自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

買嗰時又唔睇

別墅

唔會,嘈都冇用,街市d人惡過你,最多下次唔幫襯

珍珠宮

回覆樓主:

算啦!街市婆惡過你,做多唔好再幫襯

子爵府

係咪天氣熱得制咋?

珍珠宮

我咁都冇去換
買果陣同反到屋企都睇唔到
外面唔差
但一打開就嚇親

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

唔會,唔想勞氣,最多blacklist佢

大宅

回覆樓主:

會問佢點解賣d爛菜比我

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會去同佢講囉。。。下次唔幫襯。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

若係超市,我會去換。

但若係街市,我就唔去喇,街市中人太惡,費事畀佢潑婦駡街式大聲嘈、鬧。

早幾日,我朋友同我講佢就畀街市婆駡到一面屁。

事緣係咁: 佢去買粟米,5蚊一條,佢買左三條,而粟米係包住晒架,買時係睇唔到入面既,咁佢返到屋企,拆開黎睇,其中兩條係蛀蟲左。 咁佢咪去換囉。

點知畀嗰個街市婆大聲鬧到個個人都望住喎。街市婆話佢麻煩,十蚊八蚊野咁計較,話豪返10蚊畀佢,以後叫佢唔好黎幫襯,搞住晒喎。

我同朋友講,下次唔好幫襯就算,無謂同街市婆一般見識。

而朋友佢話係個心唔服氣,佢搭車去換,來回都用左約13蚊車費架。 就係個個人就啲街市人,搞到佢地鬼咁惡。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

回覆樓主:

本身啲菜唔新鮮,而且部份菜檔慣性淋水,增加重量又加速菜變壞。所以買菜時留意有無淋水,通常淋水都係呃秤。

若買回家,原袋無透氣,真會焗爛,而且是菜芯苗,爛機會率更高。

珊瑚宮

講開有虫
如買粟米。比錢後當埸開衣。檢查下。如發現吾妥。就反映比檔主知

番屋企見有虫。或者爛。如不大問题。斬左有事個小段照煑。太爛就掉左佢

不会換

玩具萬歲!

珊瑚宮

甚少買街舖化学菜。一定買乾水靚菜。多数在市政舊街市有售。例如深水埗。保安道。牛池湾。堅尼地城 楊屋道等買到

可能西營盆。炮台山。北角

元朗大橋。等等市政都靚菜
玩具萬歲!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔會啦, 下次唔會再幫親就算

男爵府

JoannaD 發表於 21-9-23 19:34
如題,今早8點半送完返學,買斤菜心苗,16蚊。放廚房原袋掛起,沒放雪櫃。
5點多煮,又黃又爛

唔會 但以後唔會幫襯佢

男爵府

回覆樓主:

唔換啦,費是可能比檔主罵返我轉頭,公衆地方,下次唔會買。

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

唔會換 ,只會唔再幫襯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

算啦,下次唔幫襯佢

大宅

JoannaD 發表於 21-9-23 19:34
如題,今早8點半送完返學,買斤菜心苗,16蚊。放廚房原袋掛起,沒放雪櫃。
5點多煮,又黃又爛

唔會,頂多下次唔再幫襯。不過咁早買,有機會買到前一日賣剩嘅菜,我都試過了

複式洋房

冇得換啦

首頁

尾頁

跳至