自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

lyh80115 發表於 21-10-22 18:22
京東自營燙衫板可以做到香港包郵,折扣及用券後¥99有運費優惠,多出運費可以用運費券抵銷。燙衫板有好多 ...

剛收左貨,明明選左自取點但仲送上門,但又冇收20元,都唔知咩玩法

翡翠宮

mandy952 發表於 21-10-22 20:45
剛收左貨,明明選左自取點但仲送上門,但又冇收20元,都唔知咩玩法

可能取消住宅費了。我最近一單都係揀自取後見到送貨,但未付款,取消後直接用自取點地址買。

琥珀宮

lyh80115 發表於 21-10-22 21:29
可能取消住宅費了。我最近一單都係揀自取後見到送貨,但未付款,取消後直接用自取點地址買。
...

京東好似有集運,曾經見過,但之後又搵極都搵唔返,冇淘寶咁清晰

大宅

lyh80115 發表於 21-10-22 20:26
係呀,落單揀自取點或送貨,已顯示運費,付款等收貨就得。其實仲有官方集運揀,初學先唔好玩住。

住宅可 ...

送貨哥哥仔話由9月1日起,送住宅不用再比$20。但我最近3次在京東買野後,過1,2天後都會收到講普通話的騙子來電,話係國安局。來電顯示係出香港手提正常号碼的,佢重可以講出我中文全名㗎,所以大家要提高警覺。

男爵府

節瓜bb 發表於 21-10-21 18:25
我今年打算淘衣服消毒劑同防染色紙,其他未諗到, 睇下呢度既jm淘咩,然後再跟淘。
...

淘過染色紙,唔覺佢有用,洗牛仔褲,張紙只係小小色

琥珀宮

kaannie 發表於 21-10-22 23:00
送貨哥哥仔話由9月1日起,送住宅不用再比$20。但我最近3次在京東買野後,過1,2天後都會收到講普通話的騙 ...

但問題係我想自取點攞貨,唔想佢放門口,亦未必有人係屋企等送貨

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

各位jm, 想請教一下有冇淘沖涼液,有介紹嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

2018復活節勳章

bestgood 發表於 21-10-22 23:10
淘過染色紙,唔覺佢有用,洗牛仔褲,張紙只係小小色

你淘邊隻染色紙?
我之前淘果隻work呀, 我有一件新買既衫原來係甩色,但我唔知,好彩有用,因為我見張染色紙變晒紅色,我其他同洗既衫無染到紅色。

翡翠宮

kwhkwh 發表於 21-10-23 00:13
各位jm, 想請教一下有冇淘沖涼液,有介紹嗎?

澳雪平靚正 ,3支750ml¥19.9包郵送到香港,住宅又得、自取點又得。

kwhkwh    發表於 21-10-23 00:46

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 21-10-23 00:40
澳雪平靚正 ,3支750ml¥19.9包郵送到香港,住宅又得、自取點又得。

...
JM 我剛申請左銀聯卡,希望下個月加入雲閃行列
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

翡翠宮

kwhkwh 發表於 21-10-23 00:47
JM 我剛申請左銀聯卡,希望下個月加入雲閃行列

雲閃好用呀,内地大部份網站都用到,有京東、淘寶、拼多多、唯品會、微店、蘇寧易購、小米、小米有品……等等,多好多格價手段,又多好多嘢賣……

今日幫同事買咗唯品會2條裙,不過無用雲閃,因用huawei pay平¥10。

侯爵府

lytcalbee 發表於 21-10-21 14:36
我只系淘麵,瓜子,三只松鼠nut,仲未夠數免郵

開始左啦咩?

侯爵府

lyh80115 發表於 21-10-23 00:40

...

點解我唔得既

男爵府

mimi987 發表於 21-10-23 20:52
開始左啦咩?

聽尼到d姊妹説“未”呀。我遲d先再睇

翡翠宮

mimi987 發表於 21-10-23 20:58
點解我唔得既

首先喺首頁進入領券中心→點點券,下面有個位有張119減100券,同埋要係plus會員,券後就係19.9。運費全數要用運費券抵銷。

試下攞唔攞到券先,攞到的話,點一下張券會列出適用嘅商品,唔一定買嗰三支。

男爵府

lyh80115 發表於 21-10-23 00:54
雲閃好用呀,内地大部份網站都用到,有京東、淘寶、拼多多、唯品會、微店、蘇寧易購、小米、小米 ...

請問京東如何用云閃付款?我星期一落單後見唔到有云閃付付款的位置,最後只能用八達通付款。

侯爵府

lyh80115 發表於 21-10-23 21:37
首先喺首頁進入領券中心→點點券,下面有個位有張119減100券,同埋要係plus會員,券後就係19.9。運費全數 ...

請問首頁邊度有領券中心?

琥珀宮

畀面勳章

節瓜bb 發表於 21-10-23 00:40
你淘邊隻染色紙?
我之前淘果隻work呀, 我有一件新買既衫原來係甩色,但我唔知,好彩有用,因為我見張染 ...

請問染色紙有冇 link? 係咪每次洗衫都放入去?

大宅

lyh80115 發表於 21-10-21 21:36
首先App有無轉港澳版?設置→通用→切换站点。港澳版首頁有好多位領券,另外入whatsapp group收料。

當然 ...

請問點加WhatsApp組?

見到啦 thanks

翡翠宮

有大食大 發表於 21-10-23 23:14

請問點加WhatsApp組?

Facebook「京東香港」,每個帖都有入群link

首頁

尾頁

跳至