制一律安心出街咪慳功夫囉,唔跟就唔俾開門,我家長老都係用安心出行,有啲人係要管架,犯賤

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要check密啲啦, 仲有果啲坐幾多成客

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

支持嚴厲執法

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

farm712 發表於 21-9-6 23:09
好多黃店都好鄙視 或 hea咁執行安心出行
自作自受

佢地成日話,罰咪罰,情願罰都唔填,咁咪好囉,如佢地所願喇!

其實保障全港市民,巡查係好應該,要多做!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

罰停賽,抵!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

抵c

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

littlesister 發表於 21-9-6 22:28
明曬,自己唔守法例,仲叫無辜? 咎由自取

佢地最叻就係賣慘.....
千錯萬錯都唔會係自己錯

公爵府

回覆樓主:

黃埔尼間,仲有大埔曱甴店

恭賀新禧,迎春接福!

大宅

廷廷媽 發表於 21-9-6 22:56
我果日食D 類食肆,我入座時問支客係咪要睇針卡,佢話唔睇,咁D 類係食客自己責任定食店都有責任CHECK?
...

我上星期都係訂10位,訂位時好緊張問打針未及要掃安心,但到入場時又唔睇

首頁

尾頁

跳至