懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

希望與前置媽媽一起打氣互勉由check胎盤起一直非常低 。確認胎盤前置3期在28w6d時
突然食食下飯大出血,本以為第一之次會是警告性出血
怎料來個大出血,直入產房觀察內心非常害怕bb如此早產
體重不足1000g,亦因出血關係引起宮縮,整整超過12小時愈發緊和規律
心態一度崩潰了 但很感激威院姑娘勉勵,當下只希望捱得到打哂4針強肺針及可以留得阿b一日多一日

現在人仍留院中但可以番上產前病房觀察,很感恩
亦完成了4針強肺,現在29w1d
希望bb,子宮乖乖,下目標過了30週先

有前置胎盤媽媽分享經驗嗎

男爵府

wayazelda 發表於 21-10-16 17:44
希望與前置媽媽一起打氣互勉由check胎盤起一直非常低 。確認胎盤前置3期在28w6d時
突然食食下飯大出血,本 ...

加油!

大宅

請問去急症室定直接入產房。

複式洋房

回覆 converter 的帖子

打999所以是去急症 但之後都係係產房處理

男爵府

回覆樓主:

祝福樓主

大宅

我都係前置三期
又係28-29周出過血
結果順利等到37周開刀
亞女而家三個月啦
加油呀
有咩問題可以問我,有問必答。

複式洋房

回覆 ilc 的帖子

多謝你想問你有冇住院住到生

我已經住了3星期以上,個人就崩潰,醫生話唔需要一直住院,有血再番來,但我家人好擔心,覺得醫院最安全,但我訓唔到,成日喊,個人瘦哂因為醫院真係好嘈又好多孕婦陣痛叫,啲姑娘不分半夜大聲講野甘

醫生suggest我返家休息,我好掙扎唔知為bb好我究竟要點做,留係為個萬一,唔留我可以好好休息唔駛抑鬱住甘影響bb,生肉

大宅

wayazelda 發表於 21-11-4 20:30
回覆 ilc 的帖子

多謝你想問你有冇住院住到生

我在家休息咋

複式洋房

回覆 ilc 的帖子

多謝你嘅support最後我大概35週到生了 ,bb作動同出血,緊急開刀連禁食都等唔到,好彩手術順利,冇大流血冇輸血。

bb仲係住院中,因為佢太輕磅同早產🥺
可能我情緒都有影響,住院太耐好抑鬱,返到家中都一直擔驚受怕甘

首頁

尾頁

跳至