自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問這款是否要整瓶ㄧ次性用來清洗洗衣機呢?謝謝!

瑪瑙宮

AppleChow 發表於 21-10-24 16:23

有没有影使用方法

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

AppleChow 發表於 21-10-24 16:23

睇下後邊點樣寫
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 21-10-24 17:37
睇下後邊點樣寫

就係見到話要整瓶,所以覺得有点懷疑係真的用整瓶倒入機内。

謝謝!

[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

AppleChow 發表於 21-10-24 17:50
就係見到話要整瓶,所以覺得有点懷疑係真的用整瓶倒入機内。

謝謝!

佢寫整瓶

平時其他牌子可能一半/幾個蓋份量
若經常洗,不太污糟,我唔跟佢

男爵府

crystal媽咪 發表於 21-10-24 18:02
佢寫整瓶

平時其他牌子可能一半/幾個蓋份量

就係咁先奇怪,所以想問下各位係點用的。
我諗都會落2-3瓶蓋去清洗冼衣機較好D。

謝謝!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

寶石宮

AppleChow 發表於 21-10-24 18:16
就係咁先奇怪,所以想問下各位係點用的。
我諗都會落2-3瓶蓋去清洗冼衣機較好D。

可能好污糟就成包
有啲人唔係定期有洗衣機嘅習慣

有啲都係一瓶,但係就細樽一點

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我睇番用開中國和韓國的
大約一次份量100g
但要浸洗三小時

呢款大半小時(正常洗衣程序三分鐘加脫水)搞掂
份量多啲也合理
請問一瓶幾錢?

男爵府

goldpiglet 發表於 21-10-24 18:41
我睇番用開中國和韓國的
大約一次份量100g
但要浸洗三小時

Sorry! 好似折咗大约$27左右。

首頁

尾頁

跳至