自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

複式洋房

Kmee@@ 發表於 21-10-11 00:20
真係好差喎,未聽過遲到要扣鐘,咁醫生遲到係咪會收平D。

梗係冇收我平啲啦!!我上次白白等咗佢大半個鐘啊!佢之後交代返俾我話佢已經罰左嗰個遲到洗牙同事嘅錢!但係關我鬼事咩!你罰咗佢啲錢又唔係我袋 又唔係比我作任何賠償但係要我喺度白等!

同埋我唔明點解佢可以隨意罰員工錢!應該投訴埋去勞工處

員工遲到就罰佢哋錢, 客人遲到就扣佢哋時間~真係一個Win Win Situation

複式洋房

tansyneko 發表於 21-10-11 00:03
下。。。未聽過會扣鐘,咁伏既?洗牙唔係牙醫嚟?個女人邊位?

個牙醫係你朋友?似搵你笨多

佢哋有一人轉係負責做洗牙嘅~係一個女人嚟嘅

洗完牙個牙醫會走過嚟5分鐘影兩張X-Ray撩吓你彭牙跟住就話冇事出可以出去俾錢

呢啲真係唔熟唔食

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

第一次聽洗牙洗一半,同埋點解唔係牙醫洗?除左讀書時牙科保健,我去過唔同牙醫診所,每次都係牙醫洗牙,我啲牙算健康,未試過有牙醫要求照xray

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

痴線架,仲要咁嘅態度 投訴佢啦!

子爵府

咁多年嚟洗牙,我真係未試過話要分開兩次洗。

遲到要扣鐘,扣咗鐘又話唔夠時間洗,叫人下次去洗埋嗰邊又要畀全費,咁玩法佢不如洗牙斷分鐘計把啦。
你話你上次洗都唔夠一年,咁會有幾多牙石要搞到45分鐘洗唔晒呀,真係任佢噏。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Blackimchi 發表於 21-10-10 17:09
(長文+大量cap圖)

最憎呢啲

我之前杜牙根整牙套又係有不愉快經歷,醫生又係鐘意分n次整收n次錢…. 每次都遲到每一次都等一個鐘以上,最後有一次 (temporary 牙套甩咗) 我等咗就快兩個鐘我忍唔住㩒叮叮搵姑娘問大概仲要等幾耐?個醫生衝岀來第一句就鬧我做乜好㩒鐘嘈住佢,唔鐘意等咪唔好整,我話吓我比哂訂,佢答我 妳窮囉!妳蝕唔起一萬蚊囉!

當下呆咗好後悔無錄音

GreenMaDad    發表於 21-10-11 06:43

男爵府

回覆 JD930 的帖子

牙醫點會咁無品㗎....

複式洋房

JD930 發表於 21-10-11 03:23
最憎呢啲

我之前杜牙根整牙套又係有不愉快經歷,醫生又係鐘意分n次整收n次錢…. 每次都遲到每一 ...

哇???依家啲牙醫好似唔憂做咁?!你直頭可以投訴佢啦!點可以咁樣呼喝個病人㗎??

水晶宮

最憎呢啲

我之前杜牙根整牙套又係有不愉快經歷,醫生又係鐘意分n次整收n次錢…. 每次都遲到每一 ...

可否又提示下是邊位惡牙醫?

男爵府

Blackimchi 發表於 21-10-10 17:09
(長文+大量cap圖)
你太好人,邊有人洗一半牙!你應該唔好俾錢,淨俾x ray ,佢洗哂先俾全數嘛!

大宅

回覆樓主:

係真係有“洗牙員”呢個職位。
多數大舖/連鎖clinic係會請人專係洗牙,佢地係多數比牙醫洗得更乾淨,因為專職訓練真係口腔護理同洗牙,有書讀有課程㗎。
始終牙醫係手作仔,一定將時間做最食錢嘅客,即係真正的牙患。
其他jm講次次都係牙醫洗,可以係小型clinic,或要求牙醫洗。 以前我去中環洗牙,姑娘係咁recommend洗牙員洗700,我老公唔要,堅持要牙醫洗,1200,最後,牙醫洗咗10分鐘
所以之後每次再去洗都係搵洗牙員,係洗得乾淨好多。
不過人人經驗不同,大家志在分享。你呢個牙醫係衰,扣鐘錢唔出聲係過份!

子爵府

purple_onion 發表於 21-10-11 09:26
可否又提示下是邊位惡牙醫?

我都想知

珍珠宮

虎到金來勳章

最憎呢啲

咁都得

珍珠宮

虎到金來勳章

Augesttime 發表於 21-10-11 10:59
係真係有“洗牙員”呢個職位。
多數大舖/連鎖clinic係會請人專係洗牙,佢地係多數比牙醫洗得更乾淨,因為專 ...

我都係去連鎖牙科診所,無要求次次都係牙醫洗

大宅

polliebb 發表於 21-10-11 11:48
我都係去連鎖牙科診所,無要求次次都係牙醫洗

我老公開頭覺得牙醫可能洗得乾淨嘛,洗牙公司insurance包埋,無限額。
試過一次原來無分別,仲可能牙醫根本唔鐘意接呢d case就求求其,更係下次醒目搵洗牙員洗了。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Blackimchi 發表於 21-10-10 18:09
No ah. 洗牙只係個員工咋。
個牙醫係當洗完牙行過嚟話”都已經好耐啦成年係時候照返X ...

洗牙不是牙醫洗?佢收你幾多錢洗牙?

補充 :見到了,500元

子爵府

親子王國15週年勳章

樓主, 多謝你分享,估唔到有牙醫咁無醫德,向錢看。
我老公係煙鏟,試過真係要分2次洗,因為吸煙有牙石煙漬,但係醫生情序係先檢查,講解,要點處理,收費等等,得你同意先開始洗,仲有唔會先洗一邊,下次洗另一邊,點都會全排牙洗一次,就無咁仔細深入。
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

大宅

最憎呢啲

嘩呢個牙醫同樓主睇呢個有得fight

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

好衰!有心"裝"人
唔該...呢度有冇晴報既人?有料爆!

複式洋房

jollyma 發表於 21-10-11 14:28
好衰!有心"裝"人
唔該...呢度有冇晴報既人?有料爆!

請問點樣可以爆料?

首頁
34567...9

尾頁

跳至