懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛經歷22w小產
心好痛 有冇媽媽可以分享下經歷?
隔幾耐再懷上rainbow baby ?

複式洋房

AmyyyyyNg 發表於 21-9-9 17:01
剛剛經歷22w小產
隔幾耐再懷上rainbow baby ? ...

我上年20w因染色體異常,引產。兩個月後小寶寶返來。過程係好難捱,但也希望身體儘快恢復.,小寶寶才健健康康返來。

複式洋房

回覆 waiyee3518 的帖子

兩個月就可以啦? 上網睇話最好休息半年? 順利嗎? 好難捱呀日子

複式洋房

AmyyyyyNg 發表於 21-9-9 18:15

兩個月就可以啦? 上網睇話最好休息半年? 順利嗎? 好難捱呀日子

因為高齡,所以唔想等咁耐,BB一切健康,幸好,身體都恢復得快,預産期在今個月。

男爵府

2021勳章

我上次問醫生佢話嚟左3次m後就可以

複式洋房

希望你順順利利 同上胎同性別嗎?

複式洋房

希望你順順利利 同上胎胎性別嗎?

複式洋房

回覆 pky726 的帖子

明白

複式洋房

AmyyyyyNg 發表於 21-9-9 19:19

希望你順順利利 同上胎同性別嗎?

是啊。你都加油

別墅

剛剛經歷22w小產

半年前因為妊娠毒血症28w冇咗bb,事隔半年既今日而家已經再次懷孕bb27週,明白呢段時間會好難過,呢段時間要養好身子,加油

複式洋房

回覆 Byyan 的帖子

我都有比人check 到有妊娠毒血症高風險呀你有冇食阿士匹靈?

別墅

AmyyyyyNg 發表於 21-9-9 20:33

我都有比人check 到有妊娠毒血症高風險呀你有冇食阿士匹靈?

我今胎食阿士匹靈同打肝素針,因為咁早發生毒血症有機會係免疫嘅問題,你試吓去查下免疫

複式洋房

剛剛經歷22w小產

加油啊,堅強(emoji)

可以睇我之前既post 分享點挨過

複式洋房

Byyan 發表於 21-9-9 21:20
我今胎食阿士匹靈同打肝素針,因為咁早發生毒血症有機會係免疫嘅問題,你試吓去查下免疫
...

請問肝素針係私家定公立醫院開比你?

複式洋房

Byyan 發表於 21-9-9 21:20
...

你係咪打肝素打到生為止? 我APS, 宜家28w, 都係high risk 毒血症,好擔心。。

複式洋房

我 bb 6wks 就走左, 我都希望佢盡快返黎我身邊。小妹都係高齡。年尾38。 其實想問一下大家小產過後大家會食咩補身。。 令身體好D.

別墅

放手也是愛 發表於 21-9-9 23:41
請問肝素針係私家定公立醫院開比你?

私家,政府醫院唔會開針

別墅

Marsdogdog 發表於 21-9-9 23:43
你係咪打肝素打到生為止? 我APS, 宜家28w, 都係high risk 毒血症,好擔心。。
...

係呀 打到36週,因為私家醫生話我呢啲淨係食阿士匹靈係唔夠,阿士匹靈只係基本,打針就會照顧埋其他微細嘅血管等佢唔好塞

別墅

Marsdogdog 發表於 21-9-9 23:43
...

吾好擔心,跟足醫生指示就OK,我上一胎24週就中毒血症,之後拖到28w生但係因為BB實在太細粒因為佢都冇乜點長肉,所以走咗,今次食藥加打針好好地而家27週BB仲係好健康血流都好正常

複式洋房

想問下你確診毒血症有咩症狀?就係bb 無長肉? 同埋係產檢先發現?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊