婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人99日日whatsapp 問住想爭接送?
我自己係ftm加有工人姐姐,有足夠人手每日接送個仔,根本無需要99幫手。同佢講過幾次,我想自己接翻,直接話唔駛都試過。佢就硬係要一星期問幾次駛唔駛接,煩到嘔,次次講完唔駛第二日又繼續問,有無理過媽媽想自己接翻既心情?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

男爵府

TyY422 發表於 21-9-17 08:56
我自己係ftm加有工人姐姐,有足夠人手每日接送個仔,根本無需要99幫 ...

你係FTM 但老人家都想睇孫。你不如固定一星期規定幾個時段俾佢上黎睇孫,你自己咪出吓街有返啲me time,老人家又滿足到,咁咪得。

複式洋房

honeybid2 發表於 21-9-17 11:50
你係FTM 但老人家都想睇孫。你不如固定一星期規定幾個時段俾佢上黎睇孫,你自己咪出吓街有返啲me time,老 ...

我緊係有啦,一早講左平日一日同星期日,但佢就好中意每日再問呢日黎好無,個日幫手接好無?佢想睇孫唔通我唔想睇仔咩?

複式洋房

honeybid2 發表於 21-9-17 11:50
你係FTM 但老人家都想睇孫。你不如固定一星期規定幾個時段俾佢上黎睇孫,你自己咪出吓街有返啲me time,老 ...

宜家佢就係唔肯係規定時間黎,想日日都想搵藉口嚟搞搞震呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

TyY422 發表於 21-9-17 12:06
宜家佢就係唔肯係規定時間黎,想日日都想搵藉口嚟搞搞震呀

可能佢真係太無聊
無野好做
你固定左某1日俾佢接
其他日子有時就唔覆
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 21-9-17 13:42
可能佢真係太無聊
無野好做
你固定左某1日俾佢接

宜家就係咁,但佢照有理無理日日問
就算唔理佢,都可以聽日再問過先最煩(emoji)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

TyY422 發表於 21-9-17 14:18
...

咁佢會唔會衝上你屋企或者直接去學校等

你同佢講要學野
淨係某1日先可以俾佢接
就算佢whatsapp或者打電話
你照顧緊小朋友,可以忙緊。無話一定要即刻回覆
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 21-9-17 14:20
咁佢會唔會衝上你屋企或者直接去學校等

你同佢講要學野

咁又唔會直接衝既好在
但日日問就一定
講定有野做都好
下星期又會黎過

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

無視咁得5得, 你在ftm, 點都有野做,不是少奶奶standby 佢老人家的回覆掛?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

回覆樓主:

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

我自己係ftm加有工人姐姐,有足夠人手每日接送個仔,根本無需要99幫 ...

太得閒 玩野
幫得多 又搵機會話你

複式洋房

yen0422 發表於 21-9-19 11:28
太得閒 玩野
幫得多 又搵機會話你

真係曾經試過,明明係佢日日話黎
之後同我老公呻辛苦,點解湊仔就揾佢
我心諗,明明你自己話黎
我老公都知,都撐我,話左佢

複式洋房

TyY422 發表於 21-9-19 18:52
真係曾經試過,明明係佢日日話黎
之後同我老公呻辛苦,點解湊仔就揾佢
我心諗,明明你自己話黎

成日擺龍門,所以我唔想佢成日黎就係咁

大宅

咁咪唯有日日答佢唔洗!不作任何解釋

你亦都唔需要探究佢有冇理你感受啦!越諗只會越嬲
同佢鬥佢耐力堅持就得啦

大宅

TyY422 發表於 21-9-19 18:54
成日擺龍門,所以我唔想佢成日黎就係咁

同佢講 你媽會黎 等佢知難而退

別墅

咁99都係想幫手啫~
我冇咁好嘅99係煩呢d,因為99唔幫手湊。但我99係1日幾廿個電話俾我老公同大伯,因為冇朋友

伯爵府

yingying_candy 發表於 21-9-26 18:04
咁99都係想幫手啫~
我冇咁好嘅99係煩呢d,因為99唔幫手湊。但我99係1日幾廿個電話俾我老公同大伯,因為冇 ...
至弊佢爭住幫手湊, 跟住又埋怨湊仔辛苦呢, 樓主根本唔需要佢幫手, 佢嚟幫手仲要應酬佢。

男爵府

TyY422 發表於 21-9-17 14:18
...

一律已讀不回

首頁

尾頁

跳至