單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔六歲

複式洋房

KKBear1985 發表於 21-10-26 19:56
有興趣,我個女得歲幾
老婆出面有第個,我依家成隻狗咁試緊tum佢番黎,但我覺得應該無得救。。。 ...

我都有tum過. 但係發現其實單方面tum冇用. 最好係等兩4 5 個月大家沈澱下先. 反思下自己有咩問題, 做好左自己先

複式洋房

KKBear1985 發表於 21-10-26 19:56
有興趣,我個女得歲幾
老婆出面有第個,我依家成隻狗咁試緊tum佢番黎,但我覺得應該無得救。。。 ...

無用架,我同我老婆十幾年了,當距出了軌果一刻就已經變左另外一個人,就同我講大不了就離婚,我軟硬招都試過,糾纏左半年終於因為分居最終感情跑到盡頭,我終於係前排同距搞左離婚,終於解脫了

複式洋房

jay709394 發表於 21-12-17 23:17
無用架,我同我老婆十幾年了,當距出了軌果一刻就已經變左另外一個人,就同我講大不了就離婚,我軟硬招都 ...

其實岩架,唔好愛一個唔愛自己既人。愛情雙向。

別墅

sunflower_keith 發表於 21-12-18 02:15
其實岩架,唔好愛一個唔愛自己既人。愛情雙向。

認同

may

別墅

有興趣
may

複式洋房

jay709394 發表於 21-12-17 23:17
無用架,我同我老婆十幾年了,當距出了軌果一刻就已經變左另外一個人,就同我講大不了就離婚,我軟硬招都 ...

我依家情況都差唔多

複式洋房

sunkybun 發表於 21-12-23 00:39
我依家情況都差唔多

我搞緊離婚啦,要走都係要走,都唔需要挽留

複式洋房

jay709394 發表於 21-12-25 15:08

我都係差遲早,本身同我講話一日未離婚都吾會同其他人有進一步關係,點知發現佢同一個女人發生性關係之後,佢居然話冇同其他人拍拖,吾係女朋友關係,只係同一個普通女性朋友有性關係,所以吾算拍拖吾算有進一步關係….
我覺得出軌既女人比男人更絕情

大宅

回覆樓主:

我仲愛我老公,很想重新開始,但佢依然無視我,所以很氣餒!

大宅

jay709394 發表於 21-12-25 15:08

突然之間好sad, 單方面挽救原來真係沒有用的

複式洋房

飯飯 發表於 21-12-26 21:44
突然之間好sad, 單方面挽救原來真係沒有用的

只可以講,距選擇背叛我地,傷害我地,最後距都會被人背叛和傷害,因果報應

大宅

jay709394 發表於 21-12-26 21:47
只可以講,距選擇背叛我地,傷害我地,最後距都會被人背叛和傷害,因果報應
...

(emoji)

複式洋房

jay709394 發表於 21-12-26 21:47
...

師兄, 我唔知你地關係係點啦, 但可以講其實可能男人都有問題, 你有冇諗過問題在邊. 其實我同師兄你個case 好似架. 你可能一開始真係覺得係女人問題. 但諗真d, 如果個女人呂愛你,點會跟你10年, 點會同你生兩個? 其實依刻你要時間去沈澱一下.
好諷刺架, 男人出軌係男人問題, 女人出軌又係男人問題. 但其實兩樣係唔同層面既野. 我離左婚半年, 其實我覺得前妻係開始對我既改變開始有動搖, 但佢冇信心同返我一齊, 因為佢知道咁短時間大家都唔會真正知道自己個人改到幾多. 如果一齊返只會去返個loop. 而我呢, 自己一次又一次搞到個關係又差返, 話唔提以前但一次又一次要提要問. 其實我知道"現在" 才是重要, 過去係大家都唔開心, 過去發生既事係幫唔到今日既我, 但心魔就係成日要去諗去問, 去到最後自己都失左控, 搞到關係又差返.

複式洋房

sunflower_keith 發表於 21-12-28 16:26
師兄, 我唔知你地關係係點啦, 但可以講其實可能男人都有問題, 你有冇諗過問題在邊. 其實我同師兄你個case ...

係噶,其實兩方面都有問題,睇最後邊個底唔到誘惑而做錯嘢,而當大家都知問題所在果時,距無同我坐低好好傾就咁樣,係錯就係錯,我比過幾次機會距,距都係從道覆轍,所以就算以後我唔會原諒距。出軌噶女人真係好恐怖,子女完全唔理,靜係掛住出面個男人噶嘢

複式洋房

jay709394 發表於 21-12-28 16:33
係噶,其實兩方面都有問題,睇最後邊個底唔到誘惑而做錯嘢,但係錯就係錯,我比過幾次機會距,距都係從道 ...

無可能唔提以前架,心裡面總有一條刺,

複式洋房

jay709394 發表於 21-12-28 16:34
無可能唔提以前架,心裡面總有一條刺,

其實過去既經驗只在於你點樣庫與個價值畀佢. 其實你要睇出軌依件事係佢錯既, 咁永遠都只係佢錯. 如果你庫與個價值係原來依件事切切底底將你同佢之間既問題拎出黎傾既一咁就係一個大家成長既重要一環.
其實最重要係知道發生咩事. 真心, 十幾年由細跟到大, 最熟佢既人一定係你. 依刻唔係要求佢返黎, 而係做好自己戈 part 比佢睇. 有冇試過博頭痛? 其實可能頸椎有事. 斟酌點解博頭痛係好唔返. 我唔知你明唔明我講咩.

複式洋房

有興趣,請問可以join嗎?thx

禁止訪問

別墅

longlong_b 發表於 21-10-21 12:18
有無單親爸媽有興趣一齊組團食下飯,去玩下呀?

up up up

首頁

尾頁

跳至