自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我近日來終於看了十里桃花(我知我知, 我好out, 現在才看)
有一劇情我不是看得明白, 想請教一下:
白淺跳左殊仙台後,醒番, 想飲忘情酒
我不是看得明白,白淺醒番後,已經上神, 有回法力, 理應去報仇要番雙眼才是,冇奶油去飲酒忘情.
我又在想, 係米為了之後的劇情,先安排飲了酒忘情。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

kwhkwh 發表於 21-10-24 15:28
我近日來終於看了十里桃花(我知我知, 我好out, 現在才看)
白淺跳左殊 ...

唯一解釋,白淺果刻心碎了,只希望盡快與夜華劃清所有關系!你諗下,佢連仔都唔要了

侯爵府

heiyau88 發表於 21-10-24 15:31
唯一解釋,白淺果刻心碎了,只希望盡快與夜華劃清所有關系!你諗下,佢連仔都唔要了
...
你咁講, 應該係。
THX

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

佢知呢個係佢飛升上神嘅劫,而當時佢係好傷心,所以想飲忘情酒,忘記一切傷心事。

你睇埋落去,之後佢係會返去攞返對眼,我覺得嗰場戲好精彩。

侯爵府

Lihoma 發表於 21-10-24 15:36
佢知呢個係佢飛升上神嘅劫,而當時佢係好傷心,所以想飲忘情酒,忘記一切傷心事。

你睇埋落去,之後佢係會 ...
我有睇。
佢有番記憶, 第一時間去收回雙眼,所以我米不明白囉, 如果佢第一時間收回雙眼,果個死奸妃就不會得戚幾10集。
另外,佢遇劫又會冇人知既。夜華、東華下凡,就個個知, 惟獨白淺冇人知.....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

kwhkwh 發表於 21-10-24 15:44
我有睇。
佢有番記憶, 第一時間去收回雙眼,所以我米不明白囉, 如果佢第一時間收回雙眼,果個死奸妃就不會 ...
夜華、東華喺天宮,天宮人多自然好多事個個知。

白淺喺青丘,青丘嘅人唔講,外面嘅人咪唔知囉~ 白淺去咗崑崙墟咁多年都無人知啦...

子爵府

回覆樓主:

白淺在夜華時段做凡人其實好短. 得果一兩年. 神仙來說仲短過去廁所時間. 青丘的人唔知佢係邊度遇過乜劫唔出奇

伯爵府

回覆樓主:

我理解係白淺歷劫完就會忘記歷劫經過,只殘留悲傷感覺記憶(因為感覺不好所以要飲忘情酒),所以佢唔記得夜華,唔記得有個仔。後期會交代佢意外恢復記憶去報仇。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

夜華咁對佢,佢心都碎晒!唔想再受情傷。忘了一了百了!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢對夜華心碎了,而且只是一個情劫, 一時傷心要忘記以往所有, 老死不相往還, 後來重遇, 忘記左以往而夜華又情深相待.
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

白淺跳左殊 ...

因為情傷心碎,太痛唔想記起

珊瑚宮

kwhkwh 發表於 21-10-24 15:44
我有睇。
佢有番記憶, 第一時間去收回雙眼,所以我米不明白囉, 如果佢第一時間收回雙眼,果個死奸妃就不會 ...

唔係咁, 邊有戲做
最後有番記憶,都係製造劇集高潮

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

跳誅仙台呢段好淒涼, 我都重睇咗好幾次

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我記得佢係飲左忘情藥瞓醒,二哥話比白淺知佢做左上神

水晶宮

野原美冴 發表於 21-10-24 17:21

我都睇咗5次以上,次次都流淚

侯爵府

白淺是一個十分重感情的人,夜華比她情傷的痛,遠遠大過她失去眼睛的痛,已經失去眼睛的白淺是聽到素錦惡意示威式轉述夜華親自拿取她眼睛送還給素錦才徹底死心要離開天庭

子爵府

虎到金來勳章

因為嗰刻白淺太心痛啦!
寧願忘情

水晶宮

白淺跳左殊 ...

你竟然有時間慢慢追呢套劇…我有心無力呀。我而家選下舊片看下,貪一次過不用追。追劇好心掛掛。

侯爵府

野原美冴 發表於 21-10-24 17:21
我都翻睇左幾次, 楊女士做得好好。

水晶宮

Shellyxlk 發表於 21-10-24 17:46
白淺是一個十分重感情的人,夜華比她情傷的痛,遠遠大過她失去眼睛的痛,已經失去眼睛的白淺是聽到素錦惡意 ...

呢幕我都有少少印象(好似無意中見電視有播),那下覺得那男主角正衰人,是非不分。同埋,就算拿,拿一隻眼算了,二個人都有部分視力,不用一個盲晒。

首頁

尾頁

跳至