論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉,印尼工人姐姐做左年半人工4630
樣樣野都做足要求,無投訴
但就偏偏比我地發現佢放假去做雞….仲要比我地知道佢問朋友係邊度買避孕藥….

點好,而家咁既環境又好難請個新但唔炒佢又驚會搞大個肚返黎…

myfaye    發表於 21-9-16 14:20

大宅

calvinchichi 發表於 21-9-15 17:15
唉,印尼工人姐姐做左年半人工4630,負責照顧一個3yrs同 5mths
但就偏偏比我地發 ...

驚佢有性病,仲要共用洗手間,好恐怖!
攞住證據,告比警方,入境處,勞工處知,肯定佢立即出境無得留底。

myfaye    發表於 21-9-16 14:20

大宅

你點發現架?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁恐怖!

複式洋房

其實佢要咁做即係可能有金錢需要,不如同佢傾下發生咩事先睇下有無其他解決方法?如果佢一向盡責代表佢人品都唔係壞

但如果你介意點都會有條刺就解約啦,但點都清清楚楚傾左先

民房

好多外傭都有出去兼職

男爵府

回覆樓主:

你點知架?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

知唔知邊度? 若知, 報比入境處, 等拉咗佢後, 若罪成, 炒可慳番一個月通知, 但亦要比人工同機票。

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

你點發現架?x2

子爵府

回覆 calvinchichi 的帖子

係咪年紀好細仲未定性? 出去當玩? 或者佢有金錢需要?可唔可以坐底同佢傾吓佢近期咩情況?
呢個時候炒人請人都好難.. 我屋企嗰件激到我嘔血我都唔夠炒佢.. 因為此終要有個大人係屋企.

伯爵府

咁恐佈, 比我實即炒。 隨時野到成家性病。 問人邊到買避孕藥, 即係接受唔用安全套添…真係唔好留啦…

別墅

咪吹水,你點會知?

大宅

靠估定真係發現? 買避孕藥都未必係做雞! 有沒有其他行為令你覺得佢做雞? 我家姐姐放假都是著得好暴露出街我都有懷疑佢做的不道德嘢但日常又好正常地懶外又沒有咩嘢只好唔理當睇唔到

大宅

calvinchichi 發表於 21-9-15 17:15
但就偏偏比我地發現佢放假去做雞….仲要比我地 ...

炒得,野左愛X病點算,經血液可以轉到比自己人,搞到命都冇,咪搞
:-D :-?

複式洋房

你點發現?

我覺得如果屋企有小朋友,最好都係炒。怕有性病。其實香港好多賓賓出黎做。曾經見過tg谷討論賓雞,好多你覺得無market嘅都有出黎做。好嚇人

子爵府

我之前有個識講英文印姐都係放假去湾仔做G. 40+, 又矮又瘦,滿面班,都有market,肯定係,睇到佢whatsapp message, 仲發現佢吼我唔係屋企,Sunday 放假,Monday 朝早先返屋企

首頁

尾頁

跳至