網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

連淘寶都有埋雲閃付,咁雲閃付可以通殺内地各購物網,徹底好用過alipay hk!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 21-9-27 23:54
連淘寶都有埋雲閃付,咁雲閃付可以通殺内地各購物網,徹底好用過alipay hk!

...

好似上個月都見到... 早星期試用過, 不過, 最近云閃付個送紅包 就無份...

另外, 想問下越豐集運快唔快? 生果可送嗎?
Stay Hungry , stay foolish !!

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 21-9-28 14:58
好似上個月都見到... 早星期試用過, 不過, 最近云閃付個送紅包 就無份...

另外, 想問下越豐集運快唔快? ...

越豐速度唔錯,一兩日到。生果理論上唔得,不過寄過一次收到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 21-9-28 15:02

tks

Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

回覆樓主:

反壟斷,網絡世界應該互聯互通,百花齊放,維持良性競爭。

阿里旗下的餓了麼、優酷,已經開始有微信支付的選項。

期待淘寶將來有微信支付的選項。
估計以後微信、京東也要包容支付寶了。

男爵府

lyh80115 發表於 21-9-28 15:02

師兄,題外一問:請問買高郵咸鴨蛋到香港會唔會犯法?

翡翠宮

平平常常 發表於 21-9-28 18:14
反壟斷,網絡世界應該互聯互通,百花齊放,維持良性競爭。

阿里旗下的餓了麼、優酷,已經開始有微信支付的 ...

係呀,百花齊放最好!多競爭就多優惠!

翡翠宮

frombetter 發表於 21-9-28 20:08
師兄,題外一問:請問買高郵咸鴨蛋到香港會唔會犯法?

咸鴨蛋應該可以運送,係上次問越豐液體(辣椒油)就話要加錢。

又可以去京東試下可否直送香港,有得直送都唔算十分之敏感貨。

珍珠宮

lyh80115 發表於 21-9-28 21:17
係呀,百花齊放最好!多競爭就多優惠!

起碼唔好用大數據殺熟客先啦。

男爵府

lyh80115 發表於 21-9-28 21:26
咸鴨蛋應該可以運送,係上次問越豐液體(辣椒油)就話要加錢。

又可以去京東試下可否直送香港,有得直送 ...

謝謝師兄解答

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 21-9-27 23:54

...

唔係個個都用到雲閃付,起碼目前我係用唔到。

翡翠宮

kittylam 發表於 21-9-30 14:47
唔係個個都用到雲閃付,起碼目前我係用唔到。

支付方式要先揀大陸支付寶,提交後應有得揀雲閃付,都無咩?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 21-9-30 21:28
支付方式要先揀大陸支付寶,提交後應有得揀雲閃付,都無咩?

試過,見唔到雲閃付,上網睇過話逐步開放,目前唔係全部人都用到。

翡翠宮

kittylam 發表於 21-9-30 21:42
試過,見唔到雲閃付,上網睇過話逐步開放,目前唔係全部人都用到。

哦,同之前微店一樣,我又係初初無得揀。遲啲全部可以用。

別墅

Under大陸支付寶選項,咁冇大陸支付寶係咪就冇得用雲閃付

翡翠宮

simso 發表於 21-10-1 11:15
Under大陸支付寶選項,咁冇大陸支付寶係咪就冇得用雲閃付

但都應該有「大陸支付寶」選項卦

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

搭單問問
有冇邊間寄大陸的快遞可以介紹
(不是退貨)
我上網睇到圓通比較易明,呢間ok嗎?
謝謝

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

翡翠宮

sharonhwyc 發表於 21-10-3 21:31
搭單問問
有冇邊間寄大陸的快遞可以介紹
(不是退貨)

之前朋友用過一間,寄化妝護膚品。喺火炭坳背灣街出口直行3分鐘,用内地郵政快遞。需要提收件人身份證,但無順豐咁煩要每件申報名稱産地價格。

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

看見這post
第一時間試。
失敗

我拼多多有用雲閃付。
淘寶還是不懂
出了畫面要我入咭號,但又話不支援

翡翠宮

JoannaD 發表於 21-10-12 19:20
看見這post
第一時間試。
失敗

見到有雲閃付揀?有無裝雲閃付app?

首頁

尾頁

跳至