潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

喺呢度見大家都有唔同嘅買H經驗分享,等我又講下我唔係好成功的例子:

10月初 - 中環店
第一次walk in 入去H店,話佢知想買scarf. 有位男SA serve 我。過程入面互動一般,佢又比較cool. 揀啱咗一條90x90,就問佢有冇twilly, 可惜只有兩款,唔啱心水。再問下有冇非黑色的皮手帶,都冇,就比$走人。佢冇offer contact, 我亦冇問。

(下續)

別墅

LM

男爵府

10月中 - PP H店
上完瑜珈堂順便去8下有冇手帶。serve 我嘅都係男SA. 今次呢個好傾D,亦都有試咗兩條黑色上手。不過都係唔啱。咁就問下twilly. 今次good ,有10個8個款揀,睇啱一條之後就再問下有冇我另外睇中嘅一款絲巾。試完之後,我反而take 咗SA 介紹的另一款。咁我就順便問下Halzan 25係咪好難有,咁佢亦分享咗今年返貨好少,話下半年冇見過有Halzan 25 (佢仲suggest 話如果第時行過見有31,如果色啱都考慮買咗先(emoji)(emoji),否則就寄望下年)。

男爵府

咁Halzan 少有我都知,所以都冇follow up話要排,只係話可唔可以留個contact 比我,如果有其他手帶款可以contact. 佢話好,但又即刻話反正我哋公司都有你電話,如果有其他色再聯絡你,或者你自己得閒嚟睇吓(我心諗:連你公司出嘅電話號碼都唔打算比我,你有貨時會記得我係邊個嚟call 我?(emoji)(emoji))。結果當然係打包收錢送我出門口。no contact given

男爵府

唔知係咪年尾已經跑夠數,已經唔care 去養新客。自問冇打算一walk in 就買鑽錶鑽飾家庭用品做大客要出KBC. 睇嚟我想夾個有緣份嘅SA 嚟入坑的打算今年內都唔會做到。出年再睇睇情況,有得飛嘅話就多一個選擇啦!

男爵府

mandmdr 發表於 21-10-14 14:38
唔知係咪年尾已經跑夠數,已經唔care 去養新客。自問冇打算一walk in 就買鑽錶鑽飾家庭用品做大客要出KBC. ...

其實好傾可以落去揾多sa幾次,自然大機會拎到contact 加油

大宅

mandmdr 發表於 21-10-14 14:38
唔知係咪年尾已經跑夠數,已經唔care 去養新客。自問冇打算一walk in 就買鑽錶鑽飾家庭用品做大客要出KBC. ...

你試多6-7 個吧 感受多幾次就明

wcpcelia    發表於 21-10-25 11:14

男爵府

Joyce0 發表於 21-10-14 15:17
你試多6-7 個吧 感受多幾次就明

冇咁多彈藥

大宅

mandmdr 發表於 21-10-14 17:03
冇咁多彈藥

唔洗買,齋吹! 直至搵到一個你唔幫襯佢,而佢態度都好好,先再幫襯佢

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Joyce0 發表於 21-10-14 17:05
唔洗買,齋吹! 直至搵到一個你唔幫襯佢,而佢態度都好好,先再幫襯佢
...

同意x10
work hard PLAY hard

大宅

Joyce0 發表於 21-10-14 17:05
...

JM 說得對, 最初我都唔明白,同埋之前都無想過要儲spending 入QB,所以間間都買下嘢。但當你找到一個好啱傾的SA,大家交流下,慢慢開始定時找下佢買少少嘢便會熟絡。我係小薯到連一件fine jewelry 都無買過,佢都唔會介意。「人夾人緣」就是這樣了。

伯爵府

mandmdr 發表於 21-10-14 14:37
10月中 - PP H店
上完瑜珈堂順便去8下有冇手帶。serve 我嘅都係男SA. 今次呢個好傾D,亦都有試咗兩條黑色上 ...

我當年都去均幾間H舖,每間只買一樣細價嘢(hand cream/香水/twilly/tie),同SA傾吓偈,試到第4定等第5個SA,先遇到我的天使SA,每次落舖揾佢都相處得好舒服,亦好好傾,跟咗佢半年,佢先比私人電話我開始直接whatsapp聯絡。

男爵府

ChristyHayden 發表於 21-10-14 18:32
我當年都去均幾間H舖,每間只買一樣細價嘢(hand cream/香水/twilly/tie),同SA傾吓偈,試到第4定等第5個SA ...

多謝大家的分享,睇嚟要入H坑都係一個好講耐心&策略的過程

男爵府

mandmdr 發表於 21-10-14 19:56

我都係第一次買Tie,叫SA幫我搵銀包送禮。兩個星期到就打電話比我話搵到,叫我去買。買Tie當日都係冇交換電話。

之後叫佢再幫我搵野,都係打電話通知我。呢次佢先用whatsapp通知我。

大宅

mandmdr 發表於 21-10-14 19:56

你下次試吓第二間

大宅

katie_f588 發表於 21-10-14 23:25
你下次試吓第二間 我個人認為PP 同中環仲有海港城簡直係向最高難度挑戰,佢哋太多大客,湊自己現有 ...

入H 重要講氣場~~ 當你買下買下,周身H 而你用嘅手袋又比較難有,戴埋H 鑽鈪,鑽鍊……對佢地product 又好熟…. SA 係招呼特別好…. 就算有d難有嘅細野,如Kelly twilly ring , twilly …. 都會拎出黎比你揀!或者P18 都有機即攞比你…..但當你果日拎CC 袋…. 冇乜H 野,招呼係差啲 試過拎個冇牌子嘅背囊去HC , 有個男SA 由頭望到我落腳, 再由腳望返上我條腰 再掃返上我對眼 去多d唔同鋪啦~ 人生百態乜都睇晒~

伯爵府

回覆樓主:

我覺得我算易話為,唔麻煩的客,但都要夾2,3次,真係好似拍拖咁,有啲人好好彩,一次成功,我初初都以為自己遇上天使,但行行下覺得唔對路;而家呢個都係試緊,希望真愛快啲來臨

伯爵府

Joyce0 發表於 21-10-15 15:20
入H 重要講氣場~~ 當你買下買下,周身H 而你用嘅手袋又比較難有,戴埋H 鑽鈪,鑽鍊……對佢地product 又 ...

我第一次牛記普通tee入H, 但都有隻廿萬既地通牙頂住,都唔係話無誠意,都被HC 男實蕉(門口黑衫人士)掃完一輪趕走左,差在未出掃把

大宅

奇奇媽媽 發表於 21-10-15 15:28
我第一次牛記普通tee入H, 但都有隻廿萬既地通牙頂住,都唔係話無誠意,都被HC 男實蕉(門口黑衫人士)掃完 ...

Lol~

男爵府

Joyce0 發表於 21-10-15 15:20
入H 重要講氣場~~ 當你買下買下,周身H 而你用嘅手袋又比較難有,戴埋H 鑽鈪,鑽鍊……對佢地product 又 ...

咁我嗰兩次都係冇乜行頭,casual wear 加LV 手帶only, 但嗰兩個SA 又冇好探測眼咁搜我身(又或者已經1秒assess 咗)

首頁

尾頁

跳至