想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

都34歲了,試左五個月都未bingo,尋晚去toliet見到m come,又唔開心了,明明m,排卵期同app預測都一模一樣,用晒紅d哈哈笑,都唔得,有冇同路人一齊支持下

大宅

kenkenhon 發表於 21-10-17 11:02
都34歲了,試左五個月都未bingo,尋晚去toliet見到m come,又唔開心了,明明m,排卵期同app預測都一模一樣 ...

1年未成功,雙方要去生育檢查
不是家計會服務,搵私家生育診所

大宅

tshoyi 發表於 21-10-17 11:19
1年未成功,雙方要去生育檢查
不是家計會服務,搵私家生育診所

繼續試到一年定而家要去睇?

大宅

kenkenhon 發表於 21-10-17 11:20
繼續試到一年定而家要去睇?

造人一年內不成功 就要去睇下

大宅

如果心急可以去驗血check吓自己生育指數&C6精子

大宅

都34歲了,試左五個月都未bingo,尋晚去toliet見到m come,又唔開心了,明明m,排卵期同app預測都一模一樣 ...
我試左9個月就去睇醫生check, 醫生都話我心急, check 完雙方都冇問題, 之後再繼續試到1年幾就再去iui

jm可以放鬆D :) 可以試多幾個月先, 不過如果雙方都唔反感可以去check 左先, 冇問題就可以安心繼續試, 有問題可以快D 對症下藥!

複式洋房

我同老公都試左一年,其實已經知道精子不是太好,醫生就話我其實冇問題,但需要減壓。另外,想網睇人地話Fairhaven 嘅supplements 有用,我地喺IHerb 買左試緊 fingers crossed…每個月見到M 到我都好失望…

大宅

我就快三年,更灰,不過係追二胎

大宅

我同你一模一樣呀~
我32,而家試緊第4個cycle
體溫,紅d,CB,半定量都已經有用
已經抽血驗過曬指數(係AMH有少少低所以今個cycle努力養卵)
今個cycle加左滴雞精····
都好想盡量正面d,不過都係有唔開心,唔明點解全部都做曬,知道自己幾時排卵都唔中···
共勉之,加油!

大宅

maggiewy 發表於 21-10-18 17:24
我同老公都試左一年,其實已經知道精子不是太好,醫生就話我其實冇問題,但需要減壓。另外,想網睇人地話Fa ...

我今個cycle都開始食FH Pro··· 加油!~

大宅

Ashley_x 發表於 21-10-19 09:09
我同你一模一樣呀~
我32,而家試緊第4個cycle
體溫,紅d,CB,半定量都已經有用

係囉,見到m come呢種失落感,都唔知仲可以做乜

大宅

回覆 kenkenhon 的帖子

我都係,33歲,有甲減,amh超低,仲灰T_T試咗4個cycle,所以先去驗咗血先知。宜家開始飲吓滴雞精,中藥調理,同埋食Coq-10,維他命D,每日食2隻蛋同飲吓奶,盡自己努力改善吓d卵子先再睇下一步~大家加油!

大宅

Syutyin 發表於 21-10-19 11:48

我都係,33歲,有甲減,amh超低,仲灰T_T試咗4個cycle,所以先去驗咗血先知。宜家 ...

去邊度驗架,婦科?

大宅

旺角岱X,不過如果你會考慮iui或者ivf果d就建議去仁安驗,因為出邊有時d化驗所好似唔係世衛標準,一陣又要你重新驗過曬

大宅

Syutyin 發表於 21-10-19 11:48

我都係,33歲,有甲減,amh超低,仲灰T_T試咗4個cycle,所以先去驗咗血先知。宜家 ...

我同你好近似呀!我32,AMH都好低,一樣又係4個cycle,大家一起打起update呀!:(
我又係今個cycle開始滴雞精同埋食真係備孕專用嘅supplement···
蛋一日2只起碼,同埋今日開始飲黑豆水,我都係target養好d卵希望可以盡快bingo····

大宅

回覆 Ashley_x 的帖子

係呀,我都有飲緊黑豆水,間唔時都飲吓花膠湯,每個禮拜3,4日跑半個鐘,但係我amh得0.43咋T_T,當時真係嚇親!你呢?

大宅

Syutyin 發表於 21-10-19 14:08

係呀,我都有飲緊黑豆水,間唔時都飲吓花膠湯,每個禮拜3,4日跑半個鐘,但係我amh ...

我1.7··· 不過都好大打擊呀
因為我係驗左hormones,所有指數正常
但過左幾個cycle都唔中先再驗埋AMH :(

為左備孕我都逼自己一星期3-4日游水··
改善生活習慣等等,不過就未去睇中醫住,因為我實在太怕飲藥 T_T
我而家每日一起身就飲滴雞精,翻到工就黑豆水一杯,間中加豆漿···
lunch 2只烚蛋。全日飲2-2.5L水··
希望真係對養卵有幫助啦

今個cycle排卵後我打算試埋菠蘿芯 >_<

希望真係唔係輸卵管塞左···

大宅

咁你有1.7好好吖,好過我好多~我睇緊黃埔余醫師,d藥粉唔難飲嫁,可以試吓。我今個cycle都買咗黑朱古力想試吓,黑豆水我見有d jm話全日都飲嘅?先生有冇check過d丁丁?我都照埋盆腔超聲波,冇瘜肉,但未照輸卵管>_<

大宅

加油丫。check下d指數睇下爭d乜野、對準目標好快好孕
心情放鬆都好緊要架

大宅

Syutyin 發表於 21-10-19 14:24

咁你有1.7好好吖,好過我好多~我睇緊黃埔余醫師,d藥粉唔難飲嫁,可以試吓。我今個 ...

黑豆水要全日飲? T___T 我覺得好難飲呀!我淨係充左一杯··· T_T
黑朱古力我都有食完lunch食一格咁,86%嘅~
丁丁未check,不過就今個cycle比左男士備孕supplement佢食
同埋我都買左助孕gel加持。
盆腔超聲波我上年都做左都正常。
真係唔敢照輸卵管呀··· 聽講好痛 :(

你淨係睇中醫?有無睇西醫架?

首頁
12345...6

尾頁

跳至