網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

媽媽用個部輪椅,用咗2年,個轆斜埋一邊,現在好難推,有無人淘過,我見有些人寫鱼跃,凯洋,唔知安全嗎?
媽媽都好重有差不多72kg,家附近又多斜路,所以現推到好"索晒大氣" 手都痛!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

未買過,如在京東買,鱼跃可直送香港,凯洋不可以。

大宅

secyw 發表於 21-10-23 23:39
媽媽用個部輪椅,用咗2年,個轆斜埋一邊,現在好難推,有無人淘過,我見有些人寫鱼跃,凯洋,唔知安全嗎?
媽 ...

若冇撞歪,只係呔蝕,其實換一換都得。可以上圖參詳比意見
本人淘過16寸細轆雜牌(河北產)推阿爸去醫院覆診同去縮皮後搬到冇雷公咁遠嘅銀行。佢知自己事,平時落街會區內能力範圍內2-3個街口慢慢行…
伯母都有咁大份,幾大買凱洋 (廣東公司)。一來人地專造呢味嘢,二來要買parts修修補補時起碼容易溝通到… 不過有時$唔慳得,本地實鋪可以即買即用

子爵府

謝謝大家!昨晚上淘宝問,比咗些相他們睇都話唔敢肯定是否換轆就可以。今天走去2年前買的舖頭問,修理費$300,零件另計,如換轆要$700。計過可能要$1000,結果今天下午在淘宝買了部 "羽揚"牌,過2-3天可收貨,希望品質okay!!!

象牙宮

secyw 發表於 21-10-23 23:39
媽 ...

個轆斜埋一邊,不能更換輪椅轆?

維修輪椅- Repair Service | 香港輪椅輔助隊- Hong Kong ...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

secyw 發表於 21-10-24 18:27
謝謝大家!昨晚上淘宝問,比咗些相他們睇都話唔敢肯定是否換轆就可以。今天走去2年前買的舖頭問,修理費$300 ...

用了一段時間 report

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆 333s 的帖子

好,跟家分享一下!!

子爵府

回覆 333s 的帖子

我媽住港島南區,他們在南昌邨,比較遠,要等他們的流動維修隊,要等到11尾,而且到時都要坐幾個巴士去。不過我到時可想拿去比流動維修隊睇睇,如果有得整又不太貴,當spare都好,不過唔知屋企有無位擺多一部。

333s    發表於 21-10-25 17:25

首頁

尾頁

跳至