自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
成日突然天旋地轉,有時行唔到直線
但冇貧血個啲 係血壓低 醫生話唔擔心有咩問題⋯⋯
仲有咩可能

大宅

禁止發言 發表於 21-9-15 11:31
仲有咩可能

耳水不平衡,要休息多d,唔可以急,食多d飯有飯氣。

瑪瑙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

仲有咩可能

當年屋企人試過,後期入院check係胃有箘,所以揾醫生要揾經驗先得。

水晶宮

2021勳章

仲有咩可能

耳水不平行??

子爵府

2021勳章

回覆 禁止發言 的帖子

複式洋房

血壓低 三餐要按時食
食有營養的食物 不要熬夜節食

男爵府

2021勳章 好媽媽勳章

仲有咩可能

幾個月前又係同你一樣成日頭暈暈,瞓覺都頭暈。後來去睇醫生佢話我耳入面發炎,開咗支消炎藥水俾我滴,滴完幾次後就冇暈了。

洋房

聽起黎似耳水不平衡喎!

男爵府

2021勳章

仲有咩可能

會唔會頸椎有冇問題或你體質太虚太濕?

大宅

stagea 發表於 21-9-15 11:38
當年屋企人試過,後期入院check係胃有箘,所以揾醫生要揾經驗先得。

我個胃係成日唔舒服⋯但係係乜菌?
講真,睇醫生佢覺得你冇嘢就冇嘢,
我有啲身體問題好困擾,但check唔到就當冇嘢case close

大宅

maytang_sm 發表於 21-9-15 11:33
耳水不平衡,要休息多d,唔可以急,食多d飯有飯氣。

我已經食好多飯

大宅

晴朗ma 發表於 21-9-15 12:17
幾個月前又係同你一樣成日頭暈暈,瞓覺都頭暈。後來去睇醫生佢話我耳入面發炎,開咗支消炎藥水俾我滴,滴 ...

我前排都有因為發炎睇過耳鼻喉,處理左都係咁⋯

大宅

yk2 發表於 21-9-15 12:24
會唔會頸椎有冇問題或你體質太虚太濕?

頸椎有問題仲有咩symptoms?
太濕都有機會,我365日都飲凍嘢

瑪瑙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

禁止發言 發表於 21-9-15 12:58
我個胃係成日唔舒服⋯但係係乜菌?
講真,睇醫生佢覺得你冇嘢就冇嘢,
我有啲身體問題好困擾,但check唔到 ...

太耐了,忘記咩箘,所以醫生都要去睇下第二個,就係個醫生request 去照胃鏡,發現囉!

男爵府

似耳水不平衡呢

男爵府

似耳水不平衡呢

大宅

可能美尼爾氏症,要戒咖啡因,太咸的食物,耳石移位,甲狀腺問題等等也有機會暈

珍珠宮

2021勳章

仲有咩可能

好多原因㗎喎,耳水不平衡、個腦生瘤……

大宅

20162016 發表於 21-9-15 13:10
好多原因㗎喎,耳水不平衡、個腦生瘤……

咁都唔知睇咩科好

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

耳石移位都會天旋處地轉,睇耳鼻喉科醫生

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊