自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

whyyou 發表於 21-10-17 11:17
呢樣嘢我覺得反而應該計,做乜要益佢呀?
呢個JM, 人地jm 講左係「攪野」喎。

我不否則呢方面可能係男方著數,但睇劇/睇小說,人家「咀咀」情節, 往往係收視保證/劇情高潮。敢問, 呢方面,女既真係只有「付出」沒有「享受」嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

20年前我幫前度交學費買電腦成5萬蚊,分手後覺得自己好on居,但最後都無追佢羅返錢。既然分開了,佢亦無主動話要還錢比我就當睇清呢個人,幸運自己早走著!

侯爵府

力神 發表於 21-10-17 12:11
20年前我幫前度交學費買電腦成5萬蚊,分手後覺得自己好on居,但最後都無追佢羅返錢。既然分開了,佢亦無主 ...
jm, 同情你
但我相信你現在應該生活安好,做人不計較,人會開心,好事自然來。

侯爵府

力神 發表於 21-10-17 12:11
20年前我幫前度交學費買電腦成5萬蚊,分手後覺得自己好on居,但最後都無追佢羅返錢。既然分開了,佢亦無主 ...

講起錢/電腦,題外話,我當時啞左:
有位jm打俾我,一輪咀咁講一部電腦入面的硬件規格,問我二手價咩價錢。

原來,係老公要換電腦,老婆想用「二手價」買老公當時想換的電腦。jm將「經營」一頭家的理念發揮得淋漓盡致。。。

子爵府

kwhkwh 發表於 21-10-17 10:46
你係有所謂,5好講「冇所謂」咁往自己臉上貼金。

「佢欠我」/ 「啲錢係我應得嘅」-->我或許同意你的見解, ...

係囉,呢啲人其實最計較
係無所謂又點會提,點會記住
網上討論區,互不相識,仲扮咩嘢

首頁

尾頁

跳至