自由講場

跳至

首頁
34567...17

尾頁

珍珠宮

5+1後入咗籍就ok?

公爵府

2024年龍年勳章

原來BNO係咁大個伏

水晶宮

老翻太太 發表於 21-9-7 10:40
咁搞笑,真定假架?

頭條都有報導

珍珠宮

畀面勳章

luciferfu 發表於 21-9-7 10:38
明明人地新聞就係暗示話中國司法不公
香港同中國都沆瀣一氣 叫英國人自己小心啲
冇乜野就唔好黎香港

咩人會在英國觸犯香港國安法? 英國人自己? 英國提醒個班去咗英國嘅小黃人, 唔該佢地收手, 再係英國搞事, 會引用香港國安法拉佢地返香港

珍珠宮

小肥兔 發表於 21-9-7 10:33
連英國d語言偽術也搞不懂, 真係英國人自己會在英國犯香港國安法咩, 而家係講在英國的行為呀, 有咩人會 ...

講出重點

水晶宮

vivibabyvivi 發表於 21-9-7 09:50
831呀,佢地喺London 整個假嘅太子站嘛,而且仲fing晒光復- -嘅旗

跟住仲同個好似當地嘅華人,講廣東話嘅女人嘈添

珍珠宮

連英國d語言偽術也搞不懂, 真係英國人自己會在英國犯香港國安法咩, 而家係講在英國的行為呀, 有咩人會 ...

英國佬出呢段嘢意思好明顯係提醒班乞人憎黑暴唔好搞到英國污煙漳氣啦,呢啲係英國佬最鐘意嘅語言藝術

象牙宮

回覆樓主:

即係會派人去英國拉人?踢出境返中國受審 我只知英國佬見呢班人原來無錢又黎搞事,開始覺得好不滿

珍珠宮

sunnymama2 發表於 21-9-7 10:18
英國應該好buy 佢地好支持佢地ga?

正所謂:事不關己,己不勞心

佢哋喺自己家鄉搞事梗係拍手
搞到英國地方,梗係要佢哋收手

伯爵府

如果是旅遊建議即是給建議予準備離開英國出發去香港的人而不是留在英國的人吧?!

milkteabb    發表於 21-9-7 10:56

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實英國當攞住 BNO 入境嘅人係遊客
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

唔該繼續留喺英國,唔好返嚟!

公爵府

我朋友話去得就會留六年喎!
請問係唔係,可唔可以中途走㗎?

子爵府

caa 發表於 21-9-7 10:52
如果是旅遊建議即是給建議予準備離開英國出發去香港的人而不是留在英國的人吧?! ...

我理解係... 英國提醒呢班人, 如果係英國做過呢D"犯國安法"既行為, 就最好唔好再回香港旅行/探親了。

珍珠宮

畀面勳章

milkteabb 發表於 21-9-7 10:55
我理解係... 英國提醒呢班人, 如果係英國做過呢D"犯國安法"既行為, 就最好唔好再回香港旅行/探親了。
...

如果英國咁愛錫佢地就最好啦, 香港唔想回收呀

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

luciferfu 發表於 21-9-7 11:01
點解唔會
港區國安法管轄範圍無遠弗屆 法力無邊
理論上只要英國有個財演唱淡中國股市

你不如睇下國安法條例先講啦, 好無? 無知好可怕呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

小肥兔 發表於 21-9-7 10:47
咩人會在英國觸犯香港國安法? 英國人自己? 英國提醒個班去咗英國嘅小黃人, 唔該佢地收手, 再係英國搞事 ...

我既理解系英國系唔會拉佢地返香港,不過呢班人第時返香港一定會比人拉,一世唔返香港當然無問題,但5+1後入唔到英籍就大鑊。英國人甘好死提醒呢班人系唔想佢地起英國地方搞事,你地爭取港獨關英何事,一陣撩起班蘇格蘭,北愛爾蘭獨立就瀨野,班人過到英國好好地使曬自己身家後就好好地返香港,一陣申請政治難民又系煩到英國。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

milkteabb 發表於 21-9-7 10:55
...

原文如下:
The National Security Law entered into force in Hong Kong on 30 June 2020. It includes offences of secession, subversion, organisation and perpetration of terrorist activities, and collusion with a foreign country, all of which carry a maximum penalty of life imprisonment. The legislation states that these offences apply to activities conducted both inside and outside Hong Kong, which in practice could include activities conducted in the UK. China’s mainland authorities could under certain circumstances detain and try individuals who commit an offence, or are accused of committing an offence, under the terms of this law.

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/hong-kong

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

無話可說 發表於 21-9-7 10:51
即係會派人去英國拉人?踢出境返中國受審 我只知英國佬見呢班人原來無錢又黎搞事,開始覺得好不 ...

唔會嘅,應該係嚇下佢地啫

首頁
34567...17

尾頁

跳至