自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

老公都唔去, 我唔會去喎。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我會跟老公,佢唔去我都唔會去。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

結婚十幾年,飲茶食飯入座印象中我冇遲過,首先我會主動做,如果見到99做先我會搶黎做,99會話唔緊要啦邊個做一樣。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

C6同99反面我會自己同小朋友上6299家,會同佢哋一齊數C6小器,我會話返屋企我會鬧佢

伯爵府

牛年勳章

回覆 Astra00 的帖子

我試過屋企有隻碗崩左,每晚佢地都係比果隻我碗我用,有次我去畢飯,特登用隻崩左既碗比佢地個仔用,之後亞99發脾氣,幫佢個仔換過隻碗,隻爛碗扔埋
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多夫家當媳婦係工人,外人,下欄嘢隧哂過去比佢做! 你99 應該怪你唔幫手洗嘢,大安旨意一坐低就食! 唔想縱你 比我係你,我會一手攞左C6 份餐具用(99已洗)叫C6 洗自己嗰份!其實唔係計較,只係我份人你敬我一尺,我敬你一丈! 所以我唔怕人對我衰,只怕人對我好! 其實我以前係洗哂全枱杯碗嗰個,但日久見人心,有D人係唔值得你對佢好! 所以宜家绝不會咁做! 互勉之~不需要刻意討好,必要時少D見!要釋懷!仲有係亞伯有個仔你教左幾廿年都教唔好,你哋本身關係唔好要我搞好佢?你冇嘢吓話! 宜家反左面仲好,唔洗見! 唔洗諗咩補救方法,做咩都會係你做得唔夠好!

珍珠宮

你老公同佢地反面,反而係好事,你同啲小朋友唔駛對住你個衰格奶奶。佢無得見啲孫係你奶奶嘅損失,除非佢唔鐘意小朋友。

象牙宮

回覆樓主:

老公反面,唔好做中間人,由得佢地!至於見唔見老人家,睇下小朋友點諗,你地平時關係又點

珍珠宮

回覆樓主:

下次掉掉轉玩!装哂全枱人飯係唔装比你99! 洗哂全枱碗筷係唔洗你奶奶嗰套! 奶奶可能鄉下興! 唔好做壞規矩!你夠薑嗎?

珍珠宮

Astra00 發表於 21-10-19 07:54
我試過,好多年前,我件99專登同我說,呢碗飯係隔夜,你去食。新鮮飯比你老公。我話我不食,你覺浪費你自 ...

痴双巾! 叫人食隔夜飯,你99 好癲下

男爵府

親生仔都同佢反面,身為外人的你點解仲要去見佢呢,何必作賤自己,佢哋只會將怨氣發洩係你身上
Ps 已經同奶奶反面,我和我自己生的都不會去見佢,佢自己生的我理唔到

珍珠宮

luvubabemiu 發表於 21-10-19 07:06
如果大家結婚十年,奶奶每次飲茶或食飯,都會突登(不)哂全家飯淨系唔不你同你小朋友果碗,飲茶幫全(木台 ...

既然佢地反左面?你咩事要出去見佢地?

大宅

luvubabemiu 發表於 21-10-19 07:06
如果大家結婚十年,奶奶每次飲茶或食飯,都會突登(不)哂全家飯淨系唔不你同你小朋友果碗,飲茶幫全(木台 ...

老公不在場少見為妙

珍珠宮

其實係咪你成日遲到?
你可以主動洗晒全屋人碗筷嘅。 試下咁做會否改觀, 下下好伀等人幫你洗又好似唔係咁好,或者人地覺得你厭佢洗得唔夠乾淨?會否曾經幫你洗完,又見你用紙巾再抹呢種行為?

伯爵府

kiuzoe 發表於 21-10-19 07:29
有心針對你
咁就少見啦
連佢自己個仔都可以同佢哋反面

Agree

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

牛年勳章

家家公主 發表於 21-10-19 08:16
佢其實同佢99係唔岩
聽聞當年仲大打出手
有可能呢句說話佢有感而發

有啲人係要搵人敵對下至安樂,做得到唔理佢佢就會好冇癮

子爵府

唔好將唔係自己的責任攬上身,然後令自己唔開心

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

老公都唔去你去黎做乜?重點系你99好明顯唔中意你同你仔,淨系呢一點我就唔會出席佢地飯局同帶小朋友去啦,除非你為左痴一餐飯食。
我自己就系甘,99一直偏心叔仔,我老公都無話可說,但後來叔仔有個仔就偏心叔仔個仔,見親面都踩我仔,我老公同99反左面,我地一家好多年無見99。重點系如果對方唔中意你,你仲走埋去做乜?除非你有野求人。

水晶宮

如果老公同自己媽媽反咗面,我諗我可能唔會自己帶下一代畀奶奶見了
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁

尾頁

跳至