1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

孩子一直唸育嬰園,習慣了一日除了有早餐和午餐之外,早上和下午都有茶點,而且十分豐富。
現在唸幼稚園只有半天三個小時,沒有茶點供應,即使吃飽了早餐,放學後都幾乎餓昏。學校回應說疫情下要減低小朋友除下口罩的機會避免感染,但我小朋友頂不順。放學後要走一段路才能回家或到餐廳吃飯。
所以唯有在放學時帶備餅乾或點心。其他幼稚園是否都是如此?

子爵府

我哋返4個鐘,最後一個鐘就食茶點,係一個包,可以選擇喺學校食/攞走。
但咁樣都係好煩,因為食咗呢個包,放學又食唔落午飯

男爵府

2021勳章 開心吸收勳章

我小朋友讀下午班,也是沒有茶點供應,只可飲水。如果必要食茶點,學校要家長書面通知小朋友有需要在學校食,也要自備。

我都冇申請怕除口罩嘅風險。

大宅

2021勳章

返學前見到校門附近有同學食包. 放學就無. 天氣咁熱

我地有託兒服務, 但人數有限, 唔可以個個申請. 下午託兒時段有飯食, 好似有茶點. 但上午上課時間就一定無

大宅

2021勳章

ilikepanda 發表於 21-9-13 05:20
孩子一直唸育嬰園,習慣了一日除了有早餐和午餐之外,早上和下午都有茶點,而且十分豐富。
現在唸幼稚園只 ...

我嗰間都係

男爵府

2021勳章

ilikepanda 發表於 21-9-13 05:20
現在唸幼稚園只 ...

係,我小朋友間學校都冇茶點。飲水。朋友學校有茶點,個仔返左3日學病左。
唔係話一定有關係,但學校既參考就係咁。

男爵府

2021勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

小朋友讀上午班,返3個鐘,3月復課開始至今個學期都暫停茶點,只可以分批飲水,回家路程唔遠,佢早上7點半至8點食早餐,到左12點45分左右食Lunch,佢ok嘅,午餐仲會食多左,不過佢放假在家都無上午食茶點習慣,只會食下午茶

男爵府

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 ilikepanda 的帖子

我小朋友讀上午班,返3個鐘,有茶點喎, 間間唔同

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊