自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

我試過食,第一碟係貴野之後直接比平野,俾我嘈佢,跟住佢都換返啲貴牛俾我
我覺得佢地係則則博

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

huiwo太太 發表於 21-9-19 12:36
任食都係咁,選靚牛套餐,第一碟一定靚,之後⋯是不成文規矩嗎?
我真係大鄉里,唔知會係咁……
唔怪之得同屋企人去食過幾次,佢哋都話再 order D 牛差咗,質疑緊係咪俾錯。

我本身唔食牛,d豬肉又係盤盤唔一樣……

男爵府

kayen 發表於 21-9-19 09:22
有冇人試過比人偷龍轉鳳,睇留言原來有不少人試過,我估老闆知,好離譜
https://www.facebook.co ...

又真係無咩留意 但講開又真係得第一轉叫啲牛係靚之後 嚟果啲都係普通料

伯爵府

littlesister 發表於 21-9-19 10:10
牛角係黃店?
敘福樓老闆黃傑龍富二代,成日上電視扮做仁慈老闆嗰個。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有冇人試過比人偷龍轉鳳,睇留言原來有不少人試過,我估老闆知,好離譜

我做咗幾年會員,食到金咭,睇住佢哋質素係咁跌,放題越分越多級越貴但唔見質素提升咗囉。
今年我仲因為少咗幫襯(全年消費得幾千)跳返做普通會員,但坊間有質素的放題多的是,使鬼去幫趁牛角咩,雖然金咭差唔多直入唔使點排

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

不嬲都係食level 3, 唔會食最貴

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

littlesister 發表於 21-9-19 10:11
我成日食日牛最貴個 set,又係咁既情況喎

我食日牛反而係食平嘅餐,因為我同仔只食牛舌,牛肉普通都無所謂,反正日牛嘅蔬菜仲正

水晶宮

回覆樓主:

17xx 2個人... 如果唔太大食, 我寧願加少少去食鐵板燒, 有埋師傅燒埋d料又靚d

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

好怕去呢d有唔同價位牛選擇食放題, 中伏機會大。

以前試過, 叫最高級數 / 貴個只,心唸叫最貴都唔得, 可以以後唔駛幫襯。 黎到見到碟所謂貴牛,比旁邊台既差, 侍應堅持我地個只係高質素d, 甘我未為有比貴價, 但叫佢比旁台只平價牛。

試多幾次, 醒左, 只會叫中價, 因為叫貴價既都只會出中價比客

象牙宮

俾900蚊食LV5卻換來300蚊LV2嘅質素。
A5和牛,230g360蚊

牛角buffet (雅蘭)
那不吃太貴的。牛涮鍋

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

Anpanmama 發表於 21-9-19 13:11

我做咗幾年會員,食到金咭,睇住佢哋質素係咁跌,放題越 ...

我哋都係食到金卡,不過一次放題都未食過, 因為一嚟有小朋友食放題唔抵,二嚟食得唔多散叫可能仲實惠, 其實想叫仍然係唔錯

瑪瑙宮

大廚勳章

老闆即刻有回應喎

https://www.facebook.com/234282496595142/posts/4477364285620254/?d=n

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆樓主:

唔係好信,佢會員已經儲左成萬分,食左咁多分冇理由唔識分貴會牛同平價牛

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sharon_pig 發表於 21-9-19 10:08
我以為間間都係添 我食幾間日式都係咁
牛魔 日牛涮鍋 牛涮 都係咁 從此唔食lu
...
去依 d 一定唔叫貴牛
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

原來樓主post 嘅時候個post 已經有人提出當事人叫咗100 碟,食咗兩個鐘先同餐廳反映,仲要餐廳即場回返一半現金。呢個case ,好明顯收咗錢仲要唱衰餐廳,無品咗d 喎。樓主有無留意成件事?食客有無回應?

侯爵府

heilok 發表於 21-9-19 22:14
原來樓主post 嘅時候個post 已經有人提出當事人叫咗100 碟,食咗兩個鐘先同餐廳反映,仲要餐廳即場回返一半 ...

我 post時已過500留言,唔通個個留言睇咩,公說公有理,婆說婆有理,真正fb出嘅樓主有而下回應,不過亦有不少留言話有 類似情況,就睇下會唔會共开 cctv,咪食花生先!

侯爵府

奸商, 一於吿發佢啦!
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

子爵府

老細打咁大段嘢,解釋得好牽強喎!仲死唔認錯
無論有冇放到出血水,D牛一見望到都知係cheap 嘢啦!
老細仲批評客人食好多碟,大佬!咁你唔好做放題囉!

牛角真係唔掂

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

heilok 發表於 21-9-19 22:14
原來樓主post 嘅時候個post 已經有人提出當事人叫咗100 碟,食咗兩個鐘先同餐廳反映,仲要餐廳即場回返一半 ...

好明顯好多人淨係睇面嗰浸,
唱衰效果已達到

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

原來黃店, 今次狗咬狗一嘴毛

首頁
12345...13

尾頁

跳至