自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

yanyan0218 發表於 21-9-7 10:51
好似得荃威望到山景

但荃威好似有個斜坡要上身,settle未?

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

愉景新城某些單位也有山景

子爵府

朗逸峰

珍珠宮

mercurycc 發表於 21-9-7 10:15
朋友住寶雲滙及朗逸峰都有開揚山景。
交通吾方便, 附近乜都無. 就算搭的士去荃灣市中心都要$60, 離市中心真係吾近囉, 不過勝在遠離煩囂,景觀開揚。

Love and Kindness are never wasted.

象牙宮

babycam 發表於 21-9-7 13:43
交通吾方便, 附近乜都無. 就算搭的士去荃灣市中心都要$60, 離市中心真係吾近囉, 不過勝在遠離煩囂,景觀開 ...
住呢度就貪佢靜,多數都有車。
樓主只話要山景,就即諗到呢度,
無話要方便,荃灣方便應該樓景或海景多d.

男爵府

荃景花園第二期都得

侯爵府

睛靈勳章

dimdimfafa 發表於 21-9-7 10:58
我對這2個屋苑都有興趣,我都係鍾意山景多過海景,請問你可否問下朋友哩2個屋苑繁忙時間交通會否好塞?校 ...

寶雲匯的村巴好疏, 半個鐘一個鐘一班, 朗逸峰10分鐘一班, 兩個屋苑向山嘅單位都望到大電纜或山墳(向西或北),向南望荃灣個view正好多 ,好少有放盤亦貴好多。 有校車上到去, 但唔係間間都上,早上8點至9點會塞落迴旋處, 不過唔係太嚴重, 用多十分鐘左右。

子爵府

朗逸峰,寶雲匯好多時你加錢的士都吾願上,屋苑配車位都足夠的,但一家人得一部車出入都要配合時間,回程荃灣返就ok

伯爵府

朗逸峰低層山景

侯爵府

睛靈勳章

dimdimfafa 發表於 21-9-7 10:58
我對這2個屋苑都有興趣,我都係鍾意山景多過海景,請問你可否問下朋友哩2個屋苑繁忙時間交通會否好塞?校 ...

向山好多大電纜(我好介意)
好似晾衫咁掛曬喺出面

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

麗城,翠景台, 翠濤閣都有山景
放下自在

伯爵府

荃灣近大帽山,睇地圖,沿山望有不同山景住宅。

大宅

海峰花園,華景山莊個景都一流,十分鐘落到荔枝角

男爵府

朗逸峰
如果自己有車最好

男爵府

yanyan0218 發表於 21-9-7 10:02
我打算搬去荃灣,中意望到山景的樓,寧靜開楊,有無邊d屋苑推介?

翠豐臺向山個邊

大宅

Wishsss 發表於 21-9-7 14:45

向山好多大電纜(我好介意)

謝謝資訊,不過都係山景靚吸引d。本身住大圍望山景,但覺得座山都有d遠及有幾座樓阻住個感覺(圖1),所以最近都周圍搵好近山景+大露台的盤。

我唔介意山墳,最近睇中大圍半山屋苑(圖2-4),個山景勁靚有埋水庫,露台大到放到大餐枱,亦有村巴及包2車位。但就係正殯儀館及火葬場隔離,我同老公就唔介意,重覺得好旺自身,但最細小朋友有陰陽眼,會擔心佢,所以好掙扎,又想睇下其他區有無類似咁大露台又有山景屋苑。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

荃威花園

別墅

我家姐一家住愉景新城,有山景
我住公屋,都有山景
我堂弟住川龍丁屋,都有山景

wcpcelia    發表於 21-9-8 09:59

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

我覺得住愉城比較方便.

大宅

yanyan0218 發表於 21-9-7 10:02
我打算搬去荃灣,中意望到山景的樓,寧靜開楊,有無邊d屋苑推介?

其實荃灣好多屋苑都有望到山景嘅樓,始終大帽山,石龍拱喺後面,得閒仲可以行下元荃古道tim。。只係睇下樓主想要咩款式。如果好似你話要近山,其實沿青山公路麗城嗰邊一帶啲樓都可以,巴士小巴都有。

首頁

尾頁

跳至