自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

複式洋房

liyan1987 發表於 21-10-9 06:20
回覆 obligation118 的帖子

大家好,我是天瑜爸爸,没有想過有這麼多人關注天瑜的醫療事故,對於大家的祝 ...

天瑜爸爸,希望你們能早日取回公道,祝福你們一家,加油!

男爵府

回覆 liyan1987 的帖子

加油,天瑜爸爸!希望奇蹟出現,天瑜早日康復。

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

暫時未有回應,可能我唔應該係報料熱線問,得唔得都好,多謝東張西望報出嚟,起碼更多人知道件事

子爵府

obligation118 發表於 21-10-9 07:19
暫時未有回應,可能我唔應該係報料熱線問,得唔得都好,多謝東張西望報出嚟,起碼更多人知道件事:fortunate ...

伯爵府

大家好,我是天瑜爸爸,没有想過有這麼多人關注天瑜的醫療事故,對於大家的祝 ...

早晨,天瑜爸爸!估唔到你會開account 係度留言,好多人睇到報導都為之動容,因為呢度好多jm都已經為人父母,感受更深切。

真係好多人想捐款,想表達支持,但有jm考慮周詳,諗到捐款同政府援助有衝突等等,我地會尊重你決定。

你開FB專頁係好事,可以集中討論同收集有關資料,俾網友作長期跟進,最重要係集思廣益,睇吓邊啲位置出現困難,集合大家嘅力量諗吓有咩可行方法,甚至有機會吸引到專業人士幫忙。

如果有咩需要,請你係FB專頁公佈,例如集合大家簽名去信有關部門等,相信公眾除左知悉事件,亦有人想做返啲嘢。

伯爵府

希望有奇蹟,希望大家嘅輿論壓力,可以令醫院正視呢個問題

男爵府

好媽媽勳章

天瑜爸爸,明白你的悲痛,希望你能努力克服,願上天祝福你們一家。

珍珠宮

我睇哂FB。東張無提及麻醉科醫生那部份。如按你所指,麻醉科醫生有著很大的責任問題!真的希望還天瑜一個公道。

另外,東張話院方願意傾賠償,但因程序下你未能找到醫生/專家寫報告令事件膠著,是這樣嗎?民事告你一樣要搵到人寫⋯anyway,祝福你家和天瑜。有人話我針唔拮到肉,有人話我涼薄,我只想同你講,雖世間並沒有真的存在「身同感受」這回事,我真的不能完全「體感」你的痛,但你的經歷,我也經歷過,當中的不甘、折磨,我相信我會比其他無親身經歷過的人懂多些。以過來人身份老土說,日子還是要過下去,你思路清晰,文筆好,希望你也可以早日回復正常生活。加油。

伯爵府

好開心你係度留言,因為網友有好多說話想鼓勵你地,依家可以直接同你地講

最後,好多香港市民支持你地一家,無論如何,希望周生周太照顧仔女時,都要照顧好自己

大宅

天瑜爸爸加油,願天父賜平安給你們,天瑜有你做她父親也是佢嘅福氣,你和太太和哥哥也要保重身體,互相支持。

男爵府

天瑜爸爸,明白你要求一個公道,加油!支持你

大宅

obligation118 發表於 21-10-9 07:19
暫時未有回應,可能我唔應該係報料熱線問,得唔得都好,多謝東張西望報出嚟,起碼更多人知道件事:fortunate ...

子爵府

2023年兔年勳章

天瑜爸爸您好,看了報導後我真係嬲到爆,點解醫生會咁不負責任,令天瑜受盡不必要痛苦
其實天瑜妹妹真的很可愛,看見她的不幸,真令人心碎!
大家為人父母,完全更感受到那種切膚之痛,心刀如割
希望報導一出,院方不得再逃避責任,還天瑜一個公道!
最後希望你和太太振作,並祝天瑜早日康復

大宅

好媽媽勳章

天瑜爸爸你要堅強下去,我們支持你,天瑜會好起來,㊗福你們一家平安健康。

大宅

子爵府

2023年兔年勳章

obligation118 發表於 21-10-9 07:51
好開心你係度留言,因為網友有好多說話想鼓勵你地,依家可以直接同你地講

係呀,好開心可以直接向天瑜爸爸送上祝福
樓主,建議你在標題,加天瑜爸爸本人上了來,讓多d人可以睇到這 post, 直接支持爸爸!
我們再集思廣益睇下點樣可以幫到他們一家!

子爵府

天瑜爸爸,希望可以早日還天瑜一個公道,你很堅強,很多人都支持你們,祝福你們一家。

男爵府

想生BB熱投

你好,天瑜爸爸其實我身邊都有人因為瑪麗醫院的事故,而令他的工作有影響,想不到他們的回覆也是跟你的情況差不多,最後我朋友都是申訴無門,不過我聽講可以去外國搵專家去寫報告,不如睇吓呢度有冇網民試過,可以俾啲意見你。

大宅

加油呀爸爸,大家都支持你

伯爵府

希望天瑜早日取回公道, 周生周太哥哥你們要加油

首頁
23456...18

尾頁

跳至