自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企人早排出去玩獨木舟,就問我借防水袋,返到屋企之後佢洗乾淨晾乾左成個星期都唔還返比我,
我就覺得借完野比人要還返比人,有借有還上等人,但佢就由得個袋晾左係到,最後我就自己默默咁收返埋個袋,如果我嬲係咪好小氣

男爵府

同屋一齊住?可能覺得冇需要專登講返聲姐,好小事

水晶宮

虎到金來勳章 2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hello.kelly 發表於 21-9-15 11:47
屋企人早排出去玩獨木舟,就問我借防水袋,返到屋企之後佢洗乾淨晾乾左成個星期都唔還返比我,
我就覺得借完野 ...

一齊住?係咪唔記得?

珍珠宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我就覺得借完野 ...

好小事

可能對方太忙、忘記還
我都系成日冇記性既人

瑪瑙宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章

好小事啫

男爵府

2021勳章 認識瑞士牛牛第一回

如果同住,佢又洗好晾咗,咁我自己收都無乜問題呀,可能佢都唔記得收啫

girlbear    發表於 21-9-15 14:00

瑪瑙宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我就覺得借完野 ...

同住?
本身關係應該唔差,你先借俾佢,我又覺得無咩野

翡翠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

飲水個d水袋?

水晶宮

2021勳章

我就覺得借完野 ...

咁小事,你喺屋企大聲問句「是否用完」,之後收返埋佢就可以啦….屋企人有需要太計較?點喺社會立足

瑪瑙宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

oceandeepsea 發表於 21-9-15 11:51
飲水個d水袋?

應該是去沙灘個啲防水袋

水晶宮

2021勳章

oceandeepsea 發表於 21-9-15 11:51
飲水個d水袋?

防水袋呀….

翡翠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2021勳章

pbpk03845784 發表於 21-9-15 11:52
防水袋呀….

睇漏個防字

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我就覺得借完野 ...

我明 , 要好交帶 而家已經唔容易, 佢有洗乾淨已經好難得, 但會令人覺得下次唔想借囉

伯爵府

2021勳章

我就覺得借完野 ...

好小事, 凡事唔好太執著. 但我會同佢講聲:見你晾咗喺度咁耐, 我自己收番埋我借比你個袋了.

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2021勳章

我就覺得借完野 ...

十分之小器呀....

佢有洗, 你見到咪自己收返佢, 小事一樁
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

子爵府

虎到金來勳章 2022勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好小事,都已經洗好左, 唔通你想佢親手還返比你+一句唔該哂?? 同住就未鬼咁執著?
比我只會問多佢一句, 係未已經用完唔用就算

男爵府

我就覺得借完野 ...

下次問句用完未叫佢收返比你咪得囉

侯爵府

2021勳章

我就覺得借完野 ...

自己唔識收?

男爵府

我同老公嘅屋企人借還都唔怕出聲講。

男爵府

我同老公嘅屋企人借還都唔怕出聲講。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊