自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

早前發現有子宮內膜息肉時無意中發現有2個子宮頸,早兩日入院麻醉割息肉同檢查時確診左係2個子宮2個子宮頸,真係好驚訝 ,開2次刀生bb都冇發現到,依家終於知道自己點解會單腎了

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

之前有左照超聲都照唔到
龍鳳媽

洋房

對身體有冇影響?

子爵府

貓咪達人 發表於 21-9-29 15:43
早前發現有子宮內膜息肉時無意中發現有2個子宮頸,早兩日入院麻醉割息肉同檢查時確診左係2個子宮2個子宮頸 ...

但是雙子宮同單腎有咩關係呢?
我反而想知單腎對你有咩影響?

公爵府

arale1668 發表於 21-9-29 15:45
之前有左照超聲都照唔到

係呀,開兩次刀都唔知,個個醫生都好驚訝生左2個都冇人發現,同埋陰道超聲波睇唔到第2個子宮呀,術前檢查個兩個醫生左照右照都睇唔到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

早前發現有子宮內膜息肉時無意中發現有2個子宮頸,早兩日入院麻醉割息肉同檢查時確診左係2個子宮2個子宮頸 ...

對唔住,我即刻諗衰嘢,即係Was有兩個處女膜囉?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

減齡達人勳章

貓咪達人 發表於 21-9-29 15:47
係呀,開兩次刀都唔知,個個醫生都好驚訝生左2個都冇人發現,同埋陰道超聲波睇唔到第2個子宮呀 ...

即係合共3個醫生,第3個醫生佢講就信?你唔懷疑第3個才是錯?

睇第4個醫生去証明好d喎

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你本身知道自己係單腎 ?你有雙子宮, 咁之前生2個仔都係用同一邊生?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

好似聽過有個女人雙子宮
陀緊2個,每個子宮1個

大宅

三個醫生都發現唔到

公爵府

cupid0627 發表於 21-9-29 15:47
但是雙子宮同單腎有咩關係呢?
我反而想知單腎對你有咩影響?

雙子宮有幾種型態,我依種係少見啲,先天性子宮畸形,係胎兒時期子宮的發育是雙邊發展然後慢慢合起來成一個完整的子宮,過程中如果冇發育完成,根據融合的程度不同而會形成四種畸形子宮,四種中最常見的是中隔子宮同雙角子宮,而最罕見的是雙子宮,大概佔其中的8%,我比較唔好睇得1個腎,有少數會有兩個腎,問過醫生話1個腎都生存到,但係要小心保護,同埋話我好彩,因為懷孕腎臟負擔都好重,所以我覺得自己好好彩生到兩個健康小朋友,不過陀2胎都作小產,訓足3個月床

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咪黎m會唔會好多?
放下自在

珍珠宮

畀面勳章

Anpanmama 發表於 21-9-29 15:49

處女膜唔係係陰道既咩?
龍鳳媽

公爵府

回覆 JackyWong1990 的帖子

唔知關唔關事哩,我月經好多,經痛好嚴重,仲有貧血,依家俾左個期我再見醫生傾切子宮喔

公爵府

Anpanmama 發表於 21-9-29 15:49

我好好彩得1個陰道,依個好慶幸

珍珠宮

畀面勳章

貓咪達人 發表於 21-9-29 15:47
係呀,開兩次刀都唔知,個個醫生都好驚訝生左2個都冇人發現,同埋陰道超聲波睇唔到第2個子宮呀 ...

吓,開埋都見唔到,咁好彩兩個小朋友都安然出世
龍鳳媽

公爵府

野原美冴 發表於 21-9-29 15:50
即係合共3個醫生,第3個醫生佢講就信?你唔懷疑第3個才是錯?

睇第4個醫生去証明好d喎

已經唔止3個醫生了,我俾好多醫生摷完個包包,左照右照,前日做子鏡宮手術切息肉時再幫我檢查,用左2組特別儀器去睇,影晒相,真係2個子宮2個子宮頸,我係政府醫院睇喔,應該冇錯

公爵府

goo_littlebb 發表於 21-9-29 15:50
你本身知道自己係單腎 ?你有雙子宮, 咁之前生2個仔都係用同一邊生?

係呀,同一個子宮生,好彩係開刀,依家先知自己幸運,如果順產可能有問題

首頁
12345...7

尾頁

跳至