1-3歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

親戚個小朋友本身讀一間比較難入嘅私校幼稚園,可能谷得太勁,小朋友好抗拒返學,喺學校又唔同其他同學溝通,最後煩左好耐,K2插班讀happy school,之後先慢慢回復
咁不如一開始就讀happy school ? 有見及此,想問吓沙田區有冇好介紹,謝謝!

男爵府

2021勳章

Basia9 發表於 21-9-8 21:49
"親戚個小朋友本身讀一間比較難入嘅私校幼稚園,可能谷得太勁,小朋友好抗拒返學,喺學校又唔同其他同學溝 ...

睇下幼稚園幾時開放日同簡介會去實地感受下D老師校長,對揀學校有幫助。
同埋小朋友實體面試都會揀學校,你應該留意下小朋友係邊間學校最開心

複式洋房

我小朋友係讀happy school,係學術方面就針對性出去補習

複式洋房

帝堡城有間啟思幼稚園,你可以搵吓資料

複式洋房

其實小朋友對抗壓力嘅能力,冇我哋大人咁大,如果環境太高壓,小朋友會頂唔順

洋房

kaman0617 發表於 21-9-8 22:16
睇下幼稚園幾時開放日同簡介會去實地感受下D老師校長,對揀學校有幫助。
同埋小朋友實體面試都會揀學校, ...
感謝你嘅分享,我都會想擺小朋友反應去作優先考慮

洋房

迪麗雅 發表於 21-9-9 21:34
我小朋友係讀happy school,係學術方面就針對性出去補習
都算係一個兩全其美嘅做法喎

洋房

小小人類 發表於 21-9-10 21:00
帝堡城有間啟思幼稚園,你可以搵吓資料
呢間都係選擇之一,諗住貨比三家,搵多幾間資料先做決定

洋房

putellis 發表於 21-9-12 21:07
其實小朋友對抗壓力嘅能力,冇我哋大人咁大,如果環境太高壓,小朋友會頂唔順 ...
其實大人嘅抗壓能力都唔見得好高,每到月尾公司都會好忙,試過有同事頂唔順大嗌,即刻成間Office靜晒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊