夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

秋天與楓葉 發表於 21-10-10 17:10
相信樓主你做咗人第三者都唔醒吓,以為大肚就可以入門
依加渣男拖得就拖,你以為有咗bb就可以改變到渣男?
...

唔洗再覺得我係第三者,男方舉家同公司,及同行都知我係老婆。
只係我一直無諗過,經歷媽媽離開,自己舖出事,男方仲送我一份甘既禮物。。
離開,我自己又有幾大能力照顧到bb⋯⋯?不離開好似致少有人平分一點困難。

大宅

Carmanwww 發表於 21-10-11 00:22
只係我一直無諗過,經歷媽媽離開,自己舖出 ...

「不離開好似致少有人平分一點困難。」佢一向咁嘅交代,睇唔到會同你分擔困難,直覺話佢靠唔住,到時你要照顧阿B又要煩佢去照顧其他女人,永無寧日!

有JM 提議你找媽媽的決擇是提醒你可以考慮個撫養權,然後重新開始過!你現先25,真係要好好考慮清楚,此男人完全信唔過,千萬不要仍存期望。

珍珠宮

你到呢刻都唔肯醒
其他人知道個仔/同事一腳踏兩船有咩咁出奇,其他人知道你存在唔等於你係正印

渣男專登俾你知道佢一腳踏兩船,等你知難而退,你唔肯走,到時就係人哋開聲趕你走

仲奢望渣男會負責任俾錢養bb…..
你唔肯面對現實,咁無人幫到你

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Carmanwww 發表於 21-10-11 00:18
清醒得太突然,發生得太快!完全反應唔到,亦都唔知可以信佢啲咩!
經濟上我並非完全無儲蓄,但得幾十萬捱 ...
樓主, 你既然「一切好徬徨」,就要尋求幫忙,不是質疑「搵社工,都唔知有咩需要佢幫」,你明白嗎?
到今時今日, 你仲竟然「亦都唔知可以信佢啲咩!」

「男方堅持同果條女甘既聯絡係: 有咩問題?」--->咁其實你明5明渣男的意思? 佢5認為有問題,因為佢5重視你。

好似其他jm 話齋, 你現在準備生,心情不宜激動。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

Omg 原來仲有聯絡個女人!咁即係個男冇諗過結婚,仲心裡微笑好彩未結婚,唔係点仲打正牌拖住第二個!傻女,唔好對呢啲人再有期望!靠唔住!你不如問佢攞一筆過分手費當養將來BB!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

唔洗再覺得我係第三者,男方舉家同公司,及同行都知我係老婆
樓主, 你在1/F, 聲稱「同男方同居生活」,但剛剛聲稱「男方舉家同公司,及同行都知我係老婆。」
那麼樓主, 究竟你的身份是「女朋友」定係「老婆」?
再多口問一句,你憑乜相信「不離開好似致少有人平分一點困難。」
如果渣男願意負擔「活兒」的費用,其實你有什麼煩惱?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

回覆 Carmanwww 的帖子

你依家已經返咗去男家度住,佢父母有咩反應?你就嚟生得,佢哋有咩安排?
如果你應為男友會分擔責任照顧BB, 佢點答你?

複式洋房

一日未結婚,一日都唔係老婆呀,樓主,個男人係咪愛你同bb我相信你俾我更清楚,勸你唔好再做駝鳥,25歲仲好後生,遠離渣男啦。

至於bb既問題,你搬返娘家住,你有阿爸,同埋家姐阿哥,一家人點都會照顧到個bb既,等佢到2,3歲可以返學,你咪要出返黎搵工做

珍珠宮

依家男方已經唔理你感受,照顧
點解你覺得佢會「平分困難」,理埋個小朋友?

男爵府

樓主,25歲仍好後生,就算呢刻妳有經濟考量,但呢個情況係咪一世?一世都差?一世要靠呢個男人?
如果呢刻妳無勇氣斬斷呢個爛透既關係,妳能夠改變生活既時間就越少
困住妳既唔係錢銀、唔係bb,而係妳自己

男爵府

一日唔簽紙都唔係老婆
簽咗紙未
你唔要求結婚但又覺得自己係老婆,咁搞笑嘅

仲有,咁不負責任嘅男人,老婆又點?代表乜?如果佢係有「照顧」你,令你開心幸福,你就唔需要上嚟開post求救啦,如果佢負責任,至少佢都好想撇清啲唔三唔四嘅關係令你安心丫?你都覺得佢大話冚大話,點解要迫自己嫁俾不安呢? 你嘅人生仲有好多選擇,樓上講得好,困住你嘅只有你自己,你去搵母親的抉擇,搵下社工,起碼知自己有得選擇,而唔係趕住係BB出世之前就揀咗呢世都要唔開心

子爵府

生完B交俾男家,離婚放棄撫養權,從新出發!

講真你同佢一齊根本就冇前途可言,再者落去都係離婚為終結;。如果你帶住個B咁細個根本上冇可能 照顧到, 你亦冇背後嘅支持,所以我自己覺得呢個係唯一辦法!你依然可以每星期去探個B,都個B大你就話返畀佢聽個情況吧!

珍珠宮

男既唔可靠...有無同佢好好傾過將來係點樣?
結婚?
養bb?
如果佢都無呢個心,
分開啦,自己努力湊大個小朋友算數!
切記唔好再痴埋去再生多個!

子爵府

老婆?我再睇你地不是只係同居?註冊結婚未?

子爵府

至於你爸爸同哥哥,雖然好多jm都提議你生完之後帶返去自己娘家,但係你肯定你爸爸同哥哥都願意一起承擔呢個責任?你知唔知個bb出生後要照顧其實要做好多嘅事,唔講其他,就講個B夜晚喊,嘈住休息你嘅家人又係咪可以接受?

所以就算你生完之後想帶個b返娘家,你都要問清楚家人是否願意接受?

別墅

趁早離開佢啦,佢根本冇諗過分擔。到BB出左世之後再諗仲煩。。。你仲後生,經濟能力仲可以慢慢建立番,而且仲有家人支持。你諗住靠佢就屎得,仲要比佢食住,到時晚晚帶條女返黎瞓你想嘈都冇得嘈

別墅

你仲要同佢係冇婚姻關係,老公老婆都係你哋自己叫,依個你大住個肚佢都當你死嘅,又唔肯幫你陪你,睇左好多case都唔明點解一個女人要比依d賤男食住,有手有腳洗靠佢?同埋有屋企人支持嫁嘛,無依無靠又有小朋友就話難諗姐,你後生仲係大緊肚,冇必要為左個BB有爸爸,而比依個男人食死囉。有個咁嘅爸爸個小朋友仲慘

BingSo    發表於 21-10-11 15:36

子爵府

BK Milk勳章

個男人一d 都唔使恨,好明顯佢並沒有打算要負責任,只係樓主一廂情願。

BB 已經32週只有生出黎呢一條路,與其諗個渣男,不如諗下點照顧bb 好過。 見你年紀唔細又有經濟能力,好好處理一下照顧bb 應該可以做到。

男爵府

Carmanwww 發表於 21-10-10 08:39
一直我都唔想往呢個方向諗,因為回家我的家人會好心痛。。

你繼續人地先心痛你
無謂作賤自己

複式洋房

Carmanwww 發表於 21-10-10 07:07
而且佢地每一日都大量whatsapp 交談。最近吵過佢一次,話佢講大話,又唔識避諱其他女性。
結果佢俾幾張以 ...

大家都容易想像我會唔會蠢到做左小三唔知,依家因為大左肚而兩難。
不過我做小三都有啲難度,始終我同男方唔係認識左短時間!
只係自己一向性格獨立,與其同條仔糖癡豆,更中意各自生活。因為我同佢都有自己店舖。男方過往都為左救我間舖成百萬加佢自己加入管理。反觀我一直都好安心男方為人處事。
有左BB之後都經過商議。結婚對於我兩個居住同經濟發展有影響,所以我並無要求!
但估唔到,我不要求,佢無提及,更加突然衝出一個人地個女,仲有同居!再來就係佢理直氣壯毫不避諱既態度,令到我當堂預計唔到。

首頁
12345...6

尾頁

跳至