自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

jessiemom 發表於 21-10-26 08:04
其實我都想話,好多呀婆一D都唔慢仲唔知趕乜。我女有日喺巴士打黎話跌親上5吋下5吋流哂血,結果我要去巴士 ...

陰公
8-)

大宅

feifei_baby 發表於 21-10-26 07:11
啱啱先俾個阿婆推開,大佬,人多就係會慢、要等,推人仲咩玩法?唔係一次,係n次,多到我面盲都認到佢,我 ...

你話佢 佢就會話你蝦阿婆

公爵府

CYCheung_FB 發表於 21-11-1 23:21
你話佢 佢就會話你蝦阿婆

後生可以病住搭地鐵、可以受住傷搭地鐵、可以大住肚搭地鐵,邊講得埋,老就覺得自己大哂,心地其實都幾差。當年我抱未滿月大女返醫院,佢太細粒,從後面睇唔出,就係有個阿婆推開我,我差啲跌個b落地,佢真係好惡毒….

大宅

feifei_baby 發表於 21-11-1 23:35
後生可以病住搭地鐵、可以受住傷搭地鐵、可以大住肚搭地鐵,邊講得埋,老就覺得自己大哂,心地其實都幾差 ...

我試過推bb車 阿婆坐輪椅姐姐推 佢用拐杖撩我腳 低能 你快得幾多啊

又有一次有個爸爸帶阿女落樓梯mtr 阿嬸五十幾歲後面死衝 我一嘢擋住啊女 大概五六歲 大大聲話有小朋友啊 啊姐仲zip 我 爸爸完全無危機意識 我幾個身位已經預計可能個七嬸可能會推跌啊女

伯爵府

BK Milk勳章

響超市排隊俾錢,一樣有啲老人家,似老賣老打尖。

子爵府

minniemouse131 發表於 21-10-25 16:45
唔係淨係老人家,好多人都唔會理人,有時D一家幾口會喺條路手拖手,一字排開,繁忙時間單向路,大人拖住小 ...

呢種我試過!一個女人拖住兩歲嘅細路仔,隔離工人姐姐推住空BB車旁邊再加貌似阿爺阿嫲,一字排開,行得慢唔緊要,我都跟住後邊慢慢行,點知行行吓全部一齊停低,因為個細路仔甩咗隻鞋,全部一字排開企晒喺路中心,大家仲企定有講有笑⋯⋯好似冇諗過條路會有人行咁

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我試過好耐之前係MTR扶手電梯,已上到3/4,電梯突然急停,多人都企不穩但好彩我有一路扶住扶手,所以無向後跌,前兩級個阿婆企唔穩跌落我到,其實我睇到佢跌的,所以我唔敢避開怕佢直跌向後,我都被佢撞到心口勁痛,佢第一句就xyz我話我整痛佢,我話我明知你向後跌我唔避開係唔想你再跌落去下面,我叫佢自己睇!前後都有人跌向後,你咁老唔知你頂唔頂到碌落扶手電梯呢!佢仲唔收口話我整到佢,好彩後面既人睇到,幫我話返佢係我幫佢而唔係整佢!

首頁

尾頁

跳至