夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

係佢自己想要小朋友, 我初時唔肯, 佢應承我話會有人幫手湊我先肯生, 乜都話得, 點知生左就乜都唔得! 仲要鬧返我話人地個個都係咁湊, 點解人地湊到你湊唔到... 我一星期湊七日, 24 小時 ftm, 叫99 幫手一日半日, 佢同我講佢驚佢媽辛苦!
初時都有幫下手, 幾個月後開始知辛苦, 乜都卸膞, 之前口口聲聲話自己乜都會做, 我信佢都係我錯........

而家我一話辛苦 or 想佢幫下手, 佢都會爆我, 話佢要返工搵錢唔會幫手!

叫 99 幫手湊, 佢地就覺得比 99 湊你就去嘆世界, 點可以咁益你? 好, 我的起心肝搵到 pt, 每日返幾小時, 佢地先肯幫手

呻完都係繼續憎佢

多謝大家收睇
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

男人的話不可盡信

sunalwaysshine    發表於 21-11-12 11:06
靛青女    發表於 21-10-8 14:41
茶類愛好者    發表於 21-10-8 09:07
逸逸不敗    發表於 21-10-7 17:51
haileycc    發表於 21-10-7 17:12
haileycc    發表於 21-10-7 17:12

男爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

男人係媽寶?
樓主既然個男既咁巴閉要搵錢, 你就唔好客氣拎佢錢。

Charsss    發表於 21-10-27 23:10
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

醒目開學勳章

kwhkwh 發表於 21-10-7 16:09
男人係媽寶?
樓主既然個男既咁巴閉要搵錢, 你就唔好客氣拎佢錢。

老公係媽寶,做佢老婆就可憐,老公好自私及無口齒

男爵府

公道d, 自c 同無口齒應該不是 day 1事。
憎左三年,即小朋友現年三歲?咁應該開始好帶。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

fairly 發表於 21-10-7 16:13
老公係媽寶,做佢老婆就可憐,老公好自私及無口齒

無錯, 我最嬲就係無口齒, 因為佢想我生果陣, 又話佢會幫手, 99 會幫手, 再唔係請工人....... 當時, 唔通我整份 contract 佢簽咩.... 到生完, 反口, 我又可以點, 除左怨自己當初信錯左佢之外........

佢又唔係媽寶, 佢係覺得如果99 湊, 我就好得閒, 就好似益左我咁, 佢成日話做呀媽係要湊仔架啦, 係辛苦架啦.... 所以我一開口叫佢媽幫下手, 佢就會串我, 話我, 黑面

珍珠宮

kwhkwh 發表於 21-10-7 16:22
公道d, 自c 同無口齒應該不是 day 1事。
憎左三年,即小朋友現年三歲?咁應該開始好帶。 ...

只可以話, 我當初無同佢傾細節, 無好認真咁講明 第時工作分配的事, 佢乜都話得, 乜都話會做,.... 我就以為佢真係會, 我最嬲係... 我知會辛苦, 我都無話唔做, 但我做 7 日, 可唔可以幫一日呢? 佢連果一日都唔肯比我, 仲覺得唔駛我湊一日就益左我咁.... 或者係 FTM 問題啦, 佢覺得我唔駛返工, 係屋企係嘆世界.....

我開口, 叫人幫一日半日, 佢就鬧我, 串我, 話... 開心啦你, 發達啦你....

而家係開始無之前咁辛苦, 但呢 3 年的怨恨我仲未放得低

大宅

2021勳章

kmbb519 發表於 21-10-7 16:24
無錯, 我最嬲就係無口齒, 因為佢想我生果陣, 又話佢會幫手, 99 會幫手, 再唔係請工人....... 當時, 唔通我 ...
幫手湊一日半日姐,你C6 都好唔錫你,講到話"益左你" 咁都講得出口

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

老公好唔識體諒老婆,比奶奶湊一天半天竟對老婆說咁難聽說話

珍珠宮

JM0910 發表於 21-10-7 16:44
幫手湊一日半日姐,你C6 都好唔錫你,講到話"益左你" 咁都講得出口
...

就係呢 D 說話, 聽左 3 年, 積埋積埋, 所以憎到佢一個點.... 我試過反駁佢, 佢就搬d 大道理出黎, 話個個呀媽都係咁湊, 人地一個湊3 個果 D 又點呀? 點解人地得你唔得??
如果我再發脾氣, 佢就會發晦氣話, 唔好 X 湊啦你, 掉 X 左個女出街啦!

後來我就唔駁了, 由得佢講乜都好啦, 總之係我錯, 係我揀錯人!!

Charsss    發表於 21-10-22 01:02

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

好多老公都係咁,以為自己返工養家好巴閉,老婆做ftm在家好得閒無乜嘢做的,其實有時返工仲開心過做ftm

珍珠宮

fairly 發表於 21-10-7 16:53
老公好唔識體諒老婆,比奶奶湊一天半天竟對老婆說咁難聽說話

係, 佢呢 D 態度我真係覺得佢一 D 都唔錫我, 唔錫都算, 仲好似驚我唔死咁, 我都唔明咩心態, 係生左 BB 之後先係咁....

別墅

有時見到呢啲事都好鄧jm唔抵 明明ft照顧小朋友都好辛苦但因為照顧BB係唔會帶來收入 唔係一份工 就比人睇唔起
覺得你冇做野 冇貢獻 然後睇唔起你...

4ponymum    發表於 21-10-9 18:32

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

其實樓主湊小朋友係辛苦,但千祈唔好將唔開心發洩比囡囡知,因始終小朋友由你一手湊大,阿囡懂性一定會痴你多D及愛你

男爵府

JM 鄧你難過難受。

男爵府

kmbb519 發表於 21-10-7 16:29
只可以話, 我當初無同佢傾細節, 無好認真咁講明 第時工作分配的事, 佢乜都話得, 乜都話會做,.... 我就以為 ...
經過呢件事,樣樣野唔好寫,錄音。 對付呢d 人要硬

大宅

kmbb519 發表於 21-10-7 17:04
係, 佢呢 D 態度我真係覺得佢一 D 都唔錫我, 唔錫都算, 仲好似驚我唔死咁, 我都唔明咩心態, 係生左 BB 之 ...

努力搵錢,儲夠就走啦,大方比個小朋友跟他,他益你幾年無自由,無收入幾年,你益返他囉。

男爵府

2021勳章

樓主,me , too!

我C6 叫我生第二個嘅時候夠話會幫手啦,結果咪又係得 把口講!

我兩個相差唔夠三歲重要係食人奶,想請part time,C6話有乜嘢畀人哋做喎!

珊瑚宮

2021勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

kmbb519 發表於 21-10-7 15:59
係佢自己想要小朋友, 我初時唔肯, 佢應承我話會有人幫手湊我先肯生, 乜都話得, 點知生左就乜都唔得! 仲要鬧 ...

我係妳就出黎做野寧願請工人湊,無經濟能力就成日要睇人面色做人。

伯爵府

kmbb519 發表於 21-10-7 16:29
只可以話, 我當初無同佢傾細節, 無好認真咁講明 第時工作分配的事, 佢乜都話得, 乜都話會做,.... 我就以為 ...

甘你c6經濟能力點?會唔會有多餘錢請個工人?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊