自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔好意思, 新手發文, 想請教大家
我同99關係唔算好好, 雖然都冇話鬧交但係知佢唔太like我

最近佢成日話心口唔舒服 頭痛 同埋瞓到好誇張 (以前睡眠規律)

我地住得好近 所以我一直去探佢 加上c6而家唔係香港 我完全負責照顧99

佢明明係唔舒服 但死都唔肯睇醫生 死都話冇病

我問醫生 佢話應該係高血壓個啲 叫我唔洗太擔心

但係佢唔肯睇醫生我唔知點幫佢 冇可能睇住佢辛苦

jm們會點處理? 點樣照顧高血壓老人家? 同埋有冇話可以食咩會好啲?

真係好大壓力

水晶宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打電話, 叫佢個仔叫佢去睇醫生

la_source    發表於 21-10-25 15:28

伯爵府

一定要同老公講先,叫佢去氹阿媽,亦要佢同兄弟姊妹姨媽姑爹講呢個情況,一來叫多D人關心/哦你奶奶,二來第時唔好一班人指住你阿次阿左

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

打比佢個仔叫佢個仔叫佢媽睇醫生

珍珠宮

2021勳章

circleda 發表於 21-10-25 11:53
一定要同老公講先,叫佢去氹阿媽,亦要佢同兄弟姊妹姨媽姑爹講呢個情況,一來叫多D人關心/哦你奶奶,二來第 ...

冇錯,我上次62發燒,發冷,打震,叫佢睇醫生唔肯,食藥唔肯,我係怕佢係我眼底下88到時成班人指我照顧不力,多大 壓力,打電話叫佢d仔叫佢睇醫生食藥先搞掂。

琥珀宮

2021勳章

selinako^^ 發表於 21-10-25 11:39
打電話, 叫佢個仔叫佢去睇醫生

高血壓不處理,易中風。
飲食 + 藥
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

伯爵府

2021勳章 畀面勳章

charlie_lovie 發表於 21-10-25 11:36
我同99關係唔算好好, 雖然都冇話鬧交但係知佢唔太like我

最近有冇發生左D特別事,會唔會係情緒病?

珍珠宮

2021勳章

charlie_lovie 發表於 21-10-25 11:36

量咗先知佢係咪血壓高定低喎

別墅

一定要同老公講佢情況

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

買個血壓計同佢量下

大宅

2021勳章

呢個情況就叫C6同佢講到肯睇醫生,新抱呢個情況好難迫

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

買個血壓計上去,有數據佢至識驚
我媽都好唔鐘意睇醫生,差d命仔都無。如果你99心口痛到典典吓(似胃痛),唔好掉以輕心,即入急症check一check

公爵府

回覆樓主:

申請咗平安鐘未?萬一佢一個人唔舒服記得要撳

男爵府

叫D親朋戚友勸下你99,多D人勸就易D

水晶宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最佳辦法,叫佢亞仔去處理
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

公爵府

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章

好心抱!加油!

男爵府

2021勳章

我認識一個老人家, 家人仔女講的說話唔會聽, 可能有D "我食鹽多過你食米" 果D 想法,外人同佢講反而有機會聽, 有冇朋友可以同佢傾下。

翡翠宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

仔帶佢去睇醫生

水晶宮

2021勳章

叫佢個仔,帶佢去睇醫生

侯爵府

2021勳章

同佢個仔或者佢信任的人講,等佢哋同你99講

佢唔LIKE你,你做咁多嘢以為你害佢
8-)

首頁

尾頁

跳至