自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇皮膚科,雖然已經清哂D粒粒,但皮膚仍然易紅、敏感、無端端會紅一韃。 依家用醫生俾嘅ezerra cream,但秋冬就到,怕天氣乾燥唔夠潤(但我皮膚又易出面油),大家有冇推介?thanks

男爵府

我當發作或未痊愈時,我洗面丶搽面用la roche posay, eucerin ,夠潤,適用於感敏丶玫瑰痤瘡丶酒糟的皮膚狀況。

我想請問你睇醫生比乜藥你搽去消d粒粒?有冇用「舒利達」soolantra?

男爵府

lumfamily 發表於 21-9-15 12:47
我當發作或未痊愈時,我洗面丶搽面用la roche posay, eucerin ,夠潤,適用於感敏丶玫瑰痤瘡丶酒糟的皮膚狀 ...

我夜晚用soolantra,日抖用rozex gel。之前早晚只用rozex,但清唔晒D粒粒。用soolantra之後,效果明顯好好多。你呢?

男爵府

tam_bb 發表於 21-9-15 12:51
我夜晚用soolantra,日抖用rozex gel。之前早晚只用rozex,但清唔晒D粒粒。用soolantra之後,效果明顯好好 ...

我介口,同埋 轉哂以上2隻牌子嘅洗面同護膚品,簡化護膚程序,已經好返8成。 不過仍然有小小粒粒同面紅,今星期尾開始搽soolantra。希望可以回復之前的皮光肉滑啦

男爵府

lumfamily 發表於 21-9-15 13:51
我介口,同埋 轉哂以上2隻牌子嘅洗面同護膚品,簡化護膚程序,已經好返8成。 不過仍然有小小粒粒同面紅, ...

醫生叫我介甜、介牛奶。我自己又戒埋牛肉、海鮮。你呢?

男爵府

tam_bb 發表於 21-9-15 14:02
醫生叫我介甜、介牛奶。我自己又戒埋牛肉、海鮮。你呢?

同你差唔多,我另外係介 有咖啡因的產品,芝士,朱古力,好熱的飲品同食品。
玫瑰痤瘡好麻煩,好易返發,唉!

男爵府

lumfamily 發表於 21-9-15 14:22
同你差唔多,我另外係介 有咖啡因的產品,芝士,朱古力,好熱的飲品同食品。
玫瑰痤瘡好麻煩,好易返發, ...

仲有戒辣。唉⋯⋯冇得斷尾⋯⋯只希望唔好生粒粒已經開心

首頁

尾頁

跳至