自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我覺得司機好好喎, 冇咩好嬲,又唔係話你

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

salmon_lee 發表於 21-9-24 14:11
朝朝早都搭巴士返工,每次都好full,好多時都俾唔到後啲既車站所有人上車
今日仲要遲咗幾分鐘先嚟,照舊又 ...
放工時間轉巴士,成日都聽到司機嗌:行入少少……

大家已經盡力,迫到郁唔到

大宅

二小姐 發表於 21-9-24 14:29
司機肯出聲好過唔出聲啦,佢應該都係睇到有位先會咁講,班次可以同巴士公司、運輸署同埋區議員反映吓

我最 ...

你仆到追車果時,突然早到2分鐘開走左,真係嬲到震

侯爵府

FREESKY 發表於 21-9-24 17:45
你仆到追車果時,突然早到2分鐘開走左,真係嬲到震

我係一直等緊,由架車仲有7-8分鐘到,等到話仲有1分鐘,之後話抵達,得返「-」,然後變返15分鐘
唔係早到,係無到過

8-)

珍珠宮

sunkiss 發表於 21-9-24 17:12
根本好多巴士私機聲氣好差。。樓主係感覺到私機鬧人。。如果係好聲好氣相信樓主會體諒。

我好明白巴士脫 ...
私機?你係咪特登串樓主冇私家車司機 (簡稱私機)揸車嚟接佢呀?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公司衰啫, 應該打去9巴反映
我覺得司機好好, 想多D人上到車返工

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

架車上咁多人,架車重晒 佢揸都辛苦架

伯爵府

回覆樓主:

我反而認為司機做得好

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我覺得講呢句話無問題
不過我不在場,聽不到語氣

翡翠宮

二小姐 發表於 21-9-24 14:50
勁多係地鐵,企係門口死都唔郁,攪到其他乘客上唔到落唔到,出聲講唔該借借都唔郁,迫住你要推開佢:badfee ...

我都試過, 講左幾聲..唔該借借, 郁都唔郁..車門又就快閂
唯有出盡力大叫: 借借呀唔該, 唔該借借..有落呀, 我要落車呀
近車門果 D人先 係咁依郁下比我過, 但全車人都望住我

男爵府

朝朝早都搭巴士返工,每次都好full,好多時都俾唔到後啲既車站所有人上車

車長已經好好人,公司如何安排不是車長可以控制。相信人流問題係另一部門安排。
難聽些講車長無責任做這醜人。是部份人唔肯企入,係人質素問題。
JM 放鬆d, 唔好激氣,順返。。。順返。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

司機出聲已經好好
好多話之你

侯爵府

牛年勳章

司機無問題,佢又係咪睇到晒每一個位置係咪已行到最入,為咗等緊車嘅乘客,佢開句聲至少每個人都留意下係咪仲可以郁少少,俾到多一兩個人上呢

子爵府

咁唔滿意, 搭的士LAW, 一D同理心都無

子爵府

sunkiss 發表於 21-9-24 17:12
根本好多巴士私機聲氣好差。。樓主係感覺到私機鬧人。。如果係好聲好氣相信樓主會體諒。

我好明白巴士脫 ...
你又知呢個司機語氣差?你又知個c機鬧緊樓主 ?佢唔係企得好出點會自己覺得c機鬧d人企得出而佢係份

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔覺得個司機鬧乘客,班次問題,向巴士公司反映

男爵府

raicherry 發表於 21-9-24 14:22
佢指明道姓同你講?如果唔係你盡晒力企到最入咪唔洗理佢,佢都係想幫其他上唔到車既人,班次問題佢又控制唔 ...

x2

男爵府

loveshp238 發表於 21-9-24 18:08
你又知呢個司機語氣差?你又知個c機鬧緊樓主 ?佢唔係企得好出點會自己覺得c機鬧d人企得出而佢係份
...

其實你可以睇清楚樓主寫乜先至講嘅。。

佢話下層已企到最入。。亦有提及司機係鬧乘客。。咁好聲好氣有禮貌唔會感覺到係鬧。。呢個係我睇樓主點講我點感覺番黎。。其實你地選擇唔信樓主講嘅野就冇乜好討論。。大家唔喺車度都係睇樓主陳述

況且最後果句樓主好明顯係blame緊巴士公司。。

子爵府

sunkiss 發表於 21-9-24 18:27
其實你可以睇清楚樓主寫乜先至講嘅。。

佢話下層已企到最入。。亦有提及司機係鬧乘客。。咁好聲好氣有禮 ...
係 全世界得你同樓主最清醒

首頁
45678...10

尾頁

跳至