潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

見我阿姐平時返工9成都係Celine, 成日轉款,令我唔敢買Celine…
咁我買Hermes Evelyn 好唔好?

伯爵府

2021勳章

cheungwinnie930 發表於 21-9-14 18:07
見我阿姐平時返工9成都係Celine, 成日轉款,令我唔敢買Celine…
咁我買Hermes Evelyn 好唔好?:wa ...

你阿姐都只不過用Celine,你竟然用Hermes

別墅

2021勳章

moniy 發表於 21-9-14 18:22
你阿姐都只不過用Celine,你竟然用Hermes ?

x 2
你可以諗下loewe, ysl, prada...etc

wcpcelia    發表於 21-9-15 10:52

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

買都唔好喺你呀姐面前用,死梗

大宅

cheungwinnie930 發表於 21-9-14 18:07

買自己鍾意而又會用嘅袋,毋須顧慮其他人。

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

如果你只係買一個係阿姐,用足一年又ok既。
work hard PLAY hard

珍珠宮

2021勳章

佢用Celine,你走去用H,真大膽

ada0707    發表於 21-9-15 10:48

複式洋房

小心阿姐睇到post

ada0707    發表於 21-9-15 10:49

伯爵府

2021勳章

CPSKWW 發表於 21-9-14 21:42
買自己鍾意而又會用嘅袋,毋須顧慮其他人。

係囉,怕乜啫。大把人住間屋,一身行頭都勁過老細啦。

伯爵府

2021勳章

BGCOME08 發表於 21-9-15 07:59
係囉,怕乜啫。大把人住間屋,一身行頭都勁過老細啦。

住大屋, 唔會日日篤眼篤鼻, 行頭就會囉!
唔駛一齊外出見客都重好D, 要的話就可免則免啦!
男上司就無咩大問題, 女上司就唔好博啦! Direct Comparison呀!
風頭蓋過上司唔係件好事, 佢介意又者唔喜歡你, 係唔會話你知的!

伯爵府

2021勳章

moniy 發表於 21-9-15 11:07
住大屋, 唔會日日篤眼篤鼻, 行頭就會囉!
唔駛一齊外出見客都重好D, 要的話就可免則免啦!
男上司就無咩大問 ...

我就唔係好驚嗱,除非人緣唔好,乜冇乜料驚俾人炒。自己衣著自己決定,洗乜理人,唔通對方著到成個乞兒咁,我又去千就佢?

伯爵府

2021勳章

BGCOME08 發表於 21-9-15 11:36
我就唔係好驚嗱,除非人緣唔好,乜冇乜料驚俾人炒。自己衣著自己決定,洗乜理人,唔通對方著到成個乞兒咁 ...

不致於俾人炒咁誇張! 只係適當地低調有益無害啫!
如果對方著到成個乞兒咁都能夠成為上司, 咁一定有其他原因
當然自己打扮有自己嘅風格同要求, 唔係因為要就其他人, 不過亦唔一定要太高調嘅!

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

避忌下啦!佢用Celine , 你頂多用Loewe呢D級數,如果買Hermes 去街先好用!

伯爵府

Gorgor0612 發表於 21-9-15 12:36
避忌下啦!佢用Celine , 你頂多用Loewe呢D級數,如果買Hermes 去街先好用!

同意
仲要唔好成日返工換袋
啲女上司一般好小氣

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

BGCOME08 發表於 21-9-15 11:36
我就唔係好驚嗱,除非人緣唔好,乜冇乜料驚俾人炒。自己衣著自己決定,洗乜理人,唔通對方著到成個乞兒咁 ...

依家經濟咁唔穩定,公司要cut headcount要阿姐交人,樓下個個表現差唔多。你係阿姐會選家裡有大有細定身光頸靚的?的確有料的話去到邊都唔會死。
work hard PLAY hard

伯爵府

2021勳章

jenniferK 發表於 21-9-15 12:55
依家經濟咁唔穩定,公司要cut headcount要阿姐交人,樓下個個表現差唔多。你係阿姐會選家裡有大有細定身光 ...

是但啦,我就唔驚lu,自己只做自己喜歡的,著得靚D都要睇人面色,唔係我style

wcpcelia    發表於 7 天前

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我初頭都覺得問題唔大,我個Low end 亞姐用LV, BaoBao, 堂堂MNC dept head 成日諗埋D low end 嘢, 我用Hermes 仲要day day 唔同款 结果玩針對! 其實手袋唔致命,但其一個睇你唔順眼原因! 而你未必知....唔係個個老闆都大方,小家嘢唔通佢講你知?

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

jenniferK 發表於 21-9-15 12:55
依家經濟咁唔穩定,公司要cut headcount要阿姐交人,樓下個個表現差唔多。你係阿姐會選家裡有大有細定身光 ...

係,交個賺錢買花戴嘅好過交個要養家嘅,害人成家,不過一樣折福

伯爵府

2021勳章

Gorgor0612 發表於 21-9-15 13:31
我初頭都覺得問題唔大,我個Low end 亞姐用LV, BaoBao, 堂堂MNC dept head 成日諗埋D low end 嘢, 我用He ...

That's the point.
老細唔高興係唔會話你知的!
好彩我做嘢廿幾年來, 大部份時間上司都係男人, 所以呢方面輕鬆D

別墅

moniy 發表於 21-9-15 14:22
That's the point.
老細唔高興係唔會話你知的!
好彩我做嘢廿幾年來, 大部份時間上司都係男人, ...
我都係,好彩直屬上司都係男人…但試過同隔離dept個女上司去開會,佢孭goyard…好彩個日孭返個普通袋…最近先發覺原來好多女上司都係口不對心真係幾時死左都唔知咩事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊