自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

queeniebabyy 發表於 21-10-17 10:31

Del

邊有得計咁多?追咁多?計咁清楚,當初應該立合約,有合約精神。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

每星期一兩日去公司幫手,半年無出過糧,佢應該以為係義務性質,當時唔追,分手無得追啦。
交賬單果D跟本一開始唔應該咁做,而家亦無得追。算啦,一萬幾千唔好再諗佢。

水晶宮

回覆樓主:

一般黎講,多數唔會問。但你都問咗,就算啦唔好諗咁多。

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

識人向前任求婚,隻戒指都8萬,個女嘅收咗戒指話考慮下之後話分手,個男冇問過攞返戒指但我覺得個女好 cheap,唔答應就唔好收人咁貴戒指啦!

男爵府

樓主,有沒有認真諗下,為什麼每次都搵渣男做對象?妳有甚麼性格特徵,總鐘情渣男?

男爵府

lingw. 發表於 21-10-17 10:29
放下一段感情,才會有新感情來臨

樓主頭腦不清晰,現階段不宜找對象,否則又跌落下一個陷阱。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Astra00 發表於 21-10-17 10:56
同意。最麻煩係男女朋友錢銀上吵。倒如樓主情況。
舊鋪樓主自稱「3X」,咁好明顯新一代攪5清咩叫「公平」同「小家」的分別。人人講求「自我」、「公平」丫麻,過左火也不自知,淪落「小家」氣度,豪無大氣。

人與人交往, 從來沒有公平,只能你敬我一呎, 我對你更好,但面對人品差、交往差,就採取一個對人更差的對策對抗,無喇喇將自己降格至對手同一level, 其實咁做冇錯架喎,5好蝕底麻, 公平喎,我是應得既。但你爭我計的背後, 往往就會where 爛塊面收場。

樣樣野斤斤計較,講真不如獨家村好過啦,省時省力不用計算計算。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

kwhkwh 發表於 21-10-17 11:10
舊鋪樓主自稱「3X」,咁好明顯新一代攪5清咩叫「公平」同「小家」的分別。人人講求「自我」、「公平」丫麻 ...

得喇有心喇

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

算啦,追乜?分左手就唔會再搵對方,感覺你庶d 2搵人想cool煲

珍珠宮

舊鋪樓主自稱「3X」,咁好明顯新一代攪5清咩叫「公平」同「小家」的分別。人人講求「自我」、「公平」丫麻 ...

吓,乜原來3x咖喇,睇佢問啲嘢我仲以為佢廿頭添

珍珠宮

anna59 發表於 21-10-17 10:35
咁攪野系咪要收錢?

呢樣嘢我覺得反而應該計,做乜要益佢呀?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

欠債還錢係應該嘅

子爵府

queeniebabyy 發表於 21-10-17 11:12
得喇有心喇

好同意「無喇喇將自己降格至對手同一level」

樓主,留番啲尊嚴俾自己啦~

男爵府

唔會追啦!除非佢自動話俾翻你。

侯爵府

KateC2012 發表於 21-10-17 11:00
Bill 會追,因為明碼實價咁幚佢比左
但人工,好想知你點計? 用現時人工計當秘撈咁? 講真,真係好肉酸,我 ...
好明顯男的也是cheap精一名

水晶宮

同意。無謂搞到降格自己。真係獨家村好過。

水晶宮

whyyou 發表於 21-10-17 11:17
呢樣嘢我覺得反而應該計,做乜要益佢呀?

大家都追討搞野錢的話,男當女係咩?女又當男係咩?至多只可以平手。沒拖沒欠。

kwhkwh    發表於 21-10-17 12:19

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

daijuju 發表於 21-10-17 11:01
識人向前任求婚,隻戒指都8萬,個女嘅收咗戒指話考慮下之後話分手,個男冇問過攞返戒指但我覺得個女好 chea ...
題外話, 果條女, 好so 喎
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

其實樓主其他post話一個月先見一次,咁其實係普通朋友定拍拖,佢有無承認你係女朋友?

首頁

尾頁

跳至